Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Efectul ceaiului verde

Ceaiul verde este intr-adevar bun pentru organism. Din pacate, putini stiu ca dusmanii radicalilor liberi care se gasesc in aceasta licoare nu prea mai ajung in sange, pierzandu-se pe drum.

Conform Yahoo! Health, puterile ceaiului verde pot fi inzecite usor, doar adaugand zeama de citrice.

Catehinele - antioxidantii din ceaiul verde, faimosi pentru faptul ca sunt in stare sa micsoreze riscul de boala cronica a organismului - isi pierd repede din putere odata ajunse in intestine. De fapt, 80% din catehinele din ceaiul verde nu sunt niciodata absorbite.

Solutia pentru cresterea absorbtiei este, conform unui nou studiu, "condimentarea" ceaiului cu zeama proaspat stoarsa de lamaie, portocala, lime sau grepfrut.

Secretul sta in Vitamina C

Vitamina C din sucul de lamaie ajuta la absorbtia catehinelor marind aciditatea din intestinul subtire. Propabil ca si alte substante neidentificate inca din sucul de fructe isi aduc aportul, acest lucru urmand sa fie studiat.

Cercetatorii au descoperit ca o bautura formata in proportii egale din ceai verde si suc de fructe are cele mai bune efecte pentru organism. Pe locul intai este lamaia, urmata indeaproape de portocala, lime si grepfrut.

"Efecte secundare" benefice

Daca tii cont de sfaturile specialistilor, de a aduga si suc de citrice peste ceaiul tau verde, vei avea doar de castigat. In primul rand, vei pierde in greutate.

Acest amestec este benefic si sanatatii genunchilor, pastrandu-ti-i tineri si sanatosi, deoarece catehinele lupta cu inflamatiile si artrita.
Iti face pielea sa arate superb, daca este folosit impreuna cu o crema ce contine antioxidanti.
Mintea ta va fi mai agera, daca vei consuma zilnic doua cesti din aceasta bautura.

De retinut: daca ai grija ca organsimul tau sa primeasca doza necesara de antioxidanti zilnic, din alimentatie sau suplimente, varsta reala a corpului tau va fi cu 6 ani mai mica decat cea din buletin.

Te doare stomacul? Rontaie biscuiti

Alimentaţia are un rol important în apariţia arsurilor la stomac. Specialiştii site-ului www.ehow.com ne sfătuiesc să nu mâncăm grăsimi sau alimente prăjite şi să bem un pahar de apă după masă.

Arsurile la stomac apar ca urmare a afecţiunilor gastro-esofagiene. Un esofag afectat, refluxul gastric, o destindere a sfincterului esofagian pot fi cauzele apariţiei arsurilor. Iată ce puteţi face pentru a vă proteja.

1. Mâncaţi în fiecare zi cel puţin un măr roşu, de preferat din soiul Red delicious (Roşu delicios). Acest obicei reduce durerea şi poate trata efectele arsurilor la stomac.

2. Timp de trei zile mâncaţi alimente uşor digerabile, pentru a proteja esofagul. Iaurt, puţină supă de legume şi alimente antiacide precum cerealele, biscuiţii, bananele, legumele fierte şi carnea slabă fiartă, sunt recomandate în cazul acestei afecţiuni.
Renunţaţi la prăjeli şi la mâncărurile cu multe grăsimi.

3. Dacă sunteţi fumător, acum este momentul să renunţaţi la ţigări. Fumatul are efecte nocive asupra esofagului, mai ales dacă acesta e deja deteriorat.

4. Renunţaţi la cafea, deoarece cofeina irită membrana esofagului făcând ca problemele care există să se acutizeze. Evitaţi băuturile cofeinizate şi ceaiul pentru a permite vindecarea esofagului.

5. Beţi un pahar de apă după masă

Sfincterul esofagian va sta închis şi nu le va permite alimentelor să se întoarcă prin reflux gastric dacă după fiecare masă veţi bea apă. Apa ajută, de asemenea, la reducerea acidităţii gastrice care poate provoca deteriorarea membranei esofagului.

Dietele fulger si pericolul lor

Dietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit.

Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu ajutorul caruia se spune ca ar fi slabit Beyonce (timp de cateva zile nu se consuma altceva decat apa, suc de lamaie, sirop de artar si ardei iuti), se bazeaza pe teorii false cu privire la nevoile organismului, iar urmarile sunt dintre cele mai grave.

Deshidratare, boli cardiace, efect yo-yo

Specialistii ne avertizeaza ca pierderea rapida in greutate poate incetini metabolismul, favorizand pe viitor acumularea kilogramelor nedorite. In plus, organismul este privat de anumiti nutrienti de care are nevoie pentru functionarea zilnica.

Mai mult decat atat, dietele fulger nu fac decat sa slabeasca sistemul imunitar, cresc ricul de deshidratare si deregleaza ritmul cardiac.

In plus, efectul yo-yo ce se instaleaza odata cu dietele esuate slabeste musculatura cardiaca, afecteaza vasele de sange si pot duce, in cele din urma, la ateroscleroza.
Pericol de deces

”Daca tii o astfel de dieta o singura data, este posibil sa nu iti altereze sanatatea, insa daca o vei repeta, cu siguranta sanatatea ta va avea de suferit, iar riscul de atac de cord nu este exclus”, sustine Isadore Rosenfeld, cardiolog la Weill Cornell Medical College, New York.

Cele mai expuse unor astfel de pericol sunt acele femei care adopta diete foarte sarace in calorii, fara sa ceara sfatul unui medic, ajungand sa consume zilnic maximum 400 de calorii.

Trebuie mentionat ca in aceste cazuri, deficienta de potasiu si magneziu pot conduce la aritmii si tensiune arteriala. In cele din urma, dietele de acest gen pot provoca chiar si decesul.

Cum slabesti sanatos?

Nutritionistii sunt de parere ca 500 de grame, pana la un kilogram pe saptamana, este in regula sa dam jos. Insa numai prin intermediul unei diete supravegheate de un medic specialist si dublata de exercitii fizice.

Limiteaza consumul de grasimi saturate si zahar si pune accentul pe fructe, legume, cereale integrale, carne slaba si peste. Astfel reduci considerabil riscul de boli cardiace, metabolice, diabet si chiar anumite forme de cancer.

Regimul alimentar dus la extreme

Steven Bratman un doctor din Colorado, foloseste termenul "ortorexie" pentru a desemna tulburarea ce apare la pacientii care au o obsesie pentru regimul alimentar sanatos.

Daca anorexicii incearca constant sa slabeasca si nu mai mananca deloc in acest scop, "ortorexicii" se abtin de la anumite tipuri de mancare, fiind ferm convinsi ca astfel vor ramane sanatosi si "puri".


Problema a mai fost observata si de alti medici, pe masura ce moda "mancatului sanatos" se raspandeste. Cum diferentiezi insa intre o persoana care mananca sanatos si una care face exces de zel? In primul rand este vorba de motivatie.

"O persoana care mananca sanatos o face pentru ca vrea sa aiba un corp sanatos si sa se bucure de viata. Alte persoane sunt motivate de teama - teama de moarte, de boli, de imperfectiuni, de ceea ce cred altii sau de frica de a lua in greutate", spune Jessica Setnick de la UnderstandingNutrition.com.

Aceste persoane manifesta lipsa de flexibilitate, iritabilitate, fac mereu liste cu alimente "bune" si alimente "rele" si critica mereu obiceiurile alimentare ale altora.

Pericolele de sanatate care apar sunt serioase: ortorexicii nu consuma destule alimente bogate in calorii si de aceea simt constant nevoia sa manance. Obsesia pentru alimentatie le reduce productivitatea si pofta de viata. In genere, cei care au astfel de probleme trebuie sa viziteze urgent un cabinet psihologic.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog