Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Ce sa mananci ca sa fii slaba vara

Ce sa mananci ca sa fii slaba vara?
Cu doar trei fructe pe zi, doua legume, o portie de iaurt sau lapte si un pranz fara grasimi
saturate veti reusi sa va mentineti silueta in timpul verii, dar veti avea asigurata si
cantitatea necesara de minerale, fibre, calciu si proteine de calitate.

Ardeiul gras, rosiile si zmeura va ajuta sa slabiti si previn afectiunile majore, informeaza
Evenimentul Zilei.
Specialistul in alimentatie, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, de la Institutul de
Cercetari Alimentare din Bucuresti recomanda un consum mare de grasimi nesaturate care se regasesc in peste si in carnea alba.

Nici legumele nu trebuie neglijate pentru ca licopenul continut de ele ajuta la desfundarundarea
arterelor. Rosiile si ardeiul gras furnizeaza cantitati importante de vitamina A si C si nu
au mai mult de 35 de calorii.

Licopenul care se gaseste in rosii ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, vinovat
pentru infundarea arterelor si producerea infarcturilor.
Ardeii grasi contin, pe langa licopen si betacaroten - care ajuta la intarirea sistemului
imunitar si combaterea radicalilor liberi - substante care imbatranesc celulele.
Celulele "rele", distruse cu ajutorul fructelor

Fructele de sezon ca zmeura, fragutele, afinele, fragii, capsunele, visinele, ciresele si
pepenele rosu sunt surse bogate de vitamina C, iar in plus, contin si acid elagic, o
substanta care poate in hiba dezvoltarea si chiar multiplicarea celulelor canceroase.
Consumul de fructe de padure poate fi eficient in tratare

infectiilor urinare, in scaderea colesterolului rau si in imbunatatirea memoriei
Iaurturile va pot ajuta sa scadeti in greutate. Puteti manca pana la trei portii pe zi ca sa
aveti proteine, carbohidrati si sa eliminati toxinele din organism.

Dietele cu putine calorii te prostesc, la propriu

"Dietele cu putine calorii te prostesc, la propriu. Dietele sarace in calorii sunt dificil de urmat pe o perioada lunga de timp.

Si asta pentru ca, indata ce regimul este dat uitarii, ajungandu-se la silueta visata, kilogramele tind sa se aseze din nou. Urmeaza o noua dieta si totul se invarte intr-un cerc vicios. Ce nu se stie insa este ca aceste scaderi si luari in greutate repetate slabesc metabolismul, reprezentand un risc pentru sanatate.

Potrivit expertului consultat de Yahoo Health, Margaret Furtado, care citeaza mai multe studii in domeniu, aceste diete sunt periculoase inclusiv pentru creier, incetinindu-i functionarea.
Un creier mai lenes.

Pornirea majoritatii persoanelor care vor sa scape de cateva kilograme este de a renunta complet la carbohidrati. Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Tufts University, aceasta este cea mai mare greseala daca pui pret pe creierul tau. Si asta pentru ca mai putini carbohidrati inseamna un creier mai lent.

Lipsa reflexelor
In cadrul studiului derulat la Universitatea Tufts, au fost monitorizate, pe parcursul a trei saptamani, 19 femei cu varste cuprinse intre 22 si 55 de ani. 9 dintre ele au urmat un regim cu putini carbohidrati, restul renuntand la o parte din caloriile din alimentatie. Toti subiectii au fost supusi unor teste, in care le-au fost testate atentia, abilitatile cognitive, dar si memoria pe termen scurt sau lung. Dupa o saptamana de regim fara carbohidrati s-au observat primele efecte, creierul functionand din ce in ce mai greu in perioada imediat urmatoare.

In plus, reflexele celor care nu mai consumasera carbohidrati au fost mult incetinite, iar memoria a fost afectata in sens negativ.Fara combustibilul numit glucoza, incepem sa uitam si ne pierdem concentrarea

Explicatia acestor fenomene este aceea ca creierul foloseste glucoza pentru a se "hrani", insa nu are posibilitatea de a stoca acest "combustibil". Celulele nervoase utilizeaza imediat glucoza pentru a o transforma in energie.Daca nu o primesc, nu pot functiona la capacitate optima, iar urmarea imediata este aceea ca ne simtim incapabili de a ne concentra si incepem sa uitam.
Carbohidratii te fac mai fericit

Un alt studiu citat de Margaret Furtado concluzioneaza ca creierul cere carbohidrati in functie de provocarea intelectuala pe care o primeste. Cu alte cuvinte, cu cat mai mult este solicitat, cu atat mai multi carbohidrati trebuie sa intre in organism.
Din pacate, acesti carbohidrati nu se duc doar la creier, ei rotunjind intregul organism. Au insa si o alta calitate, aceea de a da o stare generala buna.
La un moment dat, s-ar putea pune problema: grasut, fericit si potent din punct de vedere intelectual sau slabut, nefericit si mai prostut?
De cati carbohidrati ai nevoie?
- Daca iti doresti sa slabesti si te simti in continuare atras de dietele cu putini carbohidrati, ar trebui sa stii ca creierul are nevoie de minimum 125 de grame de carbohidrati zilnic. Trebuie sa stii ca un fruct mediu sau o felie de paine inseamna 15 grame de carbohidrati.
- O ceasca de orez gatit este echivalentul a 45 de carbohidrati, iar un pahar de 220 de ml de lapte insemna 12 grame de carbohidrati.
- Daca optezi pentru 3 fructe, 4 legume si un pahar cu lapte zilnic, te vei afla la limita inferioara de carbohidrati care asigura functionarea creierului. Aceste portii iti vor asigura si necesarul de vitamine, minerale si fibre pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.
- In schimb, e o idee buna sa limitezi carbohidratii obtinuti din mancarea procesata, cum ar fi snacks-urile ori chips-urile, care contin, in medie, 100 de calorii. Pentru ca le lipsesc vitaminele, mineralele si fibrele, aceste "gustari" te lasa si mai infometat, o ora mai tarziu.
- Daca nu esti sigur daca creierul tau primeste indeajuns de multi carbohidrati, asteapta circa 30 de minute inainte de a manca. In acest timp, organismul tau fie va da semne fizice de foame, fie vor aparea starile de iritabilitate, tremuratul sau chiar ametelile, toate acestea fiind semne ca in organism nu sunt indeajuns de multi carbohidrati.

Smochinele relaxează

Despre smochine se ştie că sunt nişte fructe uscate şi dulci, care se mănâncă, de obicei, în sezonul rece. Puţini au idee însă câte beneficii au pentru organismul uman.

Sunt comercializate mai ales uscate, deoarece smochinele proaspete sunt foarte fragile şi se deteriorează repede. Cand alegeţi smochine proaspete, selectaţi-le doar pe acelea care sunt fragede, rotunde, în culori vii şi care nu au urme de lovituri sau pete.


Smochinele sunt bogate în zaharuri simple naturale, mi-nerale şi fibre. Ele conţin cantităţi importante de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi mangan. Smochinele uscate conţin o cantitate impresionantă de calciu: 250 mg la 100 g, comparativ cu laptele integral, care are doar 118 mg/100 g.

Smochinele sunt bogate în zaharuri simple naturale, mi-nerale şi fibre. Ele conţin cantităţi importante de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi mangan. Smochinele uscate conţin o cantitate impresionantă de calciu: 250 mg la 100 g, comparativ cu laptele integral, care are doar 118 mg/100 g.

Au proprietăţi tonice şi remineralizante, îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nervos, relaxează şi detensionează psihicul în stările de stres,previn osteoporoza şi anemia şi sunt ideale pentru reducerea simptomelor în sindromul premenstrual.

Aportul sporit de calciu ajută la sănătatea oaselor şi a dinţilor. Bogate în fibre, smochinele susţin buna funcţionare a intestinului. Se numără printre cele mai alcaline fructe, ceea ce le face utile în echilibrarea pH-ului din organism. Sursă naturală de potasiu, aceste fructe sunt recomandate pentru reglarea tensiunii arteriale.

Tratament pentru mâini deshidratate şi îmbătrânite

Mâinile sunt cele mai expuse zone ale corpului şi, la fel ca şi faţa, au nevoie de o îngrijire specială pentru a rezista agresiunilor zilnice. Astfel, temperaturile ridicate, apa rece, apa fierbinte şi folosirea săpunului solid sunt câteva dintre cauzele care duc la deshidratarea şi îmbătrânirea mâinilor.

De asemenea, mâinile sunt cele care intră în contact direct cu microorganismele şi praful de pe diferitele suprafeţe de lucru, dar şi cu microbii din zonele cu care intrăm în contact.
Specialiştii în frumuseţea şi îngrijirea mâinilor recomandă diferite tratamente pentru a ne răsfăţa mâinile.

În acelaşi timp, aceste terapii, precum împachetarea cu parafină, la cald sau spa, oferă mâinilor pe lângă catifelare, şi protecţie pentru a face faţă factorilor dăunători. Andreea Rădulescu, specialist în manichiură, spune că mâinile au nevoie de îngrijire specială cel puţin o dată la două săptămâni.

Astfel, tratamentul cu parafină  se realizează în două etape. Mai întâi se aplică pe mâini o cremă hidratantă prin masaj până ce pielea o absoarbe în totalitate. Urmează baia de parafină propriu-zisă, într-o cuvă.

Aceasta are un efect benefic asupra deschiderii porilor, permiţând pătrunderea în profunzime a soluţiilor din cremă, dar şi o mai bună oxigenare a ţesutului cutanat. „Pielea devine catifelată, iar senzaţia de mâini uscate dispare. Acest tratament oferă mâinilor şi un efect de lifting, reducându-se şi aspectul de îmbătrânire”, explică Andreea Rădulescu.

Specialistul atrage atenţia că acest tratament nu este recomandat persoanelor care au varice, deoarece accelerează circulaţia sanguină şi există riscul spargerii vaselor de sânge.
Tratamentul la cald oferă mâinilor hidratarea necesară datorită complexului de vitamine pe care îl conţin cremele speciale. În acelaşi timp, este recomandată o baie cu ulei vitaminizat, benefic şi pentru unghii, deoarece ajută la întărirea lor.


„Acest tratament activează keratina, îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi oferă mâinilor un efect de luminozitate şi naturaleţe”, adaugă expertul Rădulescu.
Tratamentul spa este cel mai complex, pentru că acesta durează în jur de 50 de minute, timp în care persoana beneficiază de o curăţare intensă a mâinilor cu soluţii speciale.
„Gomajul ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi detoxifică pielea.

Această cremă conţine substanţe abrazive, bazate pe săruri, cu ajutorul cărora este curăţată textura pielii”, adaugă specialistul în manichiură. Gomajul mai conţine şi extract din funze de baobab, ulei de caise şi kiwi, iar persoana care alege acest tratament este masată până ce amestecul intră în piele. După clătire, este aplicată o mască ce hrăneşte, calmează şi oferă mâinilor protecţie.
„Mâinile sunt înfăşurate în prosoape, iar masca este lăsată să acţioneze timp de 20 de minute, iar după aceea se aplică o cremă hidratantă, fără a se mai clăti mâinile, deoarece masca este absorbită în totalitate în intervalul de timp”, spune Andreea Rădulescu.
  sursa www.gandul.info
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog