Faceți căutări pe acest blog

Mituri despre kilogramele in plus

Mituri despre kilogramele in plus
Felul in care arati depinde numai de tine, iar numarul de kilograme in exces poate fi diminuat cu un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, oamenii tind sa dea vina pe tot felul de lucruri pentru a scapa de povara responsabilitatii greutatii sale.

Astfel, s-au creat mituri cu privire la numarul de kilograme avute si modul in care putem(sau nu) scapa de ele.

1. Ereditatea. Excesul de grasime nu se transmite genetic, ci se dobandeste in urma unui dezechilibru energetic.

Obezitatea poate fi o caracteristica a anumitor familii si se poate instala inca din primii ani de viata, insa acest fapt se datoreaza datorita mostenirii obiceiurilor alimentare si de activitate fizica a propriilor parinti.

2. Problemele cu glanda tiroida. Desi aceasta idee a fost valida in trecut din punct de vedere medical, cercetarile recente arata ca un procent foarte mic din cazurile de supraponderabilitate au legatura cu problemele hormonale.

3. Exercitiile fizice cresc apetitul. O activitate fizica zilnica influenteaza pierderea in greutate, mentinerea acesteia si reduce apetitul, pe termen mediu.

4. Alimentele naturiste nu ajuta la slabit. O dieta care cuprinde alimente naturiste este binevenita si foarte sanatoasa pentru organismul tau.

5. Medicamentele specializate sunt folositoare pentru a slabi. Persoanele care apeleaza la medicamente pentru a pierde in greutate, slabesc initial insa apoi vor recupera kilogramele pierdute intr-un interval scurt de timp.

6. Problemele de personalitate determina obezitatea. Mancatul in exces nu este un simptom al unei probleme de ordin mental.

7. Cantaritul zilnic ajuta la slabit. Retinerile de apa si activitatea colonului pot conduce la cresteri temporare sau blocari ale greutatii. Este de preferat sa ne cantarim o data la fiecare doua saptamani.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog