Faceți căutări pe acest blog

Omega 3 -uleiul de peste- prevenire si tratament


Ce este Omega 3? La ce este bun? Unde il gasim, in ce alimente?
Uleiul de peste are în compozitie acizi graşi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic care ajuta în sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice.

Prostaglandinele sunt implicate în raspunsul imun, funcţionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara si scad riscul de ateroscleroza. hipertensiune arteriala si infarct de miocard.
Deoarece reduc vascozitatea sangelui, contribuie la îmbunatatirea conditiilor de circulaţie sanguina, cresc aportul de oxigen al tesuturilor.

La diabetici, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este de 5 ori mai mare.
La eschimoşi care consuma foarte mult peste deci au in organism Omega 3 -din uleiul de peste se constata un nivel scazut al lipidelor în sange si o toleranta normala la glucoza. în conditiile unui consum crescut de glucide nivelul lipidelor în sange creste iar toleranta la glucoza scade, favorizand aparitia diabetului.

Acizii grasi Omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la infectii. Se mai pot recomanda si în unele boli ale sistemului nervos (scleroza în placi). Administrarea uleiului de peşte s-a dovedit a fi utila si în protejarea pielii. Concentratia cea mai mare în acizi grasi nesaturaţi Omega 3 o au somonul si heringul.

Atentie! Acizii graşi nesaturati sunt deosebit de sensibili fată de radicalii liberi; de aceea, în paralel cu administrarea uleiului de peşte sau a uleiului de Primula, se recomandă consumul de preparate antioxidante

Cat costa Omega3 -uleiul de peste? Unde pot cumpara si la ce pret Omega 3 -ulei de peste?

De exemplu o cutie ce contine Omega 3 -ulei de peste cu 100 de capsule costa in jur de 60 de lei
Il puteti comanda online la DR Malanga Adelina - doctor la cabinetul medical de biorezonanta BioDiagnostik site www.biodiagnostik.ro sau la telefon 0742-794.210

Cauta pe acest blog