Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Iata ce amelioreaza durerile provocate de artrita

Cum se poate vindeca artrita/artroza - numita in engleza arthritis? Indiferent de varsta, se pare ca aceasta boala afecteaza din ce in ce mai multe persoane.
Probabil cei care au de mai multa vreme aceasta boala, au observat ca daca in dieta lor zilnica includ diferite mancaruri se simt mai bine si de la altele se simt mai rau, indiferent ca vremea de afara e schimbatoare sau nu.

Pentru cei care doresc sa gaseasca un remediu natural - simplu prin alimentatie- iata mai jos lista alimentelor care incluse in regimul alimentar zilnic, reduc durerile in caz de artrita:

1- Bananele - pline de vitamine si minerale, au continut ridicat de vitamina C, vitamina B6 care ajuta in lupta cu artrita scazand la minim simptomele bolii.

Pentru ca bananele contin fibre, va ajuta si la imbunatatirea digestiei deci automat va ajuta sa deveniti mai sanatosi.

2- Uleiul de masline presat la rece - este cel mai bun si sanatos ulei. In compozitia acestuia sunt ingrediente cu puteri miraculoase putem spune, pentru ca actioneaza si ca un analgezic.

Folosit in salate, mancaruri, tocanite, acest ulei presat este de un real ajutor.  Uneori folosit simplu la masarea locurilor dureroase ajuta la relaxarea si practic luarea durerii in doar cateva minute. Merita incercat !

3- Mango - un fruct rar in Romania- dar deja se gaseste in marile supermarketuri - este un alt aliat in scaderea durerilor artritice. Contine multi antioxidanti, este plin de vitamina E si beta caroten. Consumand ocazional acest fruct practic va ajutati organismul sa nu mai aibe atatea dureri si inflamatii articulare.

4- Merele - folosite destul de des, va ajuta la imbunatatirea digestiei, la eliminarea kilogramelor in plus, reduc starile de incordare si discomfortul din articulatii, imbunatatesc mobilitatea.

5 - Nucile - toate tipurile de nuci -macadamia, braziliene, caju, nucile traditionale romanesti, etc., toate reduc inflamatiile din corp. Sunt unele din cele mai bune produse in prevenirea si tratarea artritei.

6 - Cartofii dulci - contin antioxidanti, beta caroten, vitamine, minerale si fibre. Sunt versiunea sanatoasa a cartofilor si inlocuiesc cu succes cartofii albi traditionali. De altfel, cine are probleme artritice, artroza, etc., ar trebui sa evite consumul cartofilor albi !

Alte alimente recomandate in dieta celor care au probleme artritice: linte, somon, soia (atentie sa nu fie modificata genetic - si barbatii sa-l consume mai rar), creveti, spanac, ceai verde, rosii, sfecla.

Un remediu mai putin promovat este frunza de urzica. Nu se mananca ci se loveste zona dureroasa de maxim doua ori. E o metoda testata personal - durerea dispare instant, garantat.

Voi cum scapati de artrita, ce remedii folositi ?

Va invitam la comentarii sau haideti sa va scrieti parerile sub articol.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog