Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Fructul dragonului sau Pitaya

Stiati ca exista un fruct exotic numit fructul dragonului? Numit si Pitaya sau Pithaya are diferite denumiri in tarile asiatice. De exemplu in Vietnam se cheama thanh long care se traduce in engleza green dragon ceea ce insemna in lb. romana dragonul verde, in China i se spune "huo long guo" tradus inseamna fructul dragonului de foc sau perla dragonului.
Denumirea fructului in latina este Hylocereus undatus.  Originar din Mexic acest fruct momentan se cultiva in America Centrala, in nordul Australiei si in Asia. Acest fruct este destul de mult folosit in bucataria tailandeza.

Cum arata si ce gust are pitaya? Este un fruct tare ciudat la aspect. Este rosu, galben sau roz pe dinafara cu frunze verzi pe alocuri. In interior este alb sau rosu cu puncte negre de parca ar fi seminte de mac in el. Semintele mici seamana cu fructul kiwi in interior Este un fruct destul de rar, mai ales in Romania.  Seamana cel mai bine cu florile de cactus. Coaja fructului este ca o crusta subtire. Gustul seamana putin intre merele dulci si bananele. Are un gust inedit, gust pe care garantat nu l-ai mai intalnit la nici un alt fruct.

Fruct exotic Pitaya perfect pentru mese festive si aperitive
Asa arata Pitaya Fructul Dragonului
Ce beneficii au fructele Pithaya? Perfecte in dieta, mai ales pentru cei care au probleme cu colesterolul pentru ca regleaza nivelul de colesterol bun in organism. Plin de vitamina C, de fibre si de antioxidanti. Are putine calorii deci nu ingrasa. De ex. 100 de grame de fructul dragonului contine doar 60 de calorii.

Cum se mananca? Fructul taie in 2 cu un cutit mare. Apoi cu o lingura se scoate miezul prin presare intre coaja si miezul fructului. Interiorul fructului se scoate pe o tava sau farfurie mare. Se taie de pe margini eventuala coaja roz ramasa pe el si se taie cubulete. Pentru servire festiva se poate utiliza coaja in loc de pahar pentru ca arata foarte bine. Se poate consuma imediat rece. Atentie coaja fructului nu se mananca!!

Ce pret are si de unde se poate procura? In Romania se gaseste momentan in marile centre comerciale si hipermarketuri gen Kaufland. Sunt puse in zona de fructe exotice langa fructele sharon. O bucata costa in jur de 10 lei. E un pret cam piperat, dar probabil pentru cine doreste sa guste un fruct rar si delicios incearca sa guste unul.
Voi ati mancat vreodata fructul dragonului? Ce retete stiti pentru preparate cu acest fruct? Astept comentarii si pareri aici pe blog in casuta de mai jos cu comentarii.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog