.
.

Totul despre orezul negru

Care este diferenta dintre orezul alb si cel negru? Difera doar la culoare sau are si alte proprietati?
In primul rand cea mai mare diferenta intre cele 2 tipuri de orez este faptul ca orezul alb este ultraprocesat, iar cel negru este in starea sa naturala.

Ce beneficii are orezul negru? In unele descrieri si chiar prospecte scrie ca acest orez contine un ingredient numit antocianina. Acesta este un pigment rar care apare in alimentele cum are fi - pigment albastru in afine sau acai berry, pigment rosu in zmeura, pigment mov/purpuriu in struguri sau in varza rosie. In momentul in care mancam alimente care contin antocianina,  acest pigment ajuta celulele organismul sa se apere de boli si de radicali liberi. Orezul negru este plin de antioxidanti, fiind chiar mai sanatos ca orezul brun.

Gustul acestul orez este dulceag si bun. Cel mai important lucru este ca nu contine gluten, deci poate fi consumat de cei care au intoleranta la gluten sau sufera de boala celiaca, pt ca este un produs gluten free.
Valorile nutritionale ale orezului negru: contine 18 tipuri diferite de aminoacizi, contine zinc,magneziu,  cupru, caroten, fier, fibre si proteine. Bogat in vitamina E. Cand este fiert isi schimba culoarea in mov inchis/purpuriu.

foto orezul negru bio
Asa arata orezul negru
De ce e bine sa mancam orezul negru? Ce proprietati are? Printre beneficiile pt sanatate se numara urmatoarele :
- intareste sistemul imunitar
- protejeaza importriva diabetului
- previne alergiile
- are efect antiaging si anticancer
- ajuta la sanatatea pielii
- nu ingrasa si e des utilizat in diferite diete
- este considerat unul dintre cele mai sanatoase tipuri de orez

O portie de orez negru are 325 de calorii.
Cat costa orezul negru? De unde se poate procura? La noi in Romania se gaseste in magazinele bio si plafaruri. Pe internet il puteti comanda si cumpara  si online.
O pung de 500 de grame are un pret aproximativ de 18 lei. Desigur e mai scump decat orezul alb, dar e mult mai sanatos.

Cine a folosit deja orez negru? Cum se prepara? Ce fel de retete stiti in care se pune acest orez?
Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

 Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.





Niciun comentariu :