Denumirea fructului in latina este Hylocereus undatus. Originar din Mexic acest fruct momentan se cultiva in America Centrala, in nordul Australiei si in Asia. Acest fruct este destul de mult folosit in bucataria tailandeza.
Cum arata si ce gust are pitaya? Este un fruct tare ciudat la aspect. Este rosu, galben sau roz pe dinafara cu frunze verzi pe alocuri. In interior este alb sau rosu cu puncte negre de parca ar fi seminte de mac in el. Semintele mici seamana cu fructul kiwi in interior Este un fruct destul de rar, mai ales in Romania. Seamana cel mai bine cu florile de cactus. Coaja fructului este ca o crusta subtire. Gustul seamana putin intre merele dulci si bananele. Are un gust inedit, gust pe care garantat nu l-ai mai intalnit la nici un alt fruct.
Asa arata Pitaya Fructul Dragonului |
Cum se mananca? Fructul taie in 2 cu un cutit mare. Apoi cu o lingura se scoate miezul prin presare intre coaja si miezul fructului. Interiorul fructului se scoate pe o tava sau farfurie mare. Se taie de pe margini eventuala coaja roz ramasa pe el si se taie cubulete. Pentru servire festiva se poate utiliza coaja in loc de pahar pentru ca arata foarte bine. Se poate consuma imediat rece. Atentie coaja fructului nu se mananca!!
Ce pret are si de unde se poate procura? In Romania se gaseste momentan in marile centre comerciale si hipermarketuri gen Kaufland. Sunt puse in zona de fructe exotice langa fructele sharon. O bucata costa in jur de 10 lei. E un pret cam piperat, dar probabil pentru cine doreste sa guste un fruct rar si delicios incearca sa guste unul.
Voi ati mancat vreodata fructul dragonului? Ce retete stiti pentru preparate cu acest fruct? Astept comentarii si pareri aici pe blog in casuta de mai jos cu comentarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.
[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]