Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Sirop de artar - beneficii si contraindicatii

La ce e bun siropul de artar ? Ce proprietati are siropul numit artar ?

Siropul este folosit cu succes in cura de slabire, este folosit ca si inlocuitor pentru zahar, asigura necesarul de mangan si zinc al organismului.

Dieta cu sirop de artar combinat cu lamaie are rezultate spectaculoase, daca se tine cu rigurozitate.

Cum se face dieta cu sirop de artar?

Se pregateste o limonada intr-un recipient de 4 litri din urmatoarele lichide:
- 3 litri apa, 1 ceasca suc lamaie, 1 ceasca sirop artar sau melasa, 1 lingurita piper cayenne

Se agita inainte de a fi baut. Se vor bea 8-12 pahare pe zi. Nimic altceva !

Atentie: este o dieta drastica, care cauzeaza sete, dureri si oboseala, acestea fiind efectele dezintoxicarii corpului ! Deci nu este recomandata oricui, trebuie sa rezisti la asa ceva !

Pentru o eficienta maxima  a dietei se recomanda:
Imagine cu sticla siropului de artar
Sirop de artar
- se bea un ceai laxativ pe baza de plante, care sa contina siminichie (lat. Cassia Acutifolia, sau Cassia Angustifolia, ambele specii, folosite ca depurative), din care se bea in fiecare noapte cate o ceasca
- in fiecare dimineata, inainte de a consuma limonada cu artar , se amesteca 2 lingurite de sare de mare neiodata, cu un litru de apa.

E necesar sa fii langa o toaleta si sa ai o ora libera !

Dieta nu trebuie sa dureze mai mult de 10 zile si nici sa fie repetata in mai putin de patru saptamani dupa prima efectuare a dietei !

Cum se reia alimentatia dupa ce ai terminat cu aceasta dieta ?
- in prima zi dupa dieta, nu se consuma sucuri de fructe
- a doua zi, se pot manca fructe
- a treia zi se pot manca mancaruri usoare.

Avertisment! Nutritionistii spun ca siropul de artar sau melasa nu contine suficiente substante nutritive, iar cei care il incearca ar putea ajunge in spital daca tin dieta mai mult de cateva zile, pentru ca suprasolicita organismul, si goleste rezervele de energie ale corpului ! Femeile insarcinate si mamele care alapteaza, NU ESTE RECOMANDAT sa faca astfel de diete !

Cat costa siropul de artar? O sticla de sirop de artar se gaseste la un pret aproximativ de 28 lei. Depinde foarte mult de perioada in care il cumperi, de la cine il cumperi, si ce gramaj are, ce puritate, daca este sau nu productie BIO, etc..

De unde se poate procura ? Unde gasesc sirop de artar?

Se poate comanda online de exemplu pe paginile la care duc legaturile de mai jos:

AICI , siropul de artar grad C, BIO, 375 ml, la pretul de aproximativ 65 lei
AICI, sirop de artar, "green bio",  250 ml, la aproximativ 40 lei


Ce gust are ? Siropul de artar are gust fin de caramel, se poate utiliza ca dressing pentru cele mai rafinate mancaruri (fripturi, salate, etc.) si ca indulcitor pentru orice tip de desert (in special pentru clatite, torturi si inghetata).

Poate inlocui si mierea de albine, insa, nu este hranitoare ca mierea, nici pe departe ! Fara conservanti, coloranti, fara aditivi alimentari. Intareste sistemul imunitar al organismului, insa, doar in cazul in care se foloseste langa o dieta echilibrata, si in cantitati mici, ca indulcitor, si nu ca dieta !

O mare parte a siropurilor de artar ce se gasesc pe piata din Romania, au fost produse in Canada. Pe continentul american, utilizarea siropului de artar este mult mai raspandita decat in alte parti.

Nota: articol actualizat in 10 noiembrie 2014, pentru a include noi informatii legate de sirop, si preturile actuale.

Ati consumat sirop de artar ? V-a placut gustul ? L-ati folosit ca dieta, cu suc de lamaie, sau il folositi in mod regulat ca aditiv si supliment alimentar ? Ati observat reactii adverse, efecte secundare ? Asteptam comentariile si parerile obiective in casuta de comentarii de sub articol si pe paginile de social media, (facebook si google plus) ale blogului. Publicam toate comentariile decente, indiferent daca sunt pro sau contra celor enuntate in articole.


Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog