Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Poti fi supla cu fructele exotice

Poti fi supla cu fructele exotice. Cu care fructe exotice poti fi supla? Iata fructele de mai jos:

Ananasul

Originar din America de Sud, ananasul contine toata gama de vitamine - A, B, C si E, acid citric, magneziu, iod, fosfor, calciu, potasiu, sulf, fier şi glucoză. Este unul dintre putinele alimente care ajuta la scaderea în greutate, fiind un excelent detoxifiant si diuretic.

Ananasul stimulează circulaţia sangelui si are un puternic efect antioxidant, fiind recomandat în ateroscleroza, boli ale inimii, astm, afectiuni ale colonului si artrite reumatoide. Sucul de ananas are efecte anticancerigene (cancer ovarian, de san, de plămâni, colon şi piele).
Totodata, ananasul reduce inflamatiile, are rezultate în tratarea sinuzitelor, a durerilor de gat, dar si în recuperarea rapida dupa intervenţiile chirurgicale.

Rodiile
Rodiile sunt un adevarat izvor de sanatate. Prin continutul bogat de vitamina C, B5, potasiu, fibre, antioxidanti si polifenoli, sucul de rodii reduce factorii de risc al bolilor de inima, iar pacientii care sufera de tensiune arteriala ar trebui sa bea suc de rodii pentru a o readuce la nivelul normal. Sucul de rodii este indicat si persoanelor care sufera de tulburari ale cailor urinare.

Fructul are un efect deosebit antibacterian si previne maladiile virale, precum gripa, dar are si efect asupra tusei. Studiile recente arata ca rodiile previn dezvoltarea cancerului de san si actioneaza ca un medicament asupra cancerului de prostata, diabet, limfom si raceala. Aceste fructe trebuie consumate si de persoanele în varstă care sufera de osteoartrita, avand un efect de calmare a durerilor.

Papaya
Cunoscut si sub denumirea de „fructul îngerilor”, papaya are un procent bogat de substante nutritive, minerale şi fibre, foarte utile în prevenirea diabetului si aterosclerozei. Fibrele de papaya lupta împotriva cancerului de colon, în timp ce nutrientii ajuta la prevenirea artritei reumatoide si a osteoartritei. Consumat cu regularitate, papaya elimina acneea si ajuta la îndepartarea ridurilor.

Maracuja
Maracuja sau „fructul pasiunii” are rolul de a curata intestinul gros de toxine, iar la nivelul aparatului digestiv ofera o protectie deosebita în aparitia diverselor boli stomacale, este  indicat în special persoanelor care sufera de colită. Maracuja amelioreaza simptomatologia bolnavilor de astm, a celor care au tulburari nervoase si vindeca  insomnia. Este indicat  hipertensivilor, dar si femeilor care au diverse probleme menstruale.

Mango
Prin continutul bogat de antioxidanti si vitamina C, dar si de fitoelemente, mango influenteaza pozitiv starea de sanatate si încetineste procesul de îmbatranire. Cu un procent scazut de grasimi, acest fruct  ajuta la mentinerea inimi sanatoase, vederea buna si sistemul imunitar puternic.

În plus, mango are un efect deosebit împotriva riscului aparitiei cancerului.O cana de mango asigura 184% din necesarul zilnic de vitamina A (contine mult betacaroten) si 61% de vitamina C. Mango poate fi consumat în stare proaspata sau în salate si prăjituri ori sub forma de cocktail.

Avocado
Este cunoscut în America de Sud ca „fructul frumuseţii”, avocado are  un rol important asupra mentinerii sanatatii. Previne cancerul, ajuta la digestie, îmbunatateşte circulatia sangelui, stimuleaza imunitatea si ajuta la diminuarea colesterolului din organism. Prin continutul bogat de vitamine, A, B, C si E, avocado este „ingredientul” principal pentru frumusetea pielii si a parului. Este indicat  în perioadele de maxim efort intelectual, caci prin continutul de fosfor, fier si magneziu îmbunatateste gradul de concentrare. Fructul poate fi consumat atat în stare naturala, cat si în diverse meniuri rafinate sau cocktail-uri.

Guava
Acesta este fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidati, contine si vitamina C, fibre, calciu, fosfor, potasiu si acid nicotinic. Guava are efecte benefice asupra inimii, contribuie la reducerea colesterolului si previne cancerul de prostata. Consumand guava cu regularitate, sistemul imunitar va fi mai puternic, iar daca beti suc de guava, veti avea asigurată si doza zilnica de vitamina C. Sucul unui singur fruct de guava contine de cinci ori mai multa vitamina C decat doza zilnica recomandata.
sursa
http://www.revistafelicia.ro

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog