Faceți căutări pe acest blog

Aloe vera vă scapă de reumatism

Regina Cleopatra o folosea pentru a-şi păstra pielea tânără şi frumoasă. În prezent, aloe vera este aliatul fidel împotriva unei serii întregi de afecţiuni. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne vorbeşte astăzi despre beneficiile curei cu aloe.

Efectele acestei plante se datorează numeroaselor substanţe active pe care le conţine. Astfel, aloe vera conţine 20 din cei 22 de aminoacizi din structura corpului uman, inclusiv 7 din cei 8 aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Planta mai conţine 20 de minerale (calciu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sodiu, clor, zinc, magneziu etc.). Aloe vera este singura plantă din lume care conţine vitamina B12.
Remarcabil este însă faptul că toate aceste componente ale gelului de aloe nu acţionează independent.

S-a constatat că vitamina B12 este absorbită numai dacă această vitamină este deficitară în organism. La fel, efectele purgative sunt remarcate numai în cazurile în care organismul se confruntă cu o constipaţie.

Aloe vera poate fi administrată intern, sub formă de gel extras din frunză după decojirea părţii verzi. Astfel, stimulează digestia, circulaţia sanguină, limfatică, funcţia ficatului şi activitatea rinichilor. De asemenea, are un efect biostimulator pentru sistemul imunitar.

Aplicată local, sub formă de unguente, aloe înlătură durerile reumatismale. Pentru un tratament complex împotriva reumatismului, se administrează şi intern, pentru a împiedica depunerea calciului pe articulaţiile inflamate.

Trei afecţiuni în care planta este eficientă
Bună contra conjunctivitei

Gelul de aloe este supranumit “picătura de ochi a secolului XXI”. Efectele lui în tratamentul afecţiunilor oculare sunt cu adevărat spectaculoase. Reduce opacifierea cristalinului, în cazul cataractei. Îmbunătăţeşte vederea în cazul miopiei şi al hipermetropiei. Vindecă conjunctivitele, blefaritele, dar şi alte afecţiuni oculare.

Cicatrizează ulcerul
Prin efectul de stimulare a regenerării celulare, aloe vera permite cicatrizarea rapidă a ulcerului gastro-duodenal. Absoarbe acidul clorhidric în exces şi are un efect antibacterian, împotriva Helicobacter Pilori, bacterie responsabilă de declanşarea ulcerului duodenal.


Calmează crizele de astm
Această plantă scade secreţia bronşică şi are un efect bronhodilatator, datorită substanţelor antiinflamatoare pe care le conţine. Efectele ei benefice sunt recunoscute şi în domeniul bolilor dermatologice. Aplicat local, sub formă de unguent, gelul de aloe permite vindecarea temporară a leziunilor în cazurile de psoriazis.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog