Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Kiwano - ceva galben cu tepi :)

Zilele trecute am vazut in zona de legume si fructe de la Lidl un produs nou si interesant. Se cheama Kiwano, e galben si are tepi mici, seamana putin cu un arici.

 Sincer nu stiam ca e un fruct exotic sau o leguma asa ca m-am documentat si eu sa va ce este de fapt kiwano?

Kiwano are numele stiintific in latina Cucumis metuliferus, in limba engleza i se spune horned cucumber (castravetele cu coarne) sau melon, jelly melon.

Taiat in doua seama in interior cu castravetele. De multe ori este folosit mai mult pentru decoratiuni pentru mese festive si speciale.

poza kiwano fruct galben cu tepi seamana cu castravete in interiorSe poate consuma ca si gustare ca un fruct sau combinat in salate. Ce gust are? Gustul seamana atat cu dovleceii, cat si cu castravetii traditionali.

Unii spun ca are un gust mixt intre babana, lamai si castraveti la un loc.
Kiwano contince multe fibre si o mare cantitate de vitamina C. Presarat cu zahar sau sare ii da un gust aparte in ambele cazuri.

Ce pret are Kiwano? De unde pot cumpara kiwano in Romania? La noi in magazine (hipermarket gen Lidl) costa in jur de 6 ron bucata. In ce mancaruri si deserturi se poate prepara? Daca stiti retete lasa-ti mesaje si le publicam cu placere.
sursa partiala Wikipedia
sursa poza cum se mananca kiwano

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog