Faceți căutări pe acest blog

Se afișează postările cu eticheta ulei par din argan. Afișați toate postările
Se afișează postările cu eticheta ulei par din argan. Afișați toate postările

La ce e bun uleiul marocan de argan ?

Cum si la ce se foloseste uleiul de argan? E bun la gatit, sau se foloseste in produse cosmetice ? Din ce se face de fapt ? Ce este de fapt arganul ?

Uleiul de argan se face prin presare la rece a semintelor culese de pe arborele de argan. Arborele de argan are denumirea "stiintifica" in limba latina "Argania spinosa" (e clar, tre' sa fie ceva cu spini :)  )

Acest arbore creste pana la 10 m. inaltime si poate trai pana la 200 de ani !

Fructele sale seamana cu coaja verde a nucilor. Cand sunt coapte, se innegresc si cad. Arborele de argan creste in special in Maroc.
Postări mai vechi Pagina de pornire

Cauta pe acest blog