Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Nucile cea mai buna sursa de omega 3



Nucile in dieta? Da cu siguranta. Poti manca nuci si cate esti la cura de slabire.Nucile sunt foarte bune pentru sanatatea noastra.

Nucile sunt foarte bogate in calorii si uleiuri, dar grasimile pe care le contin sunt din categoria "grasimi bune pentru organism", 100 de grame de miez de nuca au 583 de calorii.

Uleiul de nuca, dar si nucile intregi, scad colesterolul, sunt printre cele mai bogate surse de omega-3, omega-6 si acizi grasi nesaturati, au fibre, vitamine si minerale care sustin aparatul digestiv, dar mai ales pe cel cardiovascular.

O lingura de ulei de nuca, pe zi, sau patru nuci intregi, asigura integral necesarul de acizi grasi omega 3 si omega 6. Nucile sunt recomandate suferinzilor de spasmofilie pentru continutul ridicat de magneziu.

Nucile sunt recomandate bolnavilor de inima, celor care au probleme metabolice legate de un nivel crescut al colesterolului, in perioadele de convalescenta, copiilor si celor in varsta. Consumul regulat de nuci imbunatateste activitatea cardiaca, in mod vizibil.

Nucile verzi au cantitati mari de iod, deci sunt foarte utile celor care au afectiuni ale tiroidei. Nucile combat tensiunea arteriala, previn arteroscleroza, prin imbunatatirea calitatii peretilor vaselor de sange. Nucile echilibreaza problemele legate de tulburarile de somn, avand un continut ridicat de melatonina.

sursa www.ziare.com

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog