Faceți căutări pe acest blog

Dieta Sonoma

Dieta Sonoma este o dieta creata de una dintre cele mai cunoscute nutritioniste ale Americii, Connie Gutterson si am putea spune ca este o reinterpretare a dietei mediteraneene, combinata cu cateva elemente Montignac, potrivita mai ales pentru perioada de sfarsit de vara si inceput de toamna.

Principiile pe care se axeaza aceasta dieta sunt doua - in primul rand conteaza cantitatea de mancare consumata la o masa, iar in al doilea rand este extrem de important ce consumam.


Mai mult de atat insa, dieta Sonoma ia in calcul si starea psihologica a persoanei care urmeaza sa tina dieta si mai ales pune accent pe „placerea de a manca".

Mottoul nutritionistei care a creat dieta Sonoma este unul pe cat de simplu, pe atat de amuzant - „Ca sa poti slabi, trebuie sa iti placa sa mananci".

Alimentele pe care se bazeaza aceasta dieta, au fost alese de nutritionista Connie Gutterson mai ales pentru beneficiile lor nutritive, dar si pentru gustul lor intens. Iata care ar fi acestea:

- Legume precum rosiile, spanacul, fasolea, dovlecelul, brocoli sau ardeii
- Fructe ca strugurii, perele sau nectarinele
- Proteine slabe din oua, fructe de mare, pui sau peste
- Lactate degresate
- Nuci si seminte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire

Cauta pe acest blog