Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Vigorexia, obsesia pentru cultul corpului perfect


Vigorexia, obsesia pentru cultul corpului perfect
Ce inseamna vigorexia? Ce mananca un vigorexic?

Vigorexicii se caracterizeaza prin consumul exagerat de proteine, ducand la maxim ideea conform careia proteinele ajuta la cresterea masei musculare. Vigorexici mananca mai ales piept de pui si albus de ou, la care adauga prafuri cu proteine.

Este o dieta dezechilibrata si monotona, spun nutritioniatii. La aceasta dietă hipocalorica se adauga, posterior exercitiilor intense din sala de forta, consumul de substante periculoase, care se presupune ca ard grasimile si maresc masa musculara articifial.

Este vorba mai ales de hormoni si anabolizante cu steroizi. Acestea nu afecteaza doar metabolismul, ci si sistemul cardiovascular. Peste 6 % din persoanele care merg la sala de forta consuma suplimente alimentare, care nu au nimic de-a face cu o dieta sanatoasa, sustin specialistii.

Consecintele obsesiei -vigorexia

Excesul de antrenament muscular duce la o alterare a ritmului cardiac, la o crestere a tensiunii arteriale, senzatie generalizata de oboseala, durere musculara si durerea articulatiilor, tremurul mainilor, nervozitate, diminuarea apetitului, probleme de somn, probleme ale sistemului reproducator, durere de cap, importante carente nutritive si pierderea rezervelor energetice.

Excesul de proteine, odata metabolizate în organism, duce la transformarea acestora în acid uric, element toxic ce poate afecta nivelele de calciu, care se pierde prin urina si slabeste oasele, deci poate duce la fracturi si chiar la osteoporoza, afectiune care se întalneste tot mai des si la barbati

Din punct de vedere psihic, vigorexia poate duce la tendinte obsesive, comportament compulsiv, depresie, anxietate, abuz de substante - cum ar fi steroizii, insatisfatia provocata de imaginea corporala.

sursa totala www.puterea.ro

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog