Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Trend in alimentatie, dieta raw vegan - semintele germinate, ca hrana bio sanatoasa si ieftina

Ce sunt germenii ? Cum si la ce se folosesc ? Se poate slabi cu ele ? Chiar daca la inceput primul gand care-ti vine in minte, este ca "asta nu e mancare", se pare ca totusi semintele puse la germinat in germinatoare speciale sunt considerate hrana viitorului !

Germenii sunt de fapt sunt seminte netratate chimic care sunt "crescute" in doar cateva zile prin germinare naturala, si care se pot consuma sub diferite forme, mai ales in retete raw vegane.



Dar ce inseamna de fapt "germinat" ? Cum procedam daca totusi vrem sa facem sa avem la noi acasa germeni pe care sa le consumam cand vrem ? In primul rand trebuie sa aveti la dispozitie urmatoarele : semintele care pot fi de multe feluri, un germinator, si rabdare pana semintele incoltesc (germineaza, de obicei 2-3 zile, in functie si de specia de seminte, in cazul unora, 5 zile)

Imagine cu seminţe germinate
Seminţe germinate
Primul pas este cumpararea semintelor speciale pentru germinat din magazine bio specializate.

In Romania, unul din firmele care se ocupa in special de comercializarea acestor tipuri de seminte si germinatoare, are o oferta excelenta pentru acest tip de seminte, AICI


In oferta sitului respectiv, exista foarte multe specii de seminte bune de germinat si bune pentru consum, enumaram aici doar cateva: alfalfa, broccoli, busuioc, ceapa, fasole azuki, fasole mung, seminte de floarea soarelui, grau ancestra, grau spelta, mei integral, linte verde, mazare verde, mustar, rucola, si mixuri de seminte

Puteti sa cumparati doar unul, sau mai multe din aceste pachete de seminte pt. germinat.

Pasul doi este sa puneti bobitele/semintele la inmuiat, intr-un aparat special numit germinator. In cata apa se pun semintele la incoltit ? De obicei se pune la fiecare lingurita de seminte maxim 2-3 lingurite de apa. Se elimina impuritatile care se ridica la suprafata apei, si se lasa semintele la inmuiat.

Pasul trei este sa clatiti cu apa rece de 2-3 ori pe zi, semintele aflate in germinator, pentru a va asigura ca acestea vor primi destula umiditate. Apoi e important sa scurgeti apa bine, si sa lasati semintele umede pentru a creste frumos. Germinatorul se poate pune pe masa in bucatarie, sau intr-o zona unde nu bate soarele direct pe ele. In cateva zile aveti o portie de germeni perfecti pentru salata dvs. Germinatorul ocupa foarte putin spatiu, deci nu deranjeaza in mediul inconjurator in mod excesiv.


Acum, in mod sigur, va intrebati, bine, bine, dar de ce sa mancam germeni ? Ce vitamine si minerale contin ? Sunt mai buni germenii, consumati ca hrana, decat mancarea "normala", "obisnuita" ?

Avantajul acestor germeni esta in primul rand, provenienta bio, fara E-uri si conservanti, mai ales in perioada de iarna, cand fructele si legumele proaspete nu prea sunt pe piata (netratate cu chimicale, alea din supermarket, se stie de mult, sunt tratate la suprafata cu tot felul de chimicale, pentru a arata proaspete)

Model de kit complet pentru germinat
Deci, la capitolul "sunt sanatoase", evident, germenii, primeaza ! Si in afara de asta, sunt o sursa de mancare destul de ieftina, economica, pentru ca doar din 2 linguri de seminte puse la germinat, se face o doza de un borcan intreg de "minilegume".

Sa spunem cate ceva si despre valoarea calorica a germenilor, pentru ca, le recomandam, nu degeaba, si in dieta ! (Adica, consumand germeni, iti ajuti organismul sa slabeasca, daca ai un exces de kilograme !)

Germenii au putine calorii, o cantitate de 100 g. are in jur de 100 de calorii ! Contin vitaminele B1, B5, B6 si B9. Contin proteine, si minerale, revitalizeaza intr-o masura organismul, fiind deci ideale si in meniurile celor car vor sa elimine kg in plus. In afara de cele mentionate, consumul de seminte germinate este recomandat si  celor cu probleme de colesterol, pentru ca evident, nu sunt substante grase, si regleaza nivelul colesterolului din organism !

La ce costuri se ridica o astfel de "distractie" pentru germinare? Semintele au un pret de aproximativ 10 lei o cutie de 200 grame, un germinator tip borcan costa cam 40 de lei, iar un kit complet pentru germinare cu iarba de grau are un pret de aproximativ 220 de lei.

Probabil daca va place acest tip de alimentatie, sau vreti sa incercati un stil de alimentatie interesant, bio, raw vegan, merita investitia ! Puteti alege seminte si germinatoare cu tavite, de exemplu pe acest site

Cine mananca germeni din seminte crescute acasa ? Stiti cateva retete ? Haideti  la comentarii sau lasati-va parerile aici pe blog, sau pe paginile noastre de facebook sau google plus. Publicam toate comentariile decente, indiferent daca sunt pro sau contra celor prezentate in articole !
Asteptam comentariile voastre cu interes.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog