Faceți căutări pe acest blog

Mierea te face mai sanatos si mai fericit


Pe langa faptul ca e, pur si simplu, buna la gust, mierea ofera nenumarate beneficii celor care o consuma. Te ajuta sa slabesti, iti vindeca tusea, te scapa de alergii si te face mai fericit.

Pentru o talie de viespe

Un studiu realizat anul trecut si publicat in Journal of Food Science a scos la iveala faptul ca inlocuirea zaharului din alimentatie cu miere face ca 23% din greutatea corporala sa se "evapore".

Secretul consta in antioxidantii din miere, care ajuta la arderea mai multor calorii. Atentie, insa, nu toate tipurile de miere contin antioxidanti!

Vindeca tusea

Comparata cu unele substante active continute de siropurile contra tusei, mierea este chiar mai eficienta, a concluzionat un studiu al Universitatii de Stat Penn. Explicatia, in acest caz, ar putea fi faptul ca regiunea din creier care inregistreaza gustul dulce al mierii si cea care raspunde de tuse se afla foarte aproape una de alta, influentandu-se chiar.

Astfel, indata simtit gustul dulce al mierii, tusea poate disparea. In afara copiilor de pana la un an, care risca sa faca botulism daca li se administreaza miere, oricine poate lua o lingurita cand simte ca tusea ii da tarcoale.

Goneste alergiile

Exista specialisti care sunt de parere ca mierea, mai ales cea locala, ajuta la intarirea sistemului imunitar si vindeca alergiile. Explicatia consta in faptul ca, pentru a produce miere, albinele aduna polenul care cauzeaza mare parte din alergii.

Ingerand, zilnic, o cantitate mica de miere rezultata din acest polen face ca, in final, organismul sa capete rezistenta, sa devina indiferent la acesta. Exact ca in homeopatie! Iar sistemul imunitar are doar de castigat.

Iti insoreste ziua

Mierea te poate face mai fericit daca o vei folosi in bucatarie, la realizarea dulciurilor care iti plac. O portie de nuga cu miere, spre exemplu, iti poate insori ziua!

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog