Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Vopsea de par periculoasa in Romania ?

Ati vazut zilele trecute stirea despre cat de periculoase sunt unele vopsele de par ?
Se pare ca in urma unui control efectuat de catre Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania facut in perioada 10-15 februarie 2016 pe 48 de feluri de vopsea de par disponibile pe piata cosmeticelor din Romania, s-a descoperit ca aproape 70% din vopselele testate pun in pericol sanatatea noastra.



In urma analizelor s-a descoperit un ingredient numit "para-fenilendiamina", care inca din anul 2006 a fost declarat substanta chimica periculoasa si interzisa in SUA, care poate produce o serie de alergii si afectiuni persoanei care isi vopseste parul cu o vopsea care contine acest compus.

Ce reactii poti avea de la o vopsea pentru colorarea parului?
 Daca pe eticheta vopsele apar denumirile : para fenilendiamina, p-fenilendiamina sau 1-4 fenilendiamina atunci aveti grija. in primul rand puteti observa urmatoarele simptome : piele rosie, leziuni sau mancarime la nivelul scalpului.

Din pacate substantele chimice intra si in firul de par si in foliculi acestora. acest lucru poate duce la boli grave cum ar fi : astmul, limfomul non-Hodgkinks, lupus, cancer de san sau probleme la vezica urinara. Folosirea in mod repetat a vopselelor de par poate duce si la probleme de respiratie.

In articole nu s-a precizat numele exact a produselor cu probleme, deci cine descopera cateva nume de vopsea de par care contin aceste substante sa ne lase un comentariu sub articol si noi il publicam
sursa partiala 

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog