Faceți căutări pe acest blog

Articole citite des

Rodia in dieta

Se spune ca rodia este un fruct foarte sanatos. Am vrut sa aflu ce proprietati are acest fruct si am aflat urmatoarele:

Rodia cresta in zona Iranului pana la Muntii Himalaya in India.
Creste intr-un arbore de mici dimensiuni si numele stiinfic este Punica granatum. La noi i se mai spune si marul cu multe seminte.

100 de ml de suc de rodie asigura 16% din necesarul de vitamina C necesara unui adult, este o sursa de vitamina B, contine acid pantotenic, potasiu si polifenoli antioxidanti.

Rodia are proprietati terapeutice: antiimflamatorii, antioxidante, iar bogatia de fier o face de folos in anemii. Potasiul din rodie normalizeaza tensiunea arteriala, iar vitamina C intareste sistemul imunitar.

Asa arata rodia
Ce gust are rodia? Si cum se mananca ? Coaja e comestibila ? Am testat azi si noi o rodie. Gustul e putin dulce acrisor seaman putin cu zmeura si coacazele rosii. De la rodie se mananca doar semintele deci coaja si membrana alba din interior nu se consuma.

Semintele se pot manca asa simplu, sau indulcite cu stevie, miere, zahar de cocos etc. Multe persoane adauga rodia in retete de salate, in prajituri, jeleuri si bauturi fine.

Cat costa si de unde o pot cumpara ? Pretul unui fruct de rodie e in jur de 3 lei. E posibil sa il gasesti chiar la promotie de exemplu in hipermarketuri gen Kaufland (1,79 lei). Merita gustat si incercat macar odata in viata :). Desigur cine prefera suplimente nutritive, produse cosmetice (ulei, sampon, creme)  pe baza de rodie sau suc natural presat din acest fruct poate accesa aceste doua site-uri unde sunt produse la alegere:
- 1- magazin online de produse naturiste
- 2- shop online cu suplimente alimentare si cosmetice.

Voi folositi produse cu rodie ? Dar fructul il mancati de obicei ? Asteptam parerile si comentariile voastre aici pe blog..

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog