Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Pudra de orz verde Niavis - raw, vegan, fara gluten si buna la slabit. Superaliment.

La ce se foloseste orzul verde? Se mananca, se bea sau ce se face cu el ? Ce indicatii are ? Si de ce te-ar interesa ?

Pentru ca am avut posibilitea incredibila sa testam pulberea eco de Orz verde marca Niavis, oferita cadou de administratorii uneia din cele mai mari situri de produse naturiste din tara, Vegis, pe langa datele din prospect, putem sa va descriem si parerile noastre personale, ca intr-o analiza mai amanuntita despre acest produs.
Ce gust si ce miros are orzul verde ? 

In primul rand cand deschizi ambalajul sigilat, ai senzatia ca ai iesit la "iarba verde", proaspat cosita. Stiti senzatia, din copilarie, de la tara, aer proaspat, si mirosul acela inconfundabil, de "sunt acasa", vorba aia, iarba verde de acasa..
Imaginea unei pungi de pulbere de orz verde Niavis, de la Vegis
Punga de 150 de g. de pulbere
de orz verde Niavis, de la Vegis

Nu glumim, sincer, asta a fost prima impresie :)

Apoi ca sa recunosti ca e vorba de pulbere din orz, are culoarea specifica de verde deschis, iarasi, culoarea inconfundabila a unui camp de orz, plante tinere aflate in crestere, pline de viata, de speranta parca...

Gustul e putin ciudat, adica nu e nici dulce, nici sarat, si e cam greu de descris, insa, nu e un gust neplacut ! Totusi daca il amesteci cu ceva dulce, de exemplu miere si o cana mare de apa, atunci obtii un smoothie sanatos, si super plin de nutrieti esentiali organismului !

De ce ar merita sa incerci acest praf verde din orz ? Pentru ca este o sursa naturala si sigura, fara E-uri, fara conservanti sau aditivi si fara zahar, este obtinut din culturi ecologice si e plin de vitamine si minerale importante, si toate se gasesc in acelasi loc. Practic intr-o lingurita mica de pulbere, deja ai sansa sa ii dai organismului vitamina B1, vit.B2, vit. B6, vit.C si vit.E. De asemenea in orz verde gasesti : calciu,  clorofila, sodiu, fibre, proteine, lipide, glucide, magneziu, si acid folic.

Senzatia de satietate pe care ti-o poate oferi un astfel de smoothie (preparat din pulbere, cu lapte, miere, apa minerala, ceai usor indulcit, etc...), se poate descrie destul de greu. Simti ca nu iti e foame ore intregi, simti ca ceva "lucreaza" in organismul tau, ceva incepe sa se intample la nivel energetic... E o senzatie unica de vitalitate, de "ma simt mai bine".

Imaginea cantitatii suficiente de pulbere de orz verde, pentru o persoana adulta de aprox. 70 kg.

100 de grame de pudra obtinuta din planta cruda de orz verde are in jur de 245 de calorii, deci nu e vorba de hranire prin umplerea stomacului, si nici de cresterea glicemiei, dimpotriva, senzatia de energizare pe care o produce, se datoreaza multiplelor substante pe care pulberea le contine, respectiv, se datoreaza partial si faptului ca granulatia este extraordinar de fina, poate chiar mai fina ca faina alba, as zice, deci se absoarbe foarte, foarte usor in organism, si substantele hranitoare ajung la celulele organismului foarte repede.

Prospectul produselor din orz verde scrie ca se recomanda folosirea lor in cazuri de oboseala cronica, recuperare dupa boli indelungate sau operatii chirurgicale, respectiv, cand e nevoie de "ajutorarea memoriei", proceselor de invatare si concentrare. In plus, contribuie enorm la intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea rezistentei la stres, eliminarea inflamatiilor din organism, echilibrarea tensiunii arteriale, si incetineste simtitor semnele imbatrinirii, fiind si puternic antioxidant.
Imaginea pulberii de orz verde amestecata in pahar, cu apa minerala
Pulberea de orz verde, inainte de diluare cu
mai mult lichid, se amesteca bine.

Cine a trecut de varsta de 40, stie despre ce vorbim... dupa o vreme, ce ti se parea foarte usor, incepe sa ti se para mai greu, si incepi sa constientizezi ca ai in spate niste ani... Ei bine, dupa un smoothie de acest gen cu pulbere de orz verde, parca esti o persoana tanara, din nou !

Orice produs care contine orz verde recoltat si preparat BIO, este un ajutor real, in cazul celor care tin o dieta si vor sa scape de kilogramele in plus. Pentru ca iti da acea senzatie de satietate, mai ales cand incerci sa te tii de regim si sa nu mananci mult,  poti bea un smoothie amestecat cu aceasta pudra si te energizeaza.

O spunem si noi (doi editori ai blogului), pentru ca este un produs testat-gustat-incercat, care si-a facut efectul in mod surprinzator de repede. Habar n-avem de ce n-am folosit shake-uri de acest gen mai des, pana acum :)

Poate fi consumat si de femei, si de barbati, indiferent de varsta, insa, vorbim de persoane mature, evident, sugarii si copii mici fac exceptie.

Orzul verde este un aliment de baza in cazul celor care au un stil de viata vegan, vegetarian sau trebuie sa manance fara gluten.

Poate fi consumat si de cei care au diabet sau pur si simplu vor sa incerce sa manance sanatos.
Imaginea pulberii de orz verde cu apa minerala, smoothie gata de consum !
Smoothie / preparat fin din pulbere de
orz verde, gata de consum !

Cum se utilizeaza ? Folosirea pulberii de orz este simpla.

Doza zilnica administrata este de 1-2 lingurite mici, amestecate cu  apa si miere/stevie/indulcitor natural sau se adauga la sucuri din fructe sau legume.

Se poate amesteca si cu iaurt, sau lapte dulce. Faceti amestecurile in asa fel, incat sa se formeze o pasta, o substanta omogena, inainte de a dilua in proportie mai mare cu lichid, ceva de genul prepararii unei cafele ness sau cacao cu lapte. Deci tot praful sa fie bine absorbit, si amestecat, inainte de a se dilua mai bine. Daca faceti amestectul cu apa minerala, sau ceai, se produce o spuma de vreo 2 degete, care se ridica la suprafata, care poate fi degustata cu lingura, este o spuma foarte, foarte hranitoare !

Gustul e putin ciudat, mat parca, seamana putin cu sucul de kiwi dar fara indulcire.
Asta ca sa va faceti o parere cat de cat. Si daca ati vazut filmul Karate kid, probabil tineti minte momentul in care actorul principal trebuie sa bea "zeama verde "pentru a se vindeca...iar antrenorul ii spune " Taste bad, heal good" (adica, gust rau, vindecare buna)... ei , si orzul verde are un gust mai ciudat, dar te vindeca, asta e sigur !

Cat costa si de unde se poate procura ? Pretul unui pachet de orz verde pulbere de exemplu marca Niavis (cel pe care l-am testat noi) costa in jur de 25 de lei. Greutatea este de 150 de grame. O punga de acest gen de 150 de g. poate sa va ajunga 2 luni la toata familia !!!

(Nu e gluma, datorita faptului ca granulatia este super, super fina, in 150 de grame de pulbere, se gaseste FOARTE MULTA hrana ! Nu degeaba se numeste si asta, si pulberea de spirulina, SUPERALIMENT).

 Puteti cumpara pulbere de orz verde Niavis (imaginea ambalajului este reala), online, de exemplu pe situl Vegis, site de produse naturiste pe care il recomandam cu toata increderea.

In cazul in care cautati mai multe feluri de produse cu si despre orz verde, respectiv capsule, tincturi, ceaiuri sau carti, iata aici o pagina a comerciantului, din care va puteti alege produsul dorit si va puteti informa despre toate produsele din categorie.

Cine mai foloseste orz verde in alimentatie ? Are contraindicatii ? Poate avea efecte nedorite ? Era o vreme cand si Andreea Marin facea reclama la produse cu orz verde, pastile cu orz verde parca... Le-a incercat cineva? Cate kilograme poti slabi daca consumi orz verde si in cat timp ?

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog