Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Ce este Loquat ?

Azi am vazut intr-o revista de promotii a unui hipermarket o oferta mai ciudata. Este vorba despre niste fructe numite LOQUAT.


Bineinteles ca mi-a atras atentia si am vrut sa aflu ce este si la ce se foloseste ?

Loquat este un fructul unui pom fructifer cu numeroase beneficii nutritionale si contine numeroase vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru sanatate.


Denumirea stiintifica este Eriobotrya japonica, iar in limba romana i se spune si Mosmon japonez sau nisper japonez.


Ce beneficii are ?

Asa arata fructul Loquat Atentie semintele sunt toxice deci nu le mancati
Asa arata fructul Loquat
Atentie semintele sunt toxice
deci nu le mancati

Acest fruct are in jur de 47 de calorii (kcal)/100 grame. Nu contine colesterol. 


Fructele de loquat sunt ovale sau in forma de para. Este un fruct bogat in pectina (care ajuta la curatarea colonului). 


Poate avea si efecte laxative. Acest fruct reduce nivelul de colesterol din sange. Este bogat in vitamina A, ce ajuta la mentinerea sanatoasa a pielii si a mucoaselor. 


Flavonoidele din loquat ajuta la protejarea organismului de cancer la plamani sau cancer oral.


Contine vitaminele B complex, Vitamina C, potasiu (care ajuta inima si tensiunea artriala)/ Mai contine fier, cupru, calciu, mangan.


Cum se mananca? se adauga in retete? Loquat se poate adauga in salatele de fructe, in deserturi cum ar fi umplutura de placinta, se pot face sosuri, gem sau jeleu sau sirop.


Nu uitati! Semintele nu se mananca pentru ca au in compozitie numeroase toxine alcaloide care daca sunt consumate pot afecta sanatatea (stari de voma, oprirea respiratiei, chiar moartea)!  Supravegheati copii cand consuma acest fruct !


Unde se gasesc fructele loquat si ce pret au? O caserola de 350 grame costa in jur de 4.99 lei. Se pot cumpara la magazinele Penny.


Coaja externa este de culoare portocalie, iar miezul este alb sau galben depinzand de tipul cultivarii. Fiecare fruct contine in jur de 3-5 seminte maronii. Atentie ! Semintele de  la loquat NU se mananca !


Ce gust are fructul loquat? Seamana putin la gust si aroma cu merele doar ca sunt mai suculente. In multe zone de pe glob loquat se foloseste si ca ceai medicinal in medicina traditionala.

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog