Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Superalimentele care te ajuta sa slabesti

Superalimentele care te ajuta sa slabesti Stiai ca exista alimente care nu numai ca nu te ingrasa, dar chiar te ajuta sa slabesti? In plus, daca stii ce sa alegi,

 Poti manca oricat, iar rezultatul va fi tot cel pozitiv.
Branza/parmezan
Renunta la branza sau cascavalul cauciucat, gata taiat in felii, si alege branza sau parmezanul natural. Femeile care consuma zilnic lapte sau branza au mai putine sanse sa se ingrase odata cu trecerea anilor, releva un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition.
Oua
Contrar parerii generale, ouale nu fac rau inimii si te ajuta sa slabesti. Femeile care au incercat deja o dieta in cadrul careia consumau in fiecare dimineata cate un ou si paine prajita au slabit de doua ori mai mult decat cele care au mancat de tot atatea calorii, dar din dejunul carora lipseau ouale, a demonstrat un studiu realizat de Louisiana State University.

Secretul consta in faptul ca proteinele provenite din oua au capacitatea de a da senzatia de satietate repede si pentru mai mult timp, ceea ce inseamna ca vei manca mai putin in timpul zilei.
Friptura
Carnea de vita, chiar friptura, te ajuta sa slabesti, concluzioneaza un studiu publicat de The American Journal of Clinical Nutrition. Si asta pentru ca proteinele din friptura te ajuta sa-ti pastrezi masa musculara in timp ce kilogramele intra la apa.
Ardei iute
Daca iti condimentezi pranzul cu ardei iute, iti vei grabi metabolismul. O substanta care se gaseste in ardei are efect de a incalzi organismul, ceea ce inseamna ca se vor arde mai multe calorii la 20 de minute dupa ce ai luat masa.
Ovaz
Ovazul are cea mai mare rata de satietate dintre toate alimentele. Spre deosebire de alti carbohidrati, ovazul se digera greu, ceea ce inseamna ca senzatia de foame va aparea mai tarziu. In plus, fibra continuta contribuie la senzatia de satietate.
Linte
Lintea este aliatul unui abdomen plat, fiind bogata in proteine si fibre, nutrienti care stabilizeaza zaharul din sange si opreste organismul sa-si faca rezerve in dreptul abdomenului.
Somonul
Grasimile din peste nu doar ca iti tin inima sanatoasa, dar te ajuta sa-ti subtiezi talia. In plus, nici nu e greu de gatit. Putina sare si piper, ulei si lasa-l in tigaie, pe fiecare parte, doua sau trei minute.
Mere
"Un mar pe zi tine doctorul departe" e o zicala care se aplica in fiecare limba. Un mar mancat inainte de o portie de paste reprezinta o masa ideala si care nu abunda in calorii. Bogat in fibre, marul contine, de asemenea, si antioxidanti.
Afine, coacaze
Toate fructele salbatice sunt bune pentru tine, dar afinele se afla pe primul loc in top. Au cei mai multi antioxidanti dintre toate fructele comestibile, dupa cum arata un studiu al USDA Agriculture Research Service din Little Rock, SUA. Fibrele pe care le contin te ajuta, de asemenea, sa previi depunerea grasimii.
Iaurt
Iaurtul simplu este hrana perfecta, spun dieteticienii, si asta pentru ca proteinele si grasimea continute tin nivelul de zahar din sange sub control. In cadrul unui studiu derulat la the University of Tennessee din Knoxville, cei care au urmat o dieta in cadrul careia au consumat zilnic iaurt au scapat de 61% din grasime la nivelul intregului corp, pierzand, in zona abdomenului, 81% din grasime.
Ulei de masline
La fel ca si avocado, uleiul de masline este bogat in grasimi "bune", care cresc senzatia de satietate, micsorandu-ti apetitul. Testele au aratat ca uleiul de masline are si proprietati antiinflamatorii.  

Top 10 legume care te tin sanatos

Top 10 legume care te tin sanatos Ca legumele sunt bune pentru sanatate e deja un cliseu. 


Stii ca trebuie sa consumi 5 pana la 9 legume pe zi, dar stiai si care sunt acelea care iti pot intari sistemul imunitar in asa fel incat riscul de cancer, boli ale inimii si diabet sa scada considerabil?

Rosiile
Desi, tehnic sunt fructe, rosiile sunt servite si gatite ca si legume. Este binecunoscuta capacitatea lor de a lupta impotriva cancerului, iar complexul de vitamine, de la A la K, nu face decat sa tina presiunea arteriala in frau si sa reduca numarul de radicali liberi din corp.

Broccoli
Putine alimente au capacitatea de a lupta cu bolile asa cum o face broccoli. Aceasta leguma este un adevarat depozit de antioxidanti, care au toate calitatile de a reduce riscul aparitiei cancerului la stomac si plamani. Broccoli previne, de asemenea, raceala si virozele, continand mari cantitati de beta-caroten si si vitamina C.

Varza de Bruxelles
Foarte bogata in acid folic, varza de Bruxelles este recomandata mai ales femeilor insarcinate. Insa nu sunt de neglijat nici depozitele de vitamina C si K, sau fibrele continute de leguma, potasiul si acizii omega 3.

Morcovii
Esentiali pentru sanatatea ochilor, a pielii si a parului, morcovul este bogat si in antioxidanti, cum ar fi vitamina A. Vitamina C, prezenta si ea, protejeaza sistemul cardiovascular.

Dovleceii
Frumos colorati, dovleceii sunt o sursa viabila de antiimflamatori precum vitamina C, beta-caroten, capabili sa vindece mai multe boli, printre care astmul, artrita sau reumatismul. Dovleceii sunt, de asemenea, bogati in potasiu, magneziu si fibre.

Cartofii dulci
Bogati in vitamina A si C, cartofii dulci sunt o sursa bogata de fibra si fier. Nu doar ca ofera energie, dar ajuta la reglarea sistemuui digestiv.

Vinetele
Bogate in antioxidanti precum nasunin, un compus unic care protejeaza celulele creierului, vinetele abunda si in fibre si potasiu. Cercetarile arata ca vinetele pot reduce riscul de atac cerebral sau stop cardiac si dementa.

Ardeii grasi
Indiferent ca sunt rosii, oranj, galbeni sau verzi, ardeii grasi sunt esentiali pentru buna functioare a inimii, fiind de asemenea bogati in acid folic. Un singur ardei gras consumat zilnic micsoreaza simtitor riscul de a dezvolta cancer la plamani, colon sau pancreas.

Spanacul
Aceasta leguma contine toate vitaminele si nutrientii de care organismul are nevoie. O dieta bogata in spanac poate preveni aproape orice boala, de la cele ale inimii pana la cancerul de colon, artrite si osteoporoze.

Ceapa
Aceasta leguma, dispretuita de unii pentru mirosul caracteristic, este mana cereasca pentru cei care sufera sau sunt supusi riscului de a se imbolnavi de osteoporoza. Anumite substante aflate in ceapa fac ca pierderea de calciu sa fie mai lenta, spun cercetatorii. Ceapa este excelenta in lupta cu bolile inimii si cu diabetul, fiind, de asemenea, bogata in vitamina C.

Cum tratam astenia de primavara

Astenia de primavara este o forma de depresie sezoniera si se manifesta prin aparitia starilor de anxietate, iritabilitate, pierderea interesului pentru activitatile curente si greutati in concentrare.


Cele mai multe persoane care resimt astenia de primavara sunt obosite, lipsite de energie, au stari de somnolenta si pofta exagerata de mancare.

Pentru indepartarea asteniei, iesirile in aer liber sunt cea mai buna solutie.

Plimbarile in aer liber, dimineata, si expunerea cat mai mare la lumina naturala sunt cele mai importante lucruri in tratarea asteniei de primavara, recomanda medicii.

In functie de modul in care depresia sezoniera afecteaza ritmul normal al unei persoane, expunerea la lumina naturala trebuie sa dureze de la zece la 40 de minute pe zi.

Alimentatia joaca un rol foarte important in indepartarea simptomelor asteniei. Medicii recomanda consumul de alimente bogate in vitamine si minerale si evitarea dulciurilor.

Prin exercitiu fizic, se redobandeste tonusul normal al organismului. Tocmai de aceea, o cura de miscare de 30 de minute, de trei ori pe saptamana, este tocmai potrivita pentru combaterea depresiei de sezon.

 

Mituri despre kilogramele in plus

Mituri despre kilogramele in plus
Felul in care arati depinde numai de tine, iar numarul de kilograme in exces poate fi diminuat cu un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, oamenii tind sa dea vina pe tot felul de lucruri pentru a scapa de povara responsabilitatii greutatii sale.

Astfel, s-au creat mituri cu privire la numarul de kilograme avute si modul in care putem(sau nu) scapa de ele.

1. Ereditatea. Excesul de grasime nu se transmite genetic, ci se dobandeste in urma unui dezechilibru energetic.

Obezitatea poate fi o caracteristica a anumitor familii si se poate instala inca din primii ani de viata, insa acest fapt se datoreaza datorita mostenirii obiceiurilor alimentare si de activitate fizica a propriilor parinti.

2. Problemele cu glanda tiroida. Desi aceasta idee a fost valida in trecut din punct de vedere medical, cercetarile recente arata ca un procent foarte mic din cazurile de supraponderabilitate au legatura cu problemele hormonale.

3. Exercitiile fizice cresc apetitul. O activitate fizica zilnica influenteaza pierderea in greutate, mentinerea acesteia si reduce apetitul, pe termen mediu.

4. Alimentele naturiste nu ajuta la slabit. O dieta care cuprinde alimente naturiste este binevenita si foarte sanatoasa pentru organismul tau.

5. Medicamentele specializate sunt folositoare pentru a slabi. Persoanele care apeleaza la medicamente pentru a pierde in greutate, slabesc initial insa apoi vor recupera kilogramele pierdute intr-un interval scurt de timp.

6. Problemele de personalitate determina obezitatea. Mancatul in exces nu este un simptom al unei probleme de ordin mental.

7. Cantaritul zilnic ajuta la slabit. Retinerile de apa si activitatea colonului pot conduce la cresteri temporare sau blocari ale greutatii. Este de preferat sa ne cantarim o data la fiecare doua saptamani.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog