Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Despre fructele Kumquats

Ce sunt si ce inseamna kumquats? Acestea sunt nistre fructe mici si portocalii. Ca aspect seamana cu portocalele, la forma cu nucile doar ca sunt mai mici. Ce gust au? Au un gust racoritor dulce acrisor.  Originare din Africa de Sud si se numesc in latina Fortunella obovaa sau Citrus obovaa. Sunt cultivate in China, Corea de Nord si de Sud, Filipine, Taiwan, Nepal, Japonia, Iran, Grecia, Pakistan si in sudul Statelor Unite ale Americii zona Florida, Alabama, Louisiana, si in .California



Cum se consuma? Se pot manca proaspete cu coaja cu tot , se pot pune in salate de fructe, legume, sau cocktailuri. Stoarse in storcatorul de fructe rezulta un suc de fructe perfect. Se pot pune si in prajituri, dulceata, placinta, tarta, inghetata sau sirop. Exista unele retete in care se combina cu diverse mancaruri din carne. In Filipine si Taiwan deseori aceste fructe de adauga la ceaiul negru sau ceaiul verde fierbinte sau rece. In Vietnam sunt folosite ca si copacei bonsai kumquat pentru decoratii cu ocazia sarbatorii Tet (Anul Nou Lunar).

Asa arata kumquat
O reteta de cocktail cu acest fruct am gasit in zona cu retete de la Lidl. Contine o caserola Kumquats, rom, lamai, zahar, apa minerala, zahar brun, frunze de menta, ghimbir si cuburi de gheata.
Ce proprietati are fructul kumquat?
E plin de antioxidanti, o cantitate de 200 grame din aceste fructe asigura necesarul zilnic de vitamina C. Contine fibre, vitamina A (luteina), vitamina B1 (tiamina), vit B2 (riboflavina), vit.B3 (Niacina), vit.B5 (acid pantotenic), vitamina B6, vit. B9 (acid folic), vit E, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc si sodiu.

Cat costa si unde se gasesc in Romania? O cutie cu 250 g are un pret de aproximativ 8 lei. Se gaseste in magazinele Lidl in zona rafturilor de fructe exotice.
Un kilogram iese cam la 31 de ron. E un fruct rar si la un pret destul de piperat.

Cine a incercat deja aceste fructe? V-a placut? Astept pareri aici pe blog in casuta de mai jos cu comentarii.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog