Faceți căutări pe acest blog

Dieta cu banane

Dieta constă în consumarea unei banane (cel mult două) în fiecare dimineaţă, la micul dejun, alături de un pahar cu apă caldă, susţine Sumiko Watanabe, farmacistă în Osaka, creatoarea acestei diete, publicată într-o carte vândută în 730.000 de exemplare, reeditată apoi în China şi în Taiwan.

„După consumul bananei nu veţi mai dori să mâncaţi între mese”, spune Watanabe. „În plus, la mesele de prânz şi de seară se poate mânca normal. Dar acest regim recomandă şi un stil de viaţă sănătos.

Trebuie evitate excesele de orice fel; orele de somn trebuie respectate şi trebuie să vă culcaţi înainte de miezul nopţii.

Apa, într-o cantitate mai mare, nu trebuie să lipsească din alimentaţie.
Consumată singură, sau de preferinţă cu miere, banana e un aliment tonic, remineralizant, recomandat, în special, anemicilor, astenicilorşi persoanelor care depun eforturi fizice şi intelectuale.

De efectele terapeutice ale consumului de banane pot beneficia şi copiii în perioada de creştere, dar şi vârstnicii care se confruntă cu decalcifierile.

Banana are o compoziţie chimică excepţională, cu un conţinut bogat în vitamine ( A, B, C, E), săruri minerale (magneziu, potasiu, fosfor,calciu, fier, cobalt, zinc, sodiu, fier) şi 67 de glucide. Două săruri minerale - potasiul şi sodiul - îi conferă savurosului fruct puterea diuretică.
info www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog