Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Fructe Sharon - kaki

Cum este fructul numit sharon? Ce gust are? Sharon numit si kaki este un fruct comestibil ce face parte din genul Diospyros- familia Ebenaneae. Este originara din China dar creste in prezent si in Coreea si Japonia.
In Europa se cultiba in Spania si in Italia.

Ce gust are fructul sharon? Este un fruct dulce, se culege in luna octombrie sau noiembrie. Cand il iei in mana iti da senzatie ca e o rosie mare si portocalie :)

Cand nu e copt, nu e bine sa-l consumi pentru ca inainte sa fie copt contina o cantitate mare de tanin. De unde stiu cand e copt fructul sharon? Culoarea trebuie sa fie de un portocaliu puternic. Daca coaja se rupe usor,  atunci e gata sa fie consumat.

Ce proprietati are? Sharon este laxativ si diuretic. Se recomanda consumarea fructelor sharon in cazul problemelor de ficat. Contine o cantitate mare de zaharuri de aceea este un fruct interzis bolnavilor de diabet.

Cum se pastreaza? Se poate pastra in frigider intr-o punga de plastic sau hartie pe o perioada de 2-3 luni.

Cat costa? Pretul pentru un fruct sharon este in jur de 3,5 lei. Unde gasesc fructe sharon in Romania? La noi se gasesc in lantul de hypermarket Kaufland.

sursa articol revista Kaufland
sursa foto
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog