Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Efectul ceaiului verde

Ceaiul verde este intr-adevar bun pentru organism. Din pacate, putini stiu ca dusmanii radicalilor liberi care se gasesc in aceasta licoare nu prea mai ajung in sange, pierzandu-se pe drum.

Conform Yahoo! Health, puterile ceaiului verde pot fi inzecite usor, doar adaugand zeama de citrice.

Catehinele - antioxidantii din ceaiul verde, faimosi pentru faptul ca sunt in stare sa micsoreze riscul de boala cronica a organismului - isi pierd repede din putere odata ajunse in intestine. De fapt, 80% din catehinele din ceaiul verde nu sunt niciodata absorbite.

Solutia pentru cresterea absorbtiei este, conform unui nou studiu, "condimentarea" ceaiului cu zeama proaspat stoarsa de lamaie, portocala, lime sau grepfrut.

Secretul sta in Vitamina C

Vitamina C din sucul de lamaie ajuta la absorbtia catehinelor marind aciditatea din intestinul subtire. Propabil ca si alte substante neidentificate inca din sucul de fructe isi aduc aportul, acest lucru urmand sa fie studiat.

Cercetatorii au descoperit ca o bautura formata in proportii egale din ceai verde si suc de fructe are cele mai bune efecte pentru organism. Pe locul intai este lamaia, urmata indeaproape de portocala, lime si grepfrut.

"Efecte secundare" benefice

Daca tii cont de sfaturile specialistilor, de a aduga si suc de citrice peste ceaiul tau verde, vei avea doar de castigat. In primul rand, vei pierde in greutate.

Acest amestec este benefic si sanatatii genunchilor, pastrandu-ti-i tineri si sanatosi, deoarece catehinele lupta cu inflamatiile si artrita.
Iti face pielea sa arate superb, daca este folosit impreuna cu o crema ce contine antioxidanti.
Mintea ta va fi mai agera, daca vei consuma zilnic doua cesti din aceasta bautura.

De retinut: daca ai grija ca organsimul tau sa primeasca doza necesara de antioxidanti zilnic, din alimentatie sau suplimente, varsta reala a corpului tau va fi cu 6 ani mai mica decat cea din buletin.

Te doare stomacul? Rontaie biscuiti

Alimentaţia are un rol important în apariţia arsurilor la stomac. Specialiştii site-ului www.ehow.com ne sfătuiesc să nu mâncăm grăsimi sau alimente prăjite şi să bem un pahar de apă după masă.

Arsurile la stomac apar ca urmare a afecţiunilor gastro-esofagiene. Un esofag afectat, refluxul gastric, o destindere a sfincterului esofagian pot fi cauzele apariţiei arsurilor. Iată ce puteţi face pentru a vă proteja.

1. Mâncaţi în fiecare zi cel puţin un măr roşu, de preferat din soiul Red delicious (Roşu delicios). Acest obicei reduce durerea şi poate trata efectele arsurilor la stomac.

2. Timp de trei zile mâncaţi alimente uşor digerabile, pentru a proteja esofagul. Iaurt, puţină supă de legume şi alimente antiacide precum cerealele, biscuiţii, bananele, legumele fierte şi carnea slabă fiartă, sunt recomandate în cazul acestei afecţiuni.
Renunţaţi la prăjeli şi la mâncărurile cu multe grăsimi.

3. Dacă sunteţi fumător, acum este momentul să renunţaţi la ţigări. Fumatul are efecte nocive asupra esofagului, mai ales dacă acesta e deja deteriorat.

4. Renunţaţi la cafea, deoarece cofeina irită membrana esofagului făcând ca problemele care există să se acutizeze. Evitaţi băuturile cofeinizate şi ceaiul pentru a permite vindecarea esofagului.

5. Beţi un pahar de apă după masă

Sfincterul esofagian va sta închis şi nu le va permite alimentelor să se întoarcă prin reflux gastric dacă după fiecare masă veţi bea apă. Apa ajută, de asemenea, la reducerea acidităţii gastrice care poate provoca deteriorarea membranei esofagului.

Dietele fulger si pericolul lor

Dietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit.

Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu ajutorul caruia se spune ca ar fi slabit Beyonce (timp de cateva zile nu se consuma altceva decat apa, suc de lamaie, sirop de artar si ardei iuti), se bazeaza pe teorii false cu privire la nevoile organismului, iar urmarile sunt dintre cele mai grave.

Deshidratare, boli cardiace, efect yo-yo

Specialistii ne avertizeaza ca pierderea rapida in greutate poate incetini metabolismul, favorizand pe viitor acumularea kilogramelor nedorite. In plus, organismul este privat de anumiti nutrienti de care are nevoie pentru functionarea zilnica.

Mai mult decat atat, dietele fulger nu fac decat sa slabeasca sistemul imunitar, cresc ricul de deshidratare si deregleaza ritmul cardiac.

In plus, efectul yo-yo ce se instaleaza odata cu dietele esuate slabeste musculatura cardiaca, afecteaza vasele de sange si pot duce, in cele din urma, la ateroscleroza.
Pericol de deces

”Daca tii o astfel de dieta o singura data, este posibil sa nu iti altereze sanatatea, insa daca o vei repeta, cu siguranta sanatatea ta va avea de suferit, iar riscul de atac de cord nu este exclus”, sustine Isadore Rosenfeld, cardiolog la Weill Cornell Medical College, New York.

Cele mai expuse unor astfel de pericol sunt acele femei care adopta diete foarte sarace in calorii, fara sa ceara sfatul unui medic, ajungand sa consume zilnic maximum 400 de calorii.

Trebuie mentionat ca in aceste cazuri, deficienta de potasiu si magneziu pot conduce la aritmii si tensiune arteriala. In cele din urma, dietele de acest gen pot provoca chiar si decesul.

Cum slabesti sanatos?

Nutritionistii sunt de parere ca 500 de grame, pana la un kilogram pe saptamana, este in regula sa dam jos. Insa numai prin intermediul unei diete supravegheate de un medic specialist si dublata de exercitii fizice.

Limiteaza consumul de grasimi saturate si zahar si pune accentul pe fructe, legume, cereale integrale, carne slaba si peste. Astfel reduci considerabil riscul de boli cardiace, metabolice, diabet si chiar anumite forme de cancer.

Regimul alimentar dus la extreme

Steven Bratman un doctor din Colorado, foloseste termenul "ortorexie" pentru a desemna tulburarea ce apare la pacientii care au o obsesie pentru regimul alimentar sanatos.

Daca anorexicii incearca constant sa slabeasca si nu mai mananca deloc in acest scop, "ortorexicii" se abtin de la anumite tipuri de mancare, fiind ferm convinsi ca astfel vor ramane sanatosi si "puri".


Problema a mai fost observata si de alti medici, pe masura ce moda "mancatului sanatos" se raspandeste. Cum diferentiezi insa intre o persoana care mananca sanatos si una care face exces de zel? In primul rand este vorba de motivatie.

"O persoana care mananca sanatos o face pentru ca vrea sa aiba un corp sanatos si sa se bucure de viata. Alte persoane sunt motivate de teama - teama de moarte, de boli, de imperfectiuni, de ceea ce cred altii sau de frica de a lua in greutate", spune Jessica Setnick de la UnderstandingNutrition.com.

Aceste persoane manifesta lipsa de flexibilitate, iritabilitate, fac mereu liste cu alimente "bune" si alimente "rele" si critica mereu obiceiurile alimentare ale altora.

Pericolele de sanatate care apar sunt serioase: ortorexicii nu consuma destule alimente bogate in calorii si de aceea simt constant nevoia sa manance. Obsesia pentru alimentatie le reduce productivitatea si pofta de viata. In genere, cei care au astfel de probleme trebuie sa viziteze urgent un cabinet psihologic.

Cum sa ai picioare frumos mirositoare

Mirosul neplacut al picioarelor poate fi indepartat printr-o igiena corespunzatoare si folosirea unor pantofi sau sosete care nu intretin transpiratia.


Pentru evitarea momentelor jenante in care picioarele tale nu au un miros tocmai placut, mothernature.com iti ofera cateva ponturi folositoare.

Igiena picioarelor este esentiala. Spala talpile de fiecare data cand te descalti si seara, inainte de culcare, iar peste noapte lasa piciorul sa respire.

Foloseste apa calda de fiecare data, pentru o buna igienizare. Curata in profunzime zona dintre degete si asigura-te ca talpile tale sunt curatate in totalitate.

Poti aplica seara o pudra de talc, intre degete in special, pentru a evita transpiratia in exces a talpilor, principala cauza a mirosului neplacut.

Aceeasi pudra o poti folosi si in interiorul pantofului, mai ales daca vei fi incaltat intreaga zi. Poti folosi si un antiperspirant pentru picioare, aplicat inainte de incaltare.

Pentru indepartarea definitiva a mirosului neplacut al picioarelor, aplica antiperspirantul sau pudra de trei ori pe zi fie in pantof, fie direct pe piciorul gol.

Treptat, cand observi ca talpa nu mai transpira atat de des, poti reduce din antiperspirant. Sosetele pot fi purtate o singura data. De fiecare data cand te incalti, schimba sosetele, pentru ca mirosul neplacut sa nu poata fi impregnat in pantof.

Foloseste doar sosete din bumbac. Ele pot absorbi eficient transpiratia piciorului si astfel va fi corect aerisit. Medicii americani recomanda chiar doua perechi de sosete de bumbac in lunile racoroase.

Chiar daca pare o contradictie, talpa nu va transpira in exces pentru ca zona dintre sosete o va aerisi, avand un rol protector. Este foarte important sa purtam incaltari potrivite pentru fiecare sezon.

Astfel, pantofii inchisi, purtati in lunile de vara, agraveaza si intesifica transpiratia talpilor si, implicit, mirosul neplacut al acestora. Dupa descaltare, nu folosi acelasi pantof decat dupa 24 de ore.

Acesta este timpul in care el se usuca eficient si nu permite impregnarea mirosului neplacut. Poti aplica un tratament eficient picioarelor tale, pentru eliminarea bacteriilor.

Spala seara talpile cu putin alcool. Dupa uscare, aplica un deodorant, apoi pudra de talc si infasoara-le in plastic. Pe tipul noptii talpa va transpira, iar deodorantul va fi absorbit mai bine.

Dimineata vei avea un picior frumos, hidratat chiar si te vei putea descalta de fiecare data cand mergi in vizita la cineva, fara sa-ti fie teama de aparitia mirosului neplacut.

Diete si tratamente

Prepara un ceai din frunze de nuc si lasa-l sa fiarba timp de zece minute. Dupa racire, spala talpile timp de 30 de minute si repeta procedeul de doua ori pe saptamana. Nucul are efecte racoritoare, iar talpile tale nu vor mai transpira in exces dupa cateva saptamani de tratament.

Tot pentru indepartarea transpiratiei in exces, sunt recomandate spalaturile in apa cu bicarbonat de sodiu. Timp de 15 minute, spala talpile si repeta procedeul de doua ori pe saptamana.

Spalarile frecvente cu apa si otet indeparteaza bacteriile de la nivelul talpilor, iar mirosul va fi indepartat in doar cateva zile. Poti opta si pentru spalarile alternative cu apa rece si fierbinte.

Vei stimula circulatia sangelui de la nivelul picioarelor, iar mirosul va fi indepartat eficient. Lamaia actioneaza si ea eficient impotriva bacteriilor. Adauga putina lamaie si cuburi de gheata in apa cu care te speli. Talpile tale vor avea un miros placut si persistent.
Diabeticilor sau persoanelor care au probleme cu circulatia periferica nu le sunt recomandate spalarile cu apa rece.
Transpiratia excesiva a intregului corp, inclusiv a picioarelor, poate fi evitata printr-o dieta alimentara saraca in saruri si bogata in vitamine.
Stresul este si el un factor favorizant al aparitiei transpiratiei in exces, iar specialistii recomada un stil de viata echilibrat, o dieta corespunzatoare, hidratare continua si multa miscare pentru indepartarea stresului.

Cum poti arde usor calorii, fara regim sau sport

Stiai ca poti arde calorii fara a face sport sau a tine regim, doar prin cateva trucuri simple, care nici nu te trimit cu gandul la efort?

Unii oameni au o silueta de invidiat nu doar pentru ca asa s-au nascut sau pentru ca au mostenit niste gene norocoase. "Se intampla" ca talia lor sa fie mai subtire pentru ca sunt mai dinamici, nu pot sta in loc si fac, inconstient, lucruri care-i ajuta sa ramana in forma.

Nu sta jos daca nu simti neaparat nevoia
Potrivit lui Liz Vaccariello, citata de Yahoo!, simplul refuz de a sta jos, atunci cand se poate, e aur curat, ajutandu-te sa arzi cu 40% mai multe calorii.

Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a te aseza pe scaun, in autobuz sau metrou, mai ales la primele ore ale diminetii, cand nu ai cum sa fii chiar asa de obosit. Mai bine ofera locul altcuiva si bucura-te de zambetul pe care il vei primi in schimb.
Danseaza cat te imbraci

Deschide radioul sau
pune-ti castile in urechi cat timp iti vezi de ritualul de dimineata. Simplul gest de a-ti misca mijlocul, cat te speli pe dinti sau te imbraci, te poate scapa de 55 de calorii. In plus, e placut si te energizeaza pentru intreaga zi.

Iar daca tot te plictiseai dimineata, acum vei avea un companion care sa te scoata din rutina. In plus, muzica poate fi schimbata de la o dimineata la alta. Cu alte cuvinte, companionul tau e foarte complex!
Razi!
Seara, dupa o zi extenuanta si stresanta de munca, in care poate ai si muscat din "fructul interzis", lasandu-te sedusa de o pizza, pune-ti o comedie spumoasa.
Doar 10 - 15 minute de ras sanatos te scapa de 40 de calorii. Iti vine sa si razi de ce simplu e!
Joaca-te dimineata in pat

Nici macar nu e vorba de sport daca doar iti ridici picioarele si le duci lipite la piept, in timp ce stai culcata pe spate.
In 5 minute arzi 20 de calorii, te dezmortesti si-ti intaresti muschii abdominali. S-ar putea sa nici nu mai ai nevoie de cafea.
Mergi la toaleta la alt etaj
Nu astepta pana in ultimul moment pentru a merge la toaleta la serviciu, pentru a avea timp sa urci sau sa cobori pe scari, pana la una situata la alt etaj.
Nu te sfii sa-ti saluti colegii din alte birouri, chiar situate la capatul celalalt al holului, iar la supermarket, fii curios si verifica etichetele marfurilor care te-ar putea interesa, chiar daca se afla pe primul raft de jos, si trebuie sa te apleci, sau pe primul raft de sus, si trebuie sa te intinzi pentru a ajunge la ele.
Aceste simple activitati te ajuta sa renunti, zilnic, la 375 de calorii. In plus, iti vei face si prieteni la locul de munca.

Ceapa ne apara de bolile cardiovasculare

Specialistii in nutritie spun ca ceapa stimuleaza rinichii sa elimine din toxine, purifica organismul si accelereaza tranzitul intestinal lent.

De asemenea, ceapa contine un antioxidant care apara organismul impotriva cancerului, a tulburarilor circulatorii si a bolilor cardiovasculare, mai spune nutritionistul Mihaela Bilic citata de Gandul .


In plus, ceapa are un efect sedativ, amelioreaza tusea si bronsitele, si poate fi utilizata cu succes in tratarea apetitului alimentar scazut si pentru prevenirea arterosclerozei.

Pe de alta parte, ceapa poate fi utilizata ca remediul impotriva petelor maronii aparute pe piele, prin tamponarea acestor zone cu zeama amestecata cu putin vin de mere.

Cum ne acceleram metabolismul?

Chiar daca ai senzatia ca mancarea e dusmanul tau, nu uita ca, de fiecare data cand mananci, alimentele se transforma in energie. Aceasta iti ajuta inima sa bata, mintea sa gandeasca si picioarele sa se miste.

Cu cat metabolismul tau e mai alert, cu atat mai multe calorii arzi. Cu cat arzi mai multe calorii, cu atat mai repede scapi de kilogramele in plus.

Ce trebuie sa stii este ca iti poti determina metabolismul sa functioneze pe "repede inainte", chiar si timp de 24 de ore din 24, conform AOL Health.

Cand te trezesti- Un mic dejun copios, in fiecare zi

In lipsa acestuia, organismul flamanzeste (la modul paranoic chiar), fapt ce are ca efect incetinirea metabolismului, pentru conservarea energiei. Cu cat este mai "cuprinzator" acest mic dejun, cu atat mai bine.

Ce se recomanda pentru micul dejun? Alimente care se digera mai incet, in asa fel incat senzatia de satietate sa fie prezenta mai mult timp.
Ideala este omleta dintr-un ou si albusurile de la inca doua si o salata din ardei grasi si ceapa, jumatate de ceasca de ovaz amestecata cu un sfert de ceasca de fructe de padure si o lingurita de ulei de peste, care abunda in omega 3.

Nu sari peste cafea!
Incepe ziua cu un pahar de apa
Alege proteina pentru pranz
Invioreaza-te cu ceai verde
Anuleaza efectul cartofilor prajiti folosindu-te de calciu
Cand mergi la cumparaturi Alege produse organice
Cand ajungi acasa Pestele, gustarea ideala
Renunta la cocteiluri si alcool
Dormi indeajuns

Dieta de sapte zile

Dieta de 7 zile   nu va ajuta sa slabiti pana la greutatea ideala, dar poate fi un bun inceput de a invata sa va hraniti sanatos.

Dieta poate fi continuata si pe parcursul a 28 de zile. Creatorul ei, K. Smith, a stabilit sapte module orientative.

ZIUA I. Presupune inlaturarea toxinelor din organism

 Mancati fructe, fasole, orez brun, legume cu frunze verzi, lapte si iaurt sarac in grasimi sau degresata.
Renuntati la orice fel de carne. Singurele grasimi pe care aveţi voie sa le consumati provin din uleiul de masline folosit la salate.
Puteti bea 2 cesti cafea, cu doar un pliculet zahar.

Legume proaspete sau gatite la cuptor (rosii, dovlecei), o limonada slab indulcita, 4 fructe (o banana, o portocala, un mar, o para), un iaurt slab, o salata mica, in care puteti sa puneti mai multe boabe de fasole fierte, plus
o portie de orez brun. Apa puteti bea cat doriti.

ZIUA II.
Dupa detoxifiere, trebuie sa consumati alimente neprocesate, bogate in fibre. Va va ajuta sa va simtiti satui si nu veti asimila mai mult de 1.300 de calorii intr-o zi.

Meniul include 3 fructe, 4 legume, o portie de fasole, o portie de peste sau de carne de pui, un pahar de suc, o felie-doua de branza, nuci, putină friptura de vaca .
Aveţi voie sa gustati dintr-o budinca, dar nu mai mult de o cescuta.

ZIUA III.
Este cea in care trebuie să introduceti proteinele: carne slaba, mai ales peste, lapte, oua. Aveti voie sa consumati cam 2 oua, o felie-două de sunca, 2 fructe, doua portii mici de legume la cuptor, un sandvis cu carne slaba, o cescuta de fasole si inca una de orez brun.

ZIUA IV.
Sunt permise alimente precum pizza ori burgerii. Limitati-va insa la una-doua felii de pizza si un burger.

ZIUA V. Veti fi nevoiţi sa va reintoarceti la restrictii. Permise sunt 3 fructe pe zi, fasolea, salata, morcovii, limonda, legumele coapte.

ZIUA VI. Va puteti rasfata cu clatite, supa si  fructe ,legume coapte sau crude. Mai puteti consuma peste, salate si ceai verde.

ZIUA VII.
3 fructe, jumatate de castravete, salata verde (trei pe zi), o supa, 2 portii de legume la cuptor. Toate aceste etape trebuie combinate cu miscare, sport.

Nutritioniştii si antrenorii de fitness va recomanda cel putin 30 de minute de miscare pe zi.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog