Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Cum sa ai picioare frumos mirositoare

Mirosul neplacut al picioarelor poate fi indepartat printr-o igiena corespunzatoare si folosirea unor pantofi sau sosete care nu intretin transpiratia.


Pentru evitarea momentelor jenante in care picioarele tale nu au un miros tocmai placut, mothernature.com iti ofera cateva ponturi folositoare.

Igiena picioarelor este esentiala. Spala talpile de fiecare data cand te descalti si seara, inainte de culcare, iar peste noapte lasa piciorul sa respire.

Foloseste apa calda de fiecare data, pentru o buna igienizare. Curata in profunzime zona dintre degete si asigura-te ca talpile tale sunt curatate in totalitate.

Poti aplica seara o pudra de talc, intre degete in special, pentru a evita transpiratia in exces a talpilor, principala cauza a mirosului neplacut.

Aceeasi pudra o poti folosi si in interiorul pantofului, mai ales daca vei fi incaltat intreaga zi. Poti folosi si un antiperspirant pentru picioare, aplicat inainte de incaltare.

Pentru indepartarea definitiva a mirosului neplacut al picioarelor, aplica antiperspirantul sau pudra de trei ori pe zi fie in pantof, fie direct pe piciorul gol.

Treptat, cand observi ca talpa nu mai transpira atat de des, poti reduce din antiperspirant. Sosetele pot fi purtate o singura data. De fiecare data cand te incalti, schimba sosetele, pentru ca mirosul neplacut sa nu poata fi impregnat in pantof.

Foloseste doar sosete din bumbac. Ele pot absorbi eficient transpiratia piciorului si astfel va fi corect aerisit. Medicii americani recomanda chiar doua perechi de sosete de bumbac in lunile racoroase.

Chiar daca pare o contradictie, talpa nu va transpira in exces pentru ca zona dintre sosete o va aerisi, avand un rol protector. Este foarte important sa purtam incaltari potrivite pentru fiecare sezon.

Astfel, pantofii inchisi, purtati in lunile de vara, agraveaza si intesifica transpiratia talpilor si, implicit, mirosul neplacut al acestora. Dupa descaltare, nu folosi acelasi pantof decat dupa 24 de ore.

Acesta este timpul in care el se usuca eficient si nu permite impregnarea mirosului neplacut. Poti aplica un tratament eficient picioarelor tale, pentru eliminarea bacteriilor.

Spala seara talpile cu putin alcool. Dupa uscare, aplica un deodorant, apoi pudra de talc si infasoara-le in plastic. Pe tipul noptii talpa va transpira, iar deodorantul va fi absorbit mai bine.

Dimineata vei avea un picior frumos, hidratat chiar si te vei putea descalta de fiecare data cand mergi in vizita la cineva, fara sa-ti fie teama de aparitia mirosului neplacut.

Diete si tratamente

Prepara un ceai din frunze de nuc si lasa-l sa fiarba timp de zece minute. Dupa racire, spala talpile timp de 30 de minute si repeta procedeul de doua ori pe saptamana. Nucul are efecte racoritoare, iar talpile tale nu vor mai transpira in exces dupa cateva saptamani de tratament.

Tot pentru indepartarea transpiratiei in exces, sunt recomandate spalaturile in apa cu bicarbonat de sodiu. Timp de 15 minute, spala talpile si repeta procedeul de doua ori pe saptamana.

Spalarile frecvente cu apa si otet indeparteaza bacteriile de la nivelul talpilor, iar mirosul va fi indepartat in doar cateva zile. Poti opta si pentru spalarile alternative cu apa rece si fierbinte.

Vei stimula circulatia sangelui de la nivelul picioarelor, iar mirosul va fi indepartat eficient. Lamaia actioneaza si ea eficient impotriva bacteriilor. Adauga putina lamaie si cuburi de gheata in apa cu care te speli. Talpile tale vor avea un miros placut si persistent.
Diabeticilor sau persoanelor care au probleme cu circulatia periferica nu le sunt recomandate spalarile cu apa rece.
Transpiratia excesiva a intregului corp, inclusiv a picioarelor, poate fi evitata printr-o dieta alimentara saraca in saruri si bogata in vitamine.
Stresul este si el un factor favorizant al aparitiei transpiratiei in exces, iar specialistii recomada un stil de viata echilibrat, o dieta corespunzatoare, hidratare continua si multa miscare pentru indepartarea stresului.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog