Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Tratament pentru mâini deshidratate şi îmbătrânite

Mâinile sunt cele mai expuse zone ale corpului şi, la fel ca şi faţa, au nevoie de o îngrijire specială pentru a rezista agresiunilor zilnice. Astfel, temperaturile ridicate, apa rece, apa fierbinte şi folosirea săpunului solid sunt câteva dintre cauzele care duc la deshidratarea şi îmbătrânirea mâinilor.

De asemenea, mâinile sunt cele care intră în contact direct cu microorganismele şi praful de pe diferitele suprafeţe de lucru, dar şi cu microbii din zonele cu care intrăm în contact.
Specialiştii în frumuseţea şi îngrijirea mâinilor recomandă diferite tratamente pentru a ne răsfăţa mâinile.

În acelaşi timp, aceste terapii, precum împachetarea cu parafină, la cald sau spa, oferă mâinilor pe lângă catifelare, şi protecţie pentru a face faţă factorilor dăunători. Andreea Rădulescu, specialist în manichiură, spune că mâinile au nevoie de îngrijire specială cel puţin o dată la două săptămâni.

Astfel, tratamentul cu parafină  se realizează în două etape. Mai întâi se aplică pe mâini o cremă hidratantă prin masaj până ce pielea o absoarbe în totalitate. Urmează baia de parafină propriu-zisă, într-o cuvă.

Aceasta are un efect benefic asupra deschiderii porilor, permiţând pătrunderea în profunzime a soluţiilor din cremă, dar şi o mai bună oxigenare a ţesutului cutanat. „Pielea devine catifelată, iar senzaţia de mâini uscate dispare. Acest tratament oferă mâinilor şi un efect de lifting, reducându-se şi aspectul de îmbătrânire”, explică Andreea Rădulescu.

Specialistul atrage atenţia că acest tratament nu este recomandat persoanelor care au varice, deoarece accelerează circulaţia sanguină şi există riscul spargerii vaselor de sânge.
Tratamentul la cald oferă mâinilor hidratarea necesară datorită complexului de vitamine pe care îl conţin cremele speciale. În acelaşi timp, este recomandată o baie cu ulei vitaminizat, benefic şi pentru unghii, deoarece ajută la întărirea lor.


„Acest tratament activează keratina, îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi oferă mâinilor un efect de luminozitate şi naturaleţe”, adaugă expertul Rădulescu.
Tratamentul spa este cel mai complex, pentru că acesta durează în jur de 50 de minute, timp în care persoana beneficiază de o curăţare intensă a mâinilor cu soluţii speciale.
„Gomajul ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi detoxifică pielea.

Această cremă conţine substanţe abrazive, bazate pe săruri, cu ajutorul cărora este curăţată textura pielii”, adaugă specialistul în manichiură. Gomajul mai conţine şi extract din funze de baobab, ulei de caise şi kiwi, iar persoana care alege acest tratament este masată până ce amestecul intră în piele. După clătire, este aplicată o mască ce hrăneşte, calmează şi oferă mâinilor protecţie.
„Mâinile sunt înfăşurate în prosoape, iar masca este lăsată să acţioneze timp de 20 de minute, iar după aceea se aplică o cremă hidratantă, fără a se mai clăti mâinile, deoarece masca este absorbită în totalitate în intervalul de timp”, spune Andreea Rădulescu.
  sursa www.gandul.info

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog