Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Cum tratam astenia de primavara

Astenia de primavara este o forma de depresie sezoniera si se manifesta prin aparitia starilor de anxietate, iritabilitate, pierderea interesului pentru activitatile curente si greutati in concentrare.


Cele mai multe persoane care resimt astenia de primavara sunt obosite, lipsite de energie, au stari de somnolenta si pofta exagerata de mancare.

Pentru indepartarea asteniei, iesirile in aer liber sunt cea mai buna solutie.

Plimbarile in aer liber, dimineata, si expunerea cat mai mare la lumina naturala sunt cele mai importante lucruri in tratarea asteniei de primavara, recomanda medicii.

In functie de modul in care depresia sezoniera afecteaza ritmul normal al unei persoane, expunerea la lumina naturala trebuie sa dureze de la zece la 40 de minute pe zi.

Alimentatia joaca un rol foarte important in indepartarea simptomelor asteniei. Medicii recomanda consumul de alimente bogate in vitamine si minerale si evitarea dulciurilor.

Prin exercitiu fizic, se redobandeste tonusul normal al organismului. Tocmai de aceea, o cura de miscare de 30 de minute, de trei ori pe saptamana, este tocmai potrivita pentru combaterea depresiei de sezon.

 

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog