Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Dieta Pegan noul trend de alimentatie, care te scapa de inflamatii

Stiati ca inflamatiile din corp se pot elimina prin simpla schimbare a meniului zilnic ? Prezent la o emisiune a doctorului Oz, ca invitat special,  renumitul Dr. Mark Hyman a prezentat solutia salvatoare pentru cei care vor sa scape de afectiuni inflamatorii, prin noua dieta numita "Pegan".

Denumirea "pegan" vine de la combinatia dietei Paleo (care contine in special carne si legume), si dieta vegana, adica consumul de legume si fructe mai ales in stare cruda, neprocesata.

Se pune accentul pe consumul de alimente bio, organice, crescute fara pesticide in cazul legumelor si fructelor, si fara antibiotice si fara hormoni injectati, in cazul hranei de provenienta animala.



Este o combinatie destul de controversata, si cam greu de realizat, mai ales ca in multe produse sunt puse  chimicale pentru a le pastra mereu "fresh", adica in stare proaspata, si-atunci, chiar daca au fost cultivate ca hrana bio, pe raft, devin alterate sau isi pierd calitatea "pur bio".
Imaginea cartii dr. Mark Hyman - the blood sugar solution - se gaseste in Romania. Click pentru detalii
Cartea Blood Sugar Solution a
renumitului dr. Mark Hyman,
unul din cartile care se gasesc si la
noi in tara, in original ! Click pe imagine
pentru detalii si cumparare

In ce consta aceasta cura de slabire sau schimbare de stil de alimentatie, numita Pegan ? Nu e o cura de slabire traditionala in sine, ci este un stil nou de viata, care trebuie adaptat. Nu este o tendinta sezoniera, ci totul se rezuma la ce si cum incepem sa mancam de acum incolo pentru a ne vindeca, si pentru a ne pastra sanatatea (re)castigata !

Unele carti scrie se el sunt disponibile si la noi in Romania. De ex. cartea Blood Sugar Solution - solutia la zaharul din sange, are un pret de aprox 54 lei, si o puteti comanda direct de aici

Din ce cauza avem corpul inflamat in diverse arii ? Conform doctorului Hyman, una dintre principalele cauze este cantitatea prea mare de mancare, si mai ales cu prea mult zahar procesat, gluten, prea multa carne procesata, uleiuri rafinate, produse lactate procesate. Acestea duse in exces, produc inflamatii in corp, pentru ca evident, cantitatea de hrana care trebuie nu doar digerata, ci efectiv sortata de organism, este prea mare. De ce ? Pentru ca alimentele procesate de orice fel, contin din ce in ce mai putini nutrienti, si din ce in ce mai multi aditivi nefolositori organismului, si prin urmare, ingeram o cantitate tot mai mare din ele, pentru a ne suplimenta organismul cu cantitatea necesara producerii de energie adecvata functionarii tuturor celulelor. Si aceasta munca constanta a organismului de selectare si procesare, duce la inflamatii.

Folosind meniurile zilnice pe baza dietei Pegan, putem scapa de aceste neplaceri.

Dieta Pegan foloseste carnea pe post de condiment. Adica, doar in cantitati infime, ca si mirodeniile ! Practic, intr-o farfurie de hrana, pentru un consum la o masa, marea majoritate trebuie sa contina salate, legume sau fructe, si carnea sa fie doar 10 % pe deasupra salatelor ! Un concept foarte interesant !

Ce alimente mai sunt permise ? Poti manca zilnic : salata verde, rucola, orice fel de leguma cu frunze verzi,  lime (lamaie verzi), lamai, rodii, rosii, o jumatate de cana de fasole boabe, linte, quinoa, orez negru sau brun.

Ce fel de carne poti consuma cu aceasta dieta ? Poti manca carne de vita, daca se poate de la animale care s-au hranit cu iarba si nu cu prafuri de soia,  carne de la pasari de curte  (pui, gaina, cocos, curcan, rata, gasca), carne de miel, toate, daca se poate, crescute in mediu natural, fara antibiotice aiurea bagate pe banda rulanta in animale.

Si carne de peste, dar la peste, atentie mare la nivelul posibil de mercur continut ! Cele mai indicate specii sunt sardinele si somonul. Si de asemenea, tot in aceasta dieta, poti consuma alge marine. Tot in lista alimentelor permise, doctorul Hyman recomanda nucile, semintele de in, chia, canepa, sesam, dovleac, nuca de cocos, avocado, si uleiul de masline.

Incercati evitarea alimentelor care contin gluten, adica faina alba de grau, produsele de patiserie, pizza, hamburgeri, paine, covrigi, in principiu, orice produs care contine faina.

Cine este dr Hyman ? El este un renumit doctor din SUA, care are ani de experienta in domeniul nutritiei si a dezvoltat zeci de programe si a scris multe carti pentru insanatosirea clientilor. El a reusit chiar performanta de a vindeca si ameliora viata copiilor cu autism prin alimentatie corecta, fara medicamente, si fara terapii invazive. Unii din clientii sau pacientii lui, sunt  personalitati publice sau staruri, si dupa cum se vede si din coperta cartii aici in imaginea alaturata, chiar si fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, recomanda cu increderea sfaturile din carte.

Doi editori ai blogului nostru si-au schimbat complet stilul de viata datorita informatiilor primite de la dr. Hyman, si au scapat de o boala cumplita urmand sfaturile lui. Absolut tot ce scrie Dr. Hyman, atat pe situl lui, cat si in cartile sale, salveaza vieti, si ii scapa de oameni de boli cumplite, deci ii recomandam toate lucrarile, cu cea mai mare incredere !

Mai multe detalii puteti citi despre el, pe site-ul lui oficial (site in limba engleza!). Cititorii nostri care inteleg limba engleza, ar face bine sa sa inscrie pe situl oficial, sa-l urmareasca pe dr. Hyman, nu o sa ii para rau niciodata !

Ati citit carti sau articole scrise de dr. Hyman ? Ati mai auzit de dieta asta Pegana ? Cei care-i cunoasteti munca, ce parere aveti despre eforturile deosebit depuse de dr. Hyman pentru vindecarea pacientilor prin dieta ? Asteptam parerile, comentariile obiective, in casuta de comentarii de sub articol, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului.
Publicam TOATE comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate in articole, sau impotriva celor enuntate de noi pe blog. Asteptam comentariile cu interes !



Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog