Faceți căutări pe acest blog

Am slabit 35 de kg. Ce “diete”am facut? pasul 2

... articol primit de la Anca - caz de slabire real - pasul 2

Acceptarea
Aceasta este in sfarsit o dieta care poate parea alimentara. Dupa ce am observat ce si cum, despre obiceiurile mele fiziologice - in totalitatea lor-  am inceput sa accept limitele mele psihice si chiar fizice.

Am inteles ca dupa o viata, in care am mancat cantitati mari de mancare, nu voi putea si nu voi rezista mult timp, cu 100 grame sunca si 100 grame spanac… asa ca am concluzionat, ca o dieta realista ar fi doar una cu aceleasi cantitati dar cu alimente diferite.

Am acceptat faptul ca de multe ori mananc pe fond nervos sau chiar din plictiseala si in loc sa suprim si sa inlatur aceste evenimente, am fost doar atenta ca aceasta “consolare” sa se intample cu alimente “slabe” si care asa cum spunem noi grasii..dureaza. Orice clamare prin mancare necesita timp,  asa ca am spus da produselor “de mestecat” si am eliminat aproape integral alimentele foarte moi, alunecoase.

Stiu, termenii nu sunt tocmai profesionali, dar nici dieta nu e ceva profesional, e ceva intim care trebuie sa se potrivesca in primul rand cu felul nostru de a gandi si apoi chiar cu cel de a trai! Veti observa ca toti suntem diferiti: unii mananca dimineata pentru ca mananca foarte mult, altii mananca seara pentru ca noaptea consuma energie si multe alte exemple.. nu vad de ce o persoana total inactiva in prima parte a zilei are nevoie de 2 oua cu sunca prajita la primele ore ale diminetii; acest mic dejun poate fi valoros, insa in cazul unui muncitor pe santier, in frig sau alte meserii asemanatoare. Corpul nostru este ca o masina perfecta si nu are nevoie decat de atat cat poate consuma… ori consumul caloriilor in viata noastra sedentara este o problema reala - nu se mai produce!

Dar sa va mai povestesc despre “acceptarea”mea in dieta :am acceptat nu doar ca mananc mult ;
Celebra fraza de negare:”ma ingras, nu stiu de ce, ca nu ma mananc mult dar se depune” nu ma mai chinuia de multa vreme si sesizasem de la inceput ipocrizia ei! Am observant ca oricat de optimista as fi daca exista mancare negatita in casa, mai devreme sau mai tarziu, cedez, asa ca am acceptat aceasta slabiciune a mea si am decis sa elimin din frigider orice se putea manca pe moment (paste de unt, pateuri, icre, maioneza) uns pe paine …revin si aici la termenul “alunecos” - insist asupra lui pentru ca persoanelor cu apetit ridicat li se intampla de cele mai multe ori sa prefere aceste alimente tocmai pentru ca nu necesita mestecare si se pot ingurgita astfel cantitati foarte mari intr-un timp foarte scurt. Asadar, un NU decis produselor gatite sau nu moi, alunecoase care nu necesita mestecare.

Orice moment al zilei si orice eveniment trebuie regandit din prisma primei etape: a observarii: asa va fi foarte usor pentru fiecare, sa stie cand si cum va face excese si deci mult mai usor a le corecta sau evita.

Mi-am acceptat “boala” exact asa cum accept ca nu pot sa urc de fiecare data prima in autobuz…fiecare zi e o intamplare alimentara ..exact ca in viata de zi cu zi. .Am “caderi” des, inca mi se intampla sa exagerez cateodata dar privesc aceste esecuri in mod pozitiv si le corectez in zilele urmatoare; nu ma judec, nu cer prea mult de la mine, ceea ce nu am constientizat in 30 de ani, nu voi realiza in cativa ani. Trebuie timp si imi dau timp! Am ajuns la kilogramele la care pot sa ma numesc un om aproape normal fizic si ma mentin asa, avand grija ca aceasta explorare sa nu ..doara nici sufletul nici fizicul.
Imi dau timp, nu vreau minuni, vreau o viata echilibrata!.... continuarea in articolul urmator...
poti citi prima parte aici

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog