Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Dieta anti candida - vindeca intoleranta la gluten prin alimentatie

Ce regim alimentar trebuie urmat in cazul in care ai candida / candidoza sau boala celiaca ? (Intoleranta la gluten)

In cazul in care ai aceasta afectiune te poti trata destul de bine prin schimbarea totala a alimentatiei. Trebuie sa iei in considerare insa, ca aceasta dieta nu se refera la ceva minune care te scapa rapid de boala, pentru ca deocamdata, nici in lumea medicinii "moderne" (a se citi, producatoare si promovatoare de medicamente minune) nu se cunosc inca remedii chimice cu care s-ar putea trata, si deocamdata singura modalitate de a te vindeca, este cea printr-o dieta drastica, o schimbare completa a modului de viata.



Deci, aceasta dieta despre care vom vorbi, nu este una care aduce rezultate in doar cateva zile , ci una care necesita foarte multa rabdare si dorinta de vindecare. Autorii acestui blog, acestui articol, au trecut ambii - sot si sotie - printr-o lupta crunta, aproape fatala cu aceasta boala, si dupa aproximativ 3 ani de dieta drastica, si schimbare completa a modului de viata, au scapat de ea !

Sa vedem in primul rand, ce este candidoza sau boala celiaca, intoleranta la gluten.

In sistemul digestiv uman, in special in intestine, in stare de sanatate, sunt prezente diverse tipuri de bacterii, care au diverse roluri de "digerare" a hranei, fiecare dintre aceste bacterii digestive indeplinind unul sau mai multe roluri in decursul digestiei, si aceste bacterii, sunt numite in mod colectiv, flora intestinala sau flora digestiva. Unul dintre aceste bacterii, este Candida Albicans. Total benefic organismului, in stare normala, aceasta bacterie poate degenera daca organismul uman este tratat in mod excesiv cu antibiotice pentru vindecarea dintr-o racire sau dintr-o alta boala asociata racirii. Cu alte cuvinte, daca racesti rau, faci febra, apar complicatii, te imbolnavesti mai rau, si incep doctorii sa te trateze cu antibiotice, acest tratament cu antibiotice poate duce la aparitia candidozei.

Ce se intampla cand degenereaza Candida Albicans ?

O data ce aceste bacterii incep sa degenereze, chiar daca studiile stiintifice, clinice, nu au stabilit inca foarte clar mecanismul de degenerare, respectiv, procesele care vor avea loc in intestin, in urma degenerarii, se stie deja foarte clar, ca sistemul digestiv devine  incapabil de digerarea unor alimente, in special a celor care provin din faina, au continut mare de vitamina B, respectiv, contin carbohidrati care pot fi transformate in zahar.

Adica, din momentul in care aceasta boala se instaleaza, mai pe limba omului de rand, NU MAI AI VOIE SA MANINCI NIMIC FAINOS SAU ZAHARAT.   Stop paste fainoase - absolut de orice fel -, stop fructe care pot fi o sursa de zahar - adica marea majoritate -, stop dulciuri, stop sucuri indulcite, stop gemuri, compoturi, si multe altele. Asta, ar trebui sa faca toti cei care sufera de candidoza.  Dar nu se intampla asta ! Foarte multa lume nu stie ! De ce ? Pai nici medicii nu diagnostizeaza corect boala, de cele mai multe ori, din nefericire, considerand datorita simptomelor, ca pacientul sufera de cancer duodenal, cancer in intestine, sau alta forma de cancer al sistemului digestiv sau in unele cazuri al celui urinar.

In Romania, si in Europa, in general, datorita faptului ca medicii - din pacate - sunt straini de limbile de circulatie internationala, in mod special, limba engleza, nu au cum sa fie la curent cu cele mai noi cercetari in domeniul anatomiei, si prin urmare, cum este cazul candidozei, sunt inca locuri in tara noastra, in care un medic gastroenterolog (adica, tocmai omul care ar trebui sa stie totul despre sistemul digestiv si bolile sale) nu a auzit inca de boala celiaca, nu ii cunoaste simtomele, si nici cum sa o trateze. Traim intr-o lume de diplome si functii rasunatoare, dar care nu au la baza stiinta necesara meritarii acelor diplome, din pacate, si asta e valabil si in medicina.

Daca era dupa medicina "oficiala", puteam sa murim pana acum.
Dar datorita cunostintelor avansate de limba engleza, si anatomie, am inceput sa cercetam in sferele medicinale din S.U.A, si gasind cercetarile facute publice de medici si cercetatori extraordinari, din S.U.A., cu ar fi dr. Mark Hyman, dupa ce am citit sute de pagini de documentatie facuta de dansii, si am urmarit zeci de clipuri video de la conferintele pe care acestia le-au sustinut despre boala celiaca si multe altele, am reusit sa punem bazele unui plan alimentar care pana la urma, ne-a salvat.

Nu este usor, dar merita ! Ce se intampla daca nu te tratezi ? Raspunsul foarte simplist este, poti sa mori ! Organismul va incepe sa consume tot mai multa energie pentru digerarea oricaror forme de materiale pe care pana la aparitia bolii, "le procesau" bacteriile respective, si datorita faptului ca in urma digestiei se va utiliza intotdeauna mai multa energie decat se va castiga, bineinteles, organismul va slabi. Nu va slabi insa in greutate, pentru ca Candida Albicans degenerata, se inmulteste in asa fel, incat nu poate fi tinuta in control de celelalte bacterii din sistemul digestiv, care in mod normal, tin in control aceste tipuri de bacterii. Rezultatul acestei inmultiri poate avea ca efect in prima faza, o ingrasare nemaipomenita, slabirea fortei fizice a bolnavului, diaree, tendinta de somn excesiv, si o gramada de alte simptome foarte neplacute, de la vorbirea fara noima (eliberare de toxine in sistem in asa fel incat efectiv pierzi luciditatea), si pana la somn zile intregi in sir. Este cumplita, boala asta !

Cum scapi de candidoza sau boala celiaca ?

Foarte simplu, prin alimentatie. Alimentele sa-ti fie medicamentul, iar medicamentele, aliment ! Organismul uman detine rezervoare nebanuite de autovindecare, rezervoare extraordinare de regenerare si restabilire a echilibrului, prin urmare, daca primeste semnale ca exista dorinta de vindecare, prin implementarea unei alimentatii corecte, si benefice, in timp, se va vindeca si din aceasta boala crunta.


Iata deci ce alimente sunt permise in timpul curei anticandida.

Primul lucru insa, de tinut minte, ca NICIODATA in timpul curei NU AI VOIE SA MANANCI PE SATURATE !!
- poti manca vinete, conopida, brocoli, castraveti, morcovi, ardei gras, ardei kapia, ridichi negre/rosii/albe, varza alba si rosie doar in stare fiarta (deci, da, inclusiv ridichi, doar tocate, razuite, fierte !)

- ai voie sa mananci compot de ananas (fructul de ananas, chiar daca contine zahar, ajuta la dizolvarea si prin urmare, utilizarea ca energie, in organism, a unei intregi varietati de carbohidrati care pot fi transformate in zaharuri, in organism, deci blocheaza procesul prin care candida degenerata se hraneste si se inmulteste)
-poti manca mere, coacaze rosii si negre, mure, zmeura, alune, seminte de susan, seminte de floarea soarelui CU MASURA !!!

 Poti gusta portocale, struguri si mere insa doar cantitati foarte mici, cateva grame pe zi. Adica maxim 1 mar mare sau 2 mere mici, la fel la portocale si struguri, o jumatate de portocala, si cateva boabe de struguri doar !

- in schimb ai voie urmatoarele lactate : iaurt simplu in orice cantitate, insa fara fructe, smantana grasa doar simplu cu lingurita, sana, chefir, branza foarte rar, urda, si telemea, si cascaval de un singur fel, numita Akkadia (in partea de jos a articolului, am inclus o legatura catre un site/blog pe care am pus TOATE retetele pe care le-am gatit in aceasta cura de aproape 3 ani de zile)

- carnea de pui in special fiarta la inceput, carne de vita si porc fiarta (tocanite), mamaliga, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, condimente naturale fara E-uri

- ceaiurile care sunt bune de baut in caz de candidoza sunt ceaiul de musetel, macese, ceai de galbenele, roinita, si cel mai neplacut ceai la gust, dar cel mai mare ajutor in lupta impotriva bolilor digestive, CEAIUL DE PELIN.
(De asemenea, am inclus in partea de jos a articolului, o legatura catre blogul nostru dedicat ceaiurilor)


Ce nu e permis sa consumi in aceasta cura ? Pentru a fi sigur/a ca acest tratament functioneaza, NU ai voie sa mananci cel putin 6 luni urmatoarele produse: zahar alb din sfecla de zahar, ciuperci de orice fel, branza de orice fel, inclusiv topita, cornuri, produse de patiserie, pizza, hamburgeri, paine, cozonac, paste fainoase, cartofi, bere, vin (absolut nici un fel, de nici o varietate dintre acestea ! nu e gluma !)

Orice fel de mancare care contine faina si drojdie de bere, e un pericol de revenire in forta a bolii netratate ! Pana nu te vindeci total, nu fii tentat/a sa gusti aceste alimente, pentru ca toata cura tinuta se duce pe apa sambetei, si trebuie sa o iei de la inceput, si asta in cazul in care scapi doar cu atata

E nevoie de detoxifiere drastica, de curatarea intestinelor, chiar si multe zile de post, pentru a-ti recastiga sanatatea. Este un proces aproape ascetic, cu exceptia faptului, ca poti manca destul de gustos, si bine, dar cu masura, si doar anumite alimente.

Se recomanda consumul de multe lichide, ceaiuri, apa si luarea de multivitamine, calciu, magneziu, ulei de peste, vitamina C, iaurturi probiotice, sana (milkshake), vitamina D3. Dar atentie insa, daca ingerezi aceste vitamine in forma de pastile care contin printre altele indulcitori, si alte "E-uri",  mai bine nu le lua. Invata sa gasesti vitaminele in alimentele pe care le consumi, si va fi mult mai bine !


In cazul in care ai pofta de dulce in perioada dietei, poti lua zahar de mesteacan sau xilitol IN FOARTE MICA MASURA !
E ideal in diete de slabire si in cure anticandida. Nu ingrasa si nu ofera loc de dezvoltare candidei degenerate, insa, organismul oboseste prelucrand zaharul (inclusiv organismul sanatos oboseste la prelucrarea unei cantitati mari de zahar, si nu stie cum sa il inmagazineze, cu atat mai mult, un sistem digestiv bolnav)  E la fel de dulce ca si zaharul alb, doar ca e mai scump in cele mai multe cazuri. Daca poti rezista - si daca vrei cu adevarat, poti - cel mai bine este sa nu consumi zahar DELOC cel putin 6 luni. Dupa aia, nici nu ii vei mai duce dorul, nu vei mai pofti atata...

Dupa 3 ani din aceasta dieta, care sunt rezultatele ?

Bineinteles, autorii acestui articol, nu suntem medici, si nici nu avem pretentia sa spunem, ca aceasta metoda va functiona la oricine. Sistemul digestiv uman prezinta inca mistere inclusiv pentru gastroenterologi si medici cu calificare foarte inalta, care cerceteaza de ani buni comportamentul,  anatomia, functionarea sistemului digestiv. Spunem doar, ca dupa ce aproape ca am murit amandoi, sot si sotie, imbolnavindu-ne de aceasta boala, in urma cercetarilor amanuntite in literatura de specialitate din SUA si in materialele video disponibile public, gratuit, pe situl dr.-ului Hyman si al colegilor sai, am stabilit ca vom urma aceasta dieta drastica, pe care am si urmat-o vreme de 3 ani de zile, si cu care ne-am vindecat

In functie de cunostintele personale ale fiecaruia, in domeniul anatomiei, respectiv, de cunostintele de limba engleza a fiecaruia, pentru a putea cerceta personal si a putea verifica cele enuntate in acest articol, ramane la latitudinea fiecaruia, si este responsabilitatea personala, a fiecaruia, ce cale va urma pentru tratarea acestei boli crunte.

Pentru cei interesati in retetele foarte carnivore, dar foarte sanatoase, a caror preparare si consumare ne-a ajutat in aceasta dieta sa scapam de boala, vizitati situl / blogul nostru partener pe care am expus TOATE retetele respective, toate mancarurile pe care le-am consumat in aceasta perioada de 3 ani :
http://retetediete.blogspot.com

Respectiv, pentru blogul dedicat ceaiurilor care, fie ele cat de simple, sunt in umila noastra parere, cel mai mare rezervor natural de miracole in vindecare, vizitati adresa
http://totuldespreceai.blogspot.com

Asteptam comentarii civilizate legate de acest subiect in casutele de comentarii de sub articol, respectiv, pe pagina Google Plus sau pagina Facebook a acestui blog, aveti legatura catre toate acestea, in coloanele laterale ale blogului.

Succes !

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog