Faceți căutări pe acest blog

Dieta pentru persoanele cu diabet zaharat

Ce poate manca o persoana care are diabet?
Educarea diabeticului pentru regim este esentiala, impreuna cu controlul permanent al glicemiei si glicozuriei.
Dietoterapia va trebui sa asigure o repartitie echilibrata a consumului de alimente in 24 de ore, corespunzator din punct de vedere al calitatii si cantitatii. Zaharul pur va fi exclus din alimentatia curenta, fiind rezervat doar tratarii hipoglicemiei.

Dietoterapia
Alimente ce pot fi consumate fara restrictie:
• carne slaba sau degresata la tava sau cuptor;
• toate tipurile de peste;
• oua, nu mai mult de cinci pe saptamana;
• branza slaba;
• legume fara amidon (morcovi, varza, spanac, fasole verde, praz, andive, rosii, salata verde). O cantitate de 400-500 grame pe zi, cantarite inainte de preparare este suficienta.

Alimente de mancat cu moderatie:
• fructe proaspete: 300 grame pe zi;
• paine si derivatii sai (cornuri, briose): 200 grame pe zi;
• cartofi, cereale, paste fainoase: 300 grame pe zi;
• unt, nu mai mult de 130 grame pe saptamana: 15-20 g/zi;
• ulei, nu mai mult de ½ litru pe luna: 15-20 ml pe zi;
• margarina vegetala: 15-20 g/zi.

Absolut interzis este zaharul sub toate formele de absorbtie rapida: dulciuri, ciocolata, dulceata, miere, bauturi zaharoase, biscuiti, produse de patiserie.

sursa www.farmaciata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire

Cauta pe acest blog