Faceți căutări pe acest blog

Slabeste rapid cu inelul gastric -tratament obezitate

Obezitatea este o conditie medicala grava ca rezultat al unui castig persistent in greutate (aportul de energie depasind consumul). Tratament obezitate.


Ce este inelul gastric ? Inelul gastric ajustabil (gastric banding in terminologia anglo-saxona) este un procedeu specific de chirurgie bariatrica, pur restrictiv (adica are ca mecanism de actiune doar restrictia volumului de alimente ce pot fi ingerate la o masa) si usor reversibil.

Rezultatele cele mai bune au fost inregistrate de pacientii sub 40 de ani si cu BMI sub 40, care ajung normoponderali sau aproape intr-un interval de aproximativ 2 ani de la operatie. Disponibilitatea pentru un anume regim alimentar (din care trebuie sa lipseasca dulciurile si lichidele dulci) si pentru exercitiu fizic regulat contribuie major la obtinerea rezultatelor favorabile.

Exista o mare varietate a procedurilor chirurgicale ce pot fi clasificate in 3 categorii, functie de mecanismul de actiune:

- Restrictive: limiteaza cantitatea de hrana ingerata : inelul gastric(gastric banding), gastrectomia longitudinala(gastric sleeve)
- Malabsorbtive: altereaza procesul de digestive. Azi procedeele pur malabsortive nu mai sunt recomandate, avand potential letal prin alterarea severa a nutritiei.
- Mixte(restrictive+malabsorbtive): ambele mecanisme – bypass gastric, diversie biliopancreatica

Studiile arata ca scaderea in greutate prin chirurgie bariatrica amelioreaza sau vindeca eficient comorbiditatile existente si previne viitoare probleme de sanatate cum ar fi:
diabet zaharat de tip 2, Dyslipidemia / nivel ridicat de colesterol, Gastroesophageal boala de reflux gastroesofagian (BRGE), Hipertensiunea arteriala, bolile de inima, Depresia,osteoartritei articulatiilor ce sustin greutatea, apnea in somn si probleme respiratorii, incontinenta urinara de stres, Astmul, problemele legate de reproducere

Dieta si regim de viata dupa bypass gastric. În urma intervenţiei chirurgicale, de obicei, progresul se face in etape. În tabelul se explică pe scurt fazele si durata lor in timp.

Faza 1 -Tipul Dietei si Durata
-1- Lichide clare -2-4 zile
-2- Lichide- 4 zile - 2 saptamani
-3- Pasate(piureuri)- 2 saptamani – 1 luna
-4- Alimente moi - 1 luna – 1,5-2 luni
-5- Normal - De la 2 luni(tot restul vietii)

Cat costa operatia de chirurgie bariatrica? Inel stomac pret?
1. Inel gastric – 2200 €
2. Gastric sleeve – 2850 €

Unde ? La care spital se face operatie de inel gastric? Spitalul de stat (Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan) - pret / set de dispozitive si instrumente necesare interventiei.

Si la Centru Medical Unirea se fac operatii de inel gastric – pret total (pret /set de dispozitive si instrumente necesare interventiei + costuri hoteliere)
1- Inel gastric – 3600 €
2- Gastric sleeve – 5400 €

Consultalii pentru tratamente obezitate, operatii de inel gastric se fac la urmatoarele spitale:
- Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”
Sos. Vitan Barzesti nr. 13, sector 4, Bucuresti
Telefon: 021. 334.50.75, 021.334.51.90, 021.332.15.15
Telefon/Fax secretariat: 021.334.59.70

-Centrul Medical Unirea „Arcul de Triumf”
Str. Clucerului, nr. 55, sector 1, cod: 011364, Bucuresti
Tel.: 021.222.92.26-28
Fax: 021.222.92.04
Mobil: 0726.111.474 ; 0743.003.344
sursa http://www.tratamenteobezitate.ro

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog