Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Mancam oua periculoase??!!

Producatorii din Romania scot la vanzare oua de la gaini crescute in custi cat o „cutie de chibrituri" si hranite cu furaje modificate genetic.

Ceea ce de ceva timp este interzis de la comercializare in tari ca Austria si Elvetia din pacate in Romania gasim din plin pe rafturile din magazine si lanturile de hipermarketuri.

Potrivit datelor stranse în perioada mai-decembrie 2009, dintr-un numar de 20 de unitati comerciale, 17 scot la vanzare oua inscriptionate cu cifra 3, adica un produs de cosmar pentru consumatori, care provine de la gaini care traiesc in baterii cu o suprafata mai mica decat a unei coli de hartie A4.

"Doar opt magazine alimentare comercializeaza oua ecologice, stampilate cu cifra 0 si cinci dintre acestea, au la vanzare oua de la gaini crescute în hale la sol, incriptionate cu cifra 2.


Nu s-au gasit în nici un magazin produse marcate cu cifra 1, care provin de la gaini crescute în aer liber. Acestea se pot cumpara doar din pietele agroalimentare, dar fara a fi stampilate", a declarat Gabriel Paun, coordonatorul Campaniei "Stampila de pe ou", demarata de Vier Pfoten.
Ouale cu cifra 3 vor fi interzise în Uniunea Europeană şi în România, abia de la 1 ianuarie 2012.

sursa www.click.ro

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog