Faceți căutări pe acest blog

Cum scapam de transpiratia picioarelor ?

Transpiratia picioarelor indiferent ca e vorba la femei sau la barbati este neplacuta.

Daca folosim pantofi inchisi sau adidasi neigienizati sau sosete in care transpiram abundent -probabil ca nu sunt sosete de bumbac- dupa o vreme ne dam seama ca picioarele pur si simplu ne jeneaza datorita transpiratiei si mirosului.

E foarte neplacut de aceea trebuie sa gasim o modalitate sa eliminam dau cel putin sa amelioram aceasta stare.

E mai periculos pe timp de vara cand si afara temperatura este ridicata si de obicei si transpiratia noastra e mai abundenta.

Cauzele transpiratiei picioarelor pot fi si dereglarile hormonale, sau stresul sau reactiile noastre la situatii stresante sau reactia organismului la medicamente.

Aceasta afectiune de transpiratie abundenta a picioarelor se mai numeste "in termeni medicinali" -hiperhidroza.

Unul dintre remediile care ne pot scapa de transpiratia picioarelor este ceaiul negru. Daca ne pregatim un decoct de ceai negru acesta va distruge bacteriile pentru ca contine acidul tanic, si ne va mentine pielea uscata pentru o vreme indelungata.

E necesar sa ne imbaiem picioarele cel putin o jumatate de ora in fiecare seara in decoctul pregatit din ceai negru. Pentru o imbaiere vom folosi 5 linguri de frunze pe care le fierbem timp de 10 minute in 2 litri de apa.

E foarte important sa ne stergem picioarele si sa schimbam sosetele si pantofii sau adidasii macar odata pe zi.

Daca evitam sa ne spalam pe picioare zilnic mai ales in cazul in care suferim de transpiratie abundenta, lipsa acestui mic gest de igiena poate duce in timp la boli.

Dupa spalarea picioarelor e bine sa ne pudram picioare cu pudra de bebelusi, sau cu unguent antibacterian. Aceste doua produse le putem gasi la orice farmacie , magazin supermarket sau la reprezentantii Avon, Herbalife, etc.
Dupa spalarea picioarelor e bine sa ne privim bine picioarele si sa observam daca sunt portiuni de piele rosii sau vreo ciuperca intre degetele de la picioare, pentru ca acestea necesita tratament imediat.

E foarte important sa folosim sosete in pantofii inchisi sau in adidasi.
O alta metoda de a scapa de transpiratia picioarelor este imbaierea picioarelor in amestec de apa cu otet - o parte otet si doua parti apa.

O alta solutie ar fi sprayul impotriva transpiratiei picioarelor Sholl care are actiune 24 de ore si contine
Neutra activ o substanta unica ce pastreaza prospetimea piciorului timp de o zi dand protectie garantata la umezeala si miros neplacut.

Un alt produs este Prodexine creat de Laboratoarele Vichy, eficacitatea acestui produs fiind garantata prin dubla actiune a Complexului Ozocina , care limiteaza proliferarea bacteriilor responsabile de mirosul neplacut al piciorului regland producerea transpiratiei.

Astfel de produse sunt disponibile intr-o gama variata deoarece industria de beauty si body care este mereu in dezvoltare.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog