Un studiu recent realizat in China a scos la iveala faptul ca bananele micsoreaza colesterolul, reducand riscul ca arterele sa se blocheze.
In cadrul experimentului realizat de cercetatorii de la Universitatea Yanbian, 20 de barbati si femei sanatosi au primit cate o banana, iar la doua ore dupa ce au consumat-o li s-a masurat din nou colesterolul, observandu-se o scadere a celui considerat "rau", cauza principala a aterosclerozei si bolilor de inima.
Oamenii de stiinta sunt convinsi ca efectul benefic asupra colesterolului este dat nu de tanina sau vitamine, ci de fibra din pulpa, relateaza Daily Mail.
Dupa cum a aratat un alt studiu realizat de Universitatea Murcia din Spania, aceasta fibra micsoreaza si riscul de constipatie.
articol total www.ziare.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.
[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]