Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

La ce e bun uleiul marocan de argan ?

Cum si la ce se foloseste uleiul de argan? E bun la gatit, sau se foloseste in produse cosmetice ? Din ce se face de fapt ? Ce este de fapt arganul ?

Uleiul de argan se face prin presare la rece a semintelor culese de pe arborele de argan. Arborele de argan are denumirea "stiintifica" in limba latina "Argania spinosa" (e clar, tre' sa fie ceva cu spini :)  )

Acest arbore creste pana la 10 m. inaltime si poate trai pana la 200 de ani !

Fructele sale seamana cu coaja verde a nucilor. Cand sunt coapte, se innegresc si cad. Arborele de argan creste in special in Maroc.

Uleiul presat sau extras din fructele de argan, contine numeroase substante numite acizi grasi esentiali, cum ar fi: acid alfa linoleic, acid palmitic, acid oleic, acid myristic si acid stearic.
Vezi pret si cumpara de aici ulei de argan
Vezi pret si cumpara de aici ulei de argan

Uleiul de argan este folosit in toata lumea, in special pentru infrumusetarea tenului si eliminarea ridurilor si vergeturilor. Este des utilizata si ca ulei de masaj, si pentru hidratarea pielii. Se poate folosi si pentru revigorarea parului dupa spalare, pentru a avea un par frumos.

Acest ulei se si mananca, este folosit si in bucatarie, in special in retetele de mancare marocane.
Alege si cumpara de aici ulei de argan
Alege si cumpara de aici ulei de argan


Cat costa ? Pretul unei sticle de 50 ml. de ulei de argan costa in jur de 25 de lei. Exista multe produse care au la baza ulei de argan -, sticla de 250ml are pretul de aprox 72 de lei, cea de 100 ml costa aprox 22 de lei si cea de 500 ml costa aprox 130 de lei
Alege si comanda de aici ulei de argan
Alege si comanda de aici ulei de argan

Unde pot cumpara ulei de argan?
 La noi in Romania se poate gasi in magazinele naturiste, plafare si farmacii, dar se vinde in special on-line, de exemplu pe acest site

Modul de utilizare este simplu: zilnic, se poate masa locul cu probleme, pentru rezultate vizibile. Nu are contraindicatii si nici efecte adverse. Din acest ulei din argan se fac multe feluri de cosmetice: creme nutritive pentru fata si corp, uleiuri pentru par, lapte demachiant, masca de par, si altele.

Cine a incercat deja produsul ? Cat e de eficient ? Ati consumat vreodata mancare marocana, care sa contina si ulei de argan ? Asteptam pareri si comentarii, in casutele de comentarii de sub articol, respectiv, pe paginile de facebook si google plus al blogului.

Disclaimer: acest articol contine linkuri de afiliere prin care produsele respective pot fi achizitionate direct. Este posibil ca in urma achizitionarii produselor respective, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta acestor legaturi de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog