Este bine să ne hidratăm corespunzător cu apă plată, ceaiuri aromate (busuioc şi anason), sucuri de fructe naturale, compoturi.
Dieta trebuie să fie preponderent „uşoară“, preparată în modurile cele mai simple, evitându-se prăjelile de orice fel.
Se recomandă consumul de legume şi verdeţuri proaspete, sub formă de salate, iaurturi, brânzeturi nefermentate, peşte şi pui.
Se vor evita cafeaua, ciocolata, sarea şi alimentele sărate. Se pot lua suplimente cu vitaminele B6 şi C, seleniu, calciu şi magneziu.
Bea cel puţin 2 litri de lichide în această perioadă şi consumă cât mai puţină sare
Info www.adevarul .ro
sfatul specialistului
Livia Nena
biolog nutriţionist Bio Nutriliv
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.
[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]