Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Retete noi din emisiunea Ajutor vreau sa slabesc

La inceputul acestui an 2014 pe canalul TV Prima Tv au reanceput editiile unei emisiuni de slabit. Emisiunea se numeste Ajutor vreau sa slabesc si a avut un succes incredibil si anul trecut. Pentru cei care doresc sa afle ce retete si sfaturi a dat nutritionista Cornelia Marin puteti gasi cateva retete in articol.

1- Pate de linte
Ingrediente: linte, 15 grame caju inmuiat in apa timp de 8 ore, dovlecei, ciuperci, ardei gras, andive, seminte de susan si seminte de in.
Cum se face? Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Se curata dovleceii si ciupercile si se pun la calit.
fotografie cu mancarea cu care slabeste
Salata de rosii cu avocado
Lintea se lasa la germinat in apa peste noapte apoi se fierbe. Se pune lintea fiarta in blender impreuna cu nucile caju inmuiate in prealabil si se blendeaza.
Daca pateu iese prea consistent se poate adauga putin ulei sau putina apa calda.Pentru un gust special se poate adauga si 1 catel de usturoi.

Apoi la compozitie se adauga dovlecelul si ciupercile trase la tigaie. Se mai blendeaza putin si e gata. Se serveste pe feliile de ardei gras si andive, peste care punem seminte de in si de susan la alegere. Peste tot meniu se presara frunze de patrunjel.
Inainte de folosire semintele de in se crapa putin/se sparg pentru a putea fi mai usor asimilate de organism.

2- O alta reteta de slabit este salata de rosii cu avocado.
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente : avocado, rosii, lamai, usturoi si patrunjel. Modul de preparare este:
Pentru 1 persoana o jumatate de avocado este de ajuns. Se curata avocado de coaja verde inchis si se taie cubulete mici. Se stropeste cu zeama proaspat stoarsa a unei lamai sa nu se oxideze. Taiem rosiile cubulete, le amestecam intr-un bol cu rosiile si punem usturoi pisat si patrunjel. Salata se stropeste cu ulei de masline si putina sare.

De ce sa mancam avocado in dieta? Pentru ca este bogat in vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina K si in minerale: magneziu, fier, calciu, potasiu si cupru.
Are fibre, proteine si in grasimi bune pentru organism. Contine enzime care ajuta la digerarea foarte usoara a alimentului fiind ideala pentru consum si la cina.
Cum stim care avocado e cel mai bun, cand vrem sa-l cumparam?  Avocado e copt si ideal pentru consum cand la atingere coaja este un pic moale. Daca are coaja tare inseamna ca avocado nu este copt, deci nu e bun pentru mancat. Daca vreti sa grabiti coacerea lui, se poate pune intr-o punga de plastic alaturi de un mar sau o banana.

3- Inca o reteta prezentata la emisiunea Corneliei Marin de pe Prima TV- Ajutor! Vreau sa slabesc este reteta pentru Pulpa de pui cu sos de lamaie si ghimbir servita cu garnitura de ciuperci.
Ingrediente necesare: pulpa de pui dezosata, lamai, ghimbir (se cheama si ginger), turmenic (numit si curcuma sau sofran), ciuperci, patrunjel.
Cum se gateste pentru dieta? Iata modul de preparare:Intr-o tigaie se pune 1 pic de ulei la incins. Peste adaugam ghimbirul curatat de coaja si razuit. Peste ghimbir punem 1 pic de turmenic (curcuma) doza zilnica recomandata fiind de 1 lingurita pe zi. Turmenicul e plin de antioxidanti, e foarte sanatos, are efect anticancerigen. Se adauga puiul si se fierbe innabusit. Peste se stoarce zeama de lamai.

Nota! Aceste 3 retete au prezentate ca idee de meniu pentru cura de slabire a concurestului Andrei Damian care are 21 de ai si avea la inceput 108 kilograme la o inaltime de 168 cm. Acesta a slabit 11 kilograme deja dupa prima luna de dieta si sport cu antrenorul Stelian Tufaru. La sfarsitul concursului Andrei a slabit 19,5 kilograme ajungand de la 108 kilograme la 88,5 kilograme. Felicitari si sa se tina in continuare de dieta si alimentatie sanatoasa!

Voua va plac retetele Corneliei Marin? Astept pareri si comentarii sub articol.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog