Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

In ce alimente gasim vitamina A ? - Importanta vitaminei A

De ce are nevoie corpul uman de aceasta vitamina ? Ce proprietati are ? Vitamina A contribuie la intarirea sistemului imunitar, te ajuta sa ai dinti sanatosi, protejeaza  ochii, imbunatatind vederea. Lipsa vitaminei A se vede cel mai repede in momentul in care simti ca incepi sa ai vederea incetosata, si vezi mai greu decat altadata, in conditii de iluminat in care de obicei vezi perfect.

Vitamina a contribuie insa si la sanatatea oaselor, si la mentinerea sanatoasa a altor tesuturi din organism.
Protejeaza pielea, si asista organismul in lupta cu succes impotriva anumitor infectii si boli provocate de virusi si bacterii.

Ce tipuri de mancaruri contin vitamina A?

Alimentele care au in compozitie vit.A sunt: cascaval, oua (mai ales galbenusurile), carne de vita, carne de cod (peste rasa cod), ulei de peste, morcovi, dovleac, cartofi dulci, broccoli, spanac, varza kale, ficat, seminte de mustar, grapefruit rosu/roz, suc proaspat de citrice, frunze de napi, mazare verde, ardei rosu, pepene galben, piersici, mango, papaya, rosii, cereale integrale, fructe de goji pomusoare, afine, urzica, flori de craita.

Lista de mai sus nu este extensiva, adica, sunt si alte alimente care contin vitamina A, respectiv, provitamina (beta-caroten) din care organismul va putea sintetiza in urma procesului digestiv, vitamina A. Sunt insa cazuri, in care, o data deficienta de vitamina A constatata, inainte de a putea trece la alimentatia care va suplimenta necesarul de provitamina organismului, trebuie sa sustinem efortul de redresare si recuperare al organismului, suplimentand vitamina A in forma de suplimente alimentare sau capsule medicamentoase naturiste sau aleopate.

Cumpara de aici comprimate cu vitamina A naturala
Cumpara de aici comprimate
cu vitamina A naturala
Si din suplimentele alimentare cu vitamina A pentru echilibrarea organismului, exista o gama destul de variata de produse.

 Foarte multe farmacii naturiste au de vanzare, in forma de capsule gelatinoase, sau pastile, si alte forme, si am vazut, ca si in unele supermarketuri sau magazine mai mari, au inceput sa apara tot mai multe suplimente alimentare, care contin si vitamina A.

De obicei, suplimentele si medicamentele naturiste cu vitamina A, nu sunt scumpe, si nu trebuie sa cumperi o cantitate mare pentru a redresa deficienta de vitamina din organism.

Suplimentele nutritive cu vitamina A sunt recomandate in special persoanelor care au glaucom, miopie, hipovitaminoza A (adica nivelul din aceasta vitamina este foarte scazut in organismul lor), sistem imunitar scazut.

Consumul de suplimente cu vitamina A este indicat si pentru refacerea sanatatii pielii, parului, dintilor si gingiilor.

 De asemenea, este foarte util si chiar recomandat, persoanelor care lucreaza in conditii de birou, inconjurata de tehnica de calcul, sta mult in fata pc-urilor, laptopurilor, tabletelor, sau folosesc mult smartphone, iphone, etc., in general, au activitati care solicita extrem de mult ochii pentru si necesita atentie multa si concentrare, pentru ca toate aceste activitati duc destul de repede la o carenta de vitamina A in organism.

Va recomandam deci cateva suplimente naturiste, pentru reechilibrarea nivelului de vitamina A in organism.
 Cutia de cu 30 de capsule, Vitamina A Naturala de la Fares are un pret de aprox 12 lei. Il puteti cumpara online, de AICI

Cum se utilizeaza aceste suplimente alimentare, si pentru cat timp trebuie luate ? Administrarea de medicamente cu vit.A se face timp de 1 pana la 3 luni de zile, dupa cum va recomanda medicul specialist, deci mergeti in orice caz, la medicul de familie, si cereti-i sfatul :)

Zilnic, se iau una sau doua pastile sau capsule, cu apa, intre mesele principale.
Cumpara de aici Optifort pentru sanatatea ochilor
Cumpara de aici Optifort
pentru sanatatea ochilor

Au contraindicatii sau efecte adverse ? Din cate se stie, suplimentele cu vitamina A nu provoaca deloc efecte secundare si nici nu au contraindicatii. Se pot lua si in perioada de sarcina sau alaptare, timp de 1 luna , de trei ori pe zi ,cate 1 comprimat. Apoi se tine pauza 4 saptamani, si se poate relua tratamentul.


Un alt supliment cu vitamina A, dar care contine si luteina, este Optifort, in care sunt 30 tablete cu 12 mg luteina.

 Ce este luteina ? Luteina este un pigment si un antioxidant, substanta inrudita cu vitamina A, o provitamina a acesteia, care protejeaza organismul impotriva imbatrinirii mentale, deci prezenta ei in organism, fie provenita din suplimente, fie provenita din hrana, protejeaza organismul impotriva unor boli degenerative, neurologice.

Anumite cercetari au demonstrat ca prezenta luteinei in organism garanteaza practic, ca persoanele respective nu vor fi expuse imbolnavirii de boli neurologice.

Optifort, capsule de vitamina A cu luteina, costa in jur de 30 de lei, si se poate comanda online de AICI.

Voi cum va mentineti echilibrul de vitamine in organism ? Direct prin alimente - carne, legume si fructe sau combinat mancarurile cu suplimente alimentare ? Sau nici nu v-ati gandit pana acum ca s-ar putea sa aveti nevoie de o doza de suplimentare a vitaminelor din organism ? Va invitam la discutii obiective despre aceasta tema, si orice alt subiect legat de stilul de viata sanatos, si sanatate in general, si asteptam comentariile si pareri pro si contra ale cititorilor nostri, in casuta de comentarii de sub articol si pe paginile de google plus si facebook ale blogului. Publicam toate comentariile decente.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog