Cum se consuma? Se pot manca proaspete cu coaja cu tot , se pot pune in salate de fructe, legume, sau cocktailuri. Stoarse in storcatorul de fructe rezulta un suc de fructe perfect. Se pot pune si in prajituri, dulceata, placinta, tarta, inghetata sau sirop. Exista unele retete in care se combina cu diverse mancaruri din carne. In Filipine si Taiwan deseori aceste fructe de adauga la ceaiul negru sau ceaiul verde fierbinte sau rece. In Vietnam sunt folosite ca si copacei bonsai kumquat pentru decoratii cu ocazia sarbatorii Tet (Anul Nou Lunar).
Asa arata kumquat |
Ce proprietati are fructul kumquat?
E plin de antioxidanti, o cantitate de 200 grame din aceste fructe asigura necesarul zilnic de vitamina C. Contine fibre, vitamina A (luteina), vitamina B1 (tiamina), vit B2 (riboflavina), vit.B3 (Niacina), vit.B5 (acid pantotenic), vitamina B6, vit. B9 (acid folic), vit E, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc si sodiu.
Cat costa si unde se gasesc in Romania? O cutie cu 250 g are un pret de aproximativ 8 lei. Se gaseste in magazinele Lidl in zona rafturilor de fructe exotice.
Un kilogram iese cam la 31 de ron. E un fruct rar si la un pret destul de piperat.
Cine a incercat deja aceste fructe? V-a placut? Astept pareri aici pe blog in casuta de mai jos cu comentarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.
[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]