Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Telefonul mobil care “contorizeaza” exercitiul fizic

A aparut p aplicatie desteapta ce va permite dispozitivelor ca iPhone si iTouch sa inregistreze efortul fizic zilnic al utilizatorului.

Aplicatia este inspirata de existenta unor senzori de miscare incorporati in iPhone si iPod Touch, senzori capabili sa detecteze miscari pe care accelerometrele obisnuite nu le-ar inregistra.

Accelerometrele disponibile pe piata inregistreaza miscari precum alergarea sau mersul, dar nu si miscari mai lente, de genul urcarii scarilor, care au totusi o pondere importanta in totalul efortului fizic depus zilnic de o persoana.
Cum se numeste softul care calculeaza cat exercitiu fizic faci pe zi? Aplicatia se numeste Walk n' Play sau tradus Joaca-te mergand.
Cu ajutorul aplicatiei Walk n' Play, pot fi detectate miscari realizate cu viteza de numai 0,8 km/h.

Utilizatorii aplicatiei vor introduce in memorie inaltimea si greutatea, iar programul va monitoriza activitatea lor fizica de-a lungul intregii zile, "provocandu-i" sa concureze cu computerul, dar fara a recomanda un anume exercitiu; alegerea tipului de miscare ramane la latitudinea utilizatorului.

De asemenea, pot fi organizate "competitii" si intre mai multi utilizatori, introducand astfel un element de divertisment si emulatie, care face mai putin stresanta ideea de a exersa.

Aplicatia a fost dezvoltat in laboratorul de fiziologie al Universitatii din Houston, SUA, in colaborare cu o echipa de cercetatori de la Clinica Mayo.
De unde pot descarca softul ce contorizeaza exercitiul fizic? Walk n'Play pt Iphone si Ipod?
Iata cateva link-uri folositoare - softul este in limba engleza:
http://www.apptism.com/apps/walk-n-play
Daca vrei sa vezi cum functioneaza acest soft pe Iphone si pe Ipod vezi videoclipul alaturat
Sursa: www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog