.
.

Cauta pe acest blog

Smochinele relaxează

Despre smochine se ştie că sunt nişte fructe uscate şi dulci, care se mănâncă, de obicei, în sezonul rece. Puţini au idee însă câte beneficii au pentru organismul uman.

Sunt comercializate mai ales uscate, deoarece smochinele proaspete sunt foarte fragile şi se deteriorează repede. Cand alegeţi smochine proaspete, selectaţi-le doar pe acelea care sunt fragede, rotunde, în culori vii şi care nu au urme de lovituri sau pete.


Smochinele sunt bogate în zaharuri simple naturale, mi-nerale şi fibre. Ele conţin cantităţi importante de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi mangan. Smochinele uscate conţin o cantitate impresionantă de calciu: 250 mg la 100 g, comparativ cu laptele integral, care are doar 118 mg/100 g.

Smochinele sunt bogate în zaharuri simple naturale, mi-nerale şi fibre. Ele conţin cantităţi importante de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi mangan. Smochinele uscate conţin o cantitate impresionantă de calciu: 250 mg la 100 g, comparativ cu laptele integral, care are doar 118 mg/100 g.

Au proprietăţi tonice şi remineralizante, îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nervos, relaxează şi detensionează psihicul în stările de stres,previn osteoporoza şi anemia şi sunt ideale pentru reducerea simptomelor în sindromul premenstrual.

Aportul sporit de calciu ajută la sănătatea oaselor şi a dinţilor. Bogate în fibre, smochinele susţin buna funcţionare a intestinului. Se numără printre cele mai alcaline fructe, ceea ce le face utile în echilibrarea pH-ului din organism. Sursă naturală de potasiu, aceste fructe sunt recomandate pentru reglarea tensiunii arteriale.