Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Guma de mestecat te ajuta sa slabesti

Cateva lame de guma de mestecat pe zi te ajuta sa pierzi din kilograme, sustin specialistii americani, care au facut un studiu in acest sens.


Oamenii de stiinta de la Louisiana State University, in Baton Rouge, si Pennington Biomedical Research Center au demonstrat ca exista o legatura intre mestecarea gumei fara zahar si evitarea gustarilor pe parcursul unei zile, conform Yahoo! Health.


In cadrul studiului, realizat pe un esantion de 115 barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, toti mari amatori de guma, acestia au fost chemati de doua ori pe zi la laborator. Una dintre intalniri debuta cu guma de mestecat, cealalta, nu.

In cadrul fiecareia dintre vizite, subiectilor li s-au dat sandvisuri la pranz, continand un sfert dintre nutrientii necesari intregii zile.

Dupa pranz, acestora li s-au oferit platouri apetisante cu snacks-uri, incluzand carbohidrati diversi, de la cei bogati in grasimi pana la cei saraci, si dulciuri bogate in zahar. Subiectilor li s-a spus ca pot consuma cate snacks-uri si dulciuri doreau.
ubiectii au fost obligati sa petreaca in laborator 3 ore dupa pranz, timp in care puteau sa consume guma de mestecat sau nu. Daca alegeau sa mestece guma, aveau voie sa faca asta timp de 15 minute la fiecare ora.

Chiar daca au aratat un oarecare interes pentru snacks-uri si dulciuri, consumul acestora a fost moderat in cazul celor care au ales sa mestece guma, mai mic decat in cazul celor care nu au recurs la guma.

Nu au dat guma pe gustari

Practic, cei dintai au inghitit cu 40 de calorii mai putin decat ceilalti cand a fost vorba de snaks-uri si cu 60 de calorii mai putin decat ceilalti cand s-au luat in considerare dulciurile.

Participantii al studiu au completat chestionare in care au notat nivelul senzatiei de foame resimtite, pe cel al energiei si al poftei de snack-suri. Per total, cei care au mestecat guma au raportat mai putine episoade de foame si pofta "de dulce", ei declarandu-se mult mai energici pe parcursul dupa-amiezii.

Cercetatorii au concluzionat ca mestecatul gumei poate juca un rol in "managementul" greutatii, controland apetitul si reducand pofta de gustari de tot felul. Tinand cont de numarul mic de calorii continut de o lama de guma, 5 calorii, in general, se poate conchide ca guma de mestecat poate avea efecte pe termen lung.

Atentie la sorbitol!

Totusi, potrivit specialistului american Margaret Furtado, trebuie sa se tina seama daca guma de mestecat are ca principal ingredient sorbitolul. In acest caz trebuie sa se tina seama ca acesta poate cauza balonari, eliminarea gazelor si chiar diaree, daca se consuma cantitati mari de guma fara a se face miscare.

Pana la urma nu trebuie uitat faptul ca sorbitolul a fost folosit, la inceput, ca laxativ.

Cinci alimente pentru cat mai multa vitamina D

Cinci alimente pentru cat mai multa vitamina D

Vitamina D – vitala pentru cei care vor sa slabeasca

Vitamina D este una dintre cele mai importante pentru corp. Numeroase studii au aratat ca are foarte multe beneficii: pastreaza oasele intr-o forma sanatoasa, este foarte importanta pentru inima si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer, printre care si cel la san.


Jumatate dintre femei nu asimileaza in mod natural cantitatea necesara de vitamina D. Specialistii afirma ca femeile trebuie sa asimileze intre 800 si 1.000 de unitati internationale pe zi.

Poti "face rost" de aceasta vitamina prin suplimente alimentare sau prin consumul unor alimente bogate in vitamina D. MSN va spune ce alimente trebuie sa consumati pentru a asimila cat mai multa vitamina D:

Somonul

100 de grame de somon consumat zilnic va poate oferi 360 de unitati internationale de vitamina D. Aceasta cantitate reprezinta aproximativ jumatate din cantitatea zilnica necesara.
Laptele de vaca si cel de soia

Laptele de vaca este o sursa foarte importanta de vitamina D. Un pahar de 250 de ml de lapte va poate oferi 98 de unitati internationale de vitamina D. Daca sunteti adept al produselor din soia puteti apela la laptele de soia, foarte gustos si sanatos .
Tonul in ulei

85 de grame de ton in ulei va ofera 25% din cantitatea zilnica necesara de vitamina D. Daca sunteti la birou va puteti prepara foarte repede un sandvis pentru pranz. In acest mod va veti potoli foamea si veti avea asimila multe vitamine.
Iaurtul

Iaurturile sunt foarte sanatoase si recomandate pentru dietele de intretinere si nu numai. La 170 de grame de iaurt veti asimila 80 de unitati internationale. In afara de vitamina D, iaurtul contine potasiu, magneziu, vitamina B2 si B12.
Cerealele

Nu toate cerealele contin vitamina D, asa ca inainte sa le cumparati verificati ambalajul. Specialistii va recomanda sa consumati cerealele integrale. Acestea reprezinta o bogata sursa de fibre.

Sforaitul - o problema grava

Cum scapam de sforait?
Sforaitul este o problema serioasa, dar mai putin luata in seama, poate si pentru ca a devenit subiectul unor glume savuroase. Dar medicii o considera o boala grava si o trateaza ca atare.

Sforaitul chinuie viata multora dintre noi si duce la complicatii serioase. Si nu doar atat – sforaitul destrama multe cupluri, pentru ca nu tulbura doar somnul celui care sforaie ci si pe cel al partenerului sau! Aproximativ 80% dintre cuplurile care se confrunta cu aceasta problema dorm periodic in camere separate si aproximativ 9 din 10 afirma ca relatia lor ar avea de castigat daca ar exista o solutie impotriva sforaitului ”, declara Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu, medic primar pneumolog la Institutul de pneumologie „Marius Nasta” din Bucuresti.

Sforaitul este provocat de o ingustare sau de o blocare a cailor respiratorii nazale. Aceasta ingustare restrictioneaza fluxul de aer intranazal, fortandu-ne sa respiram pe gura si nu pe nas.

„In timpul somnului, in special in pozitia culcat pe spate, muschii limbii, ai gatului si ai planseului bucal se relaxeaza, lucru ce duce la obturarea cailor aeriene superioare. Astfel, apar vibratii ale tesuturilor moi, provocand sforaitul.

Una dintre cel mai des intalnite cauze ale sforaitului este congestia nazala, care apare in cazul racelii, alergiei sau a unei alte afectiuni respiratorii. Vasele sanguine de la nivelul nasului se inflameaza, iar respiratia pe nas devine dificila. Sforaitul cronic, insa, are si alte cauze: deviatia de sept, scaderea tonusului muscular odata cu avansarea in varsta, cresterea greutatii corporale, congestia nazala din perioada de sarcina, consumul de alcool, fumatul ”, mai spune Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu.

Sforaitul duce la un somn agitat si la incapacitatea organismului de a se odihni suficient in timpul somnului.

Compania GlaxoSmithKline a  lansat, in Romania un produs simplu de utilizat si eficace impotriva sforaitului. Benzile nazale RespirUsor nu contin substante medicamentoase, ceea ce face sa nu aiba efecte secundare sistemice, nu trebuie cumparate cu reteta medicala si sunt foarte usor de folosit.
RespirUsor este o banda nazala adeziva cu lamele flexibile, care si-a dovedit capacitatea de a ameliora instantaneu congestia nazala si de a reduce sau elimina sforaitul in cazul a 75%¹ dintre persoanele care au aceasta problema.

Solutia oferita poate aduce liniste si un somn usor multor oameni asupra carora sforaitul are un impact devastator. Sforaitul  afecteaza peste 40%  dintre adulti, potrivit unei statistici mondiale. La aproape un sfert dintre acestia sforaitul a devenit cronic.

      
In Romania, produsul se gaseste deja in farmacii si poate fi eliberat fara prescriptie medicala.
RespirUsor este promovat in cadrul unei campanii sustinute de comunicare TV derulata in perioada martie - noiembrie 2009.

Diete de neconceput din ultimii 70 de ani

Diete de neconceput din ultimii 70 de ani

Unele diete, de acum 60 - 70 de ani, par cu totul de neconceput in ziua de azi. Si totusi, ele faceau legea atunci, la fel cum alte regimuri de slabire, la fel de ciudate, sunt unanim acceptate astazi.

Si asta pentru ca si acum 60 - 70 de ani, femeile doreau la fel de mult sa arate bine si erau pregatite sa faca cele mai nebunesti lucruri pentru a arata bine, conform AOL.

1930 - 1940 - Fumat si Master Cleanse

In anii ’30 se credea ca fumatul te ajuta sa ramai slaba. De undeva tot trebuie sa fi pornit aceasta idée, si-au spus reporterii AOL, si au gasit, in cele din urma, sursa initiala a acestui zvon. O reclama din anii ’20, la tigarile Lucky Strike, promitea fumatoarelor o talie de viespe.

Tot de atunci, cazurile de cancer la plamani in randul femeilor s-au indesit, insa.

Cat despre dieta
Master Cleanse, care consta doar in limonada, menita sa detoxifieze organismul, aceasta isi are radacinile tot in aceasta perioada, vinovatul fiind Stanley Burroughs.

1950 - Dieta favorita, rugaciunea

Vrei sa slabesti? Roaga-te pentru asta. Poate suna putin ridicol, dar in anii ’50, dietele pe baza de rugaciune erau extrem de populare. Dupa ce a pierdut peste 45 de kilograme, reverendul Charlie Shedd a scris o carte pe aceasta tema: "Roaga-te pentru a scapa de kilogramele in plus", publicata in 1957.

Cartea s-a dovedit a fi un best-seller, deschizand calea pentru mai multe lucrari in acelasi gen. "M-am rugat pentru a slabi", in 1960, "Ajuta-ma, Doamne, Satana ma vrea gras!", 1978, sau chiar o lucrare din 1997, care avertizeaza asupra faptului ca foamea fizica nu trebuie confundata cu cea spirituala.

Dovada ca trendul nu a murit este lansarea unei alte lucrari, in 2002, "Ce ar manca Iisus?" sau "Carte de bucate cu retetele pe care le-ar incerca Iisus", ambele sub semnatura aceluiasi autor, Don Colbert.
1960 - Grupurile de sustinere si ciorba de varza

Anii ’60 propavaduiau iubirea fata de aproape, acest concept fiind adoptat si in curele de slabire. Cei care isi doreau sa dea jos cateva kilograme se organizau in grupuri de sustinere, gen "Anonimii care mananca peste masura", dupa modelul "Alcoolicii anonimi".

Cea care a dat tonul, in 1961, este Jean Nidetch, care si-a invitat prietenele in casa sa din New York, pentru a vorbi despre pierderea in greutate.

Dar dietele nu au fost intotdeauna prietenoase. Tot in aceeasi perioada a devenit populara ciorba de varza, dupa ce a aparut o carte pe aceasta tema. Promitea celor aflati la regim ca vor scapa de aproape 8 kilograme.

Tot atunci s-a aflat si despre rezultatele "dezastruoase" asupra starii sanatatii ulteriorare, cei care au incercat dieta vorbind si despre efectele acesteia.

1970 - 10 ani de pastile de slabire

Pastilele care aparusera pe piata in anii ’70 promiteau femeilor ca pot consuma o pizza intreaga fara remuscari, laolalta cu sucuri acidulate, dupa pofta inimii. Insa nu vorbeau despre durerile abdominale si starile de voma ulterioare. Abia in 1983, pilulele au fost scoase de pe piata pentru a fi cercetate efectele lor pe termen lung.

Alte medicamente lansate si popularizate in acea perioada au fost scoase de pe piata abia in 2000, pentru a fi reintroduse ulterior, sub numele de Dexatrim, cu care nu toti medicii sunt de acord.

1980 - Dieta Scarsdale face furori

Disciplina a devenit cuvantul de ordine in anii ’80, dieta Scarsdale, inventata de Herman Tarnower, facand furori in aceasta perioada, in ciuda restrictiilor de tot felul.

Practic, dieta de doua saptamani, bogata in proteine, saraca in carbohidrati si cu foarte putine calorii, 1.000 pe zi, tinuta lunar, promitea cate 9 kilograme pierdute saptamanal, fara ca organismul sa fie lipsit de vitamine ori minerale.

Totusi, lista alimentelor acceptate era mica; nu era permis untul, sosurile la salata (cu exceptia otetului si lamaii) si nici alcoolul. Gustarile permise constau, in marea lor majoritate, in morcovi cruzi. Insa multi spun ca aceasta dieta nu este decat un regim de infometare, putini rezistand cu mai putin de 1.200 de calorii pe zi.

1990 - Era fara carbohidrati a lui Atkins

In anii ’80, oamenii au devenit constienti de riscurile la care se expun mancand carne rosie, in ceea ce priveste sanatatea inimii, asa ca au recurs la carbohidrati peste masura. Tot in anii ’80, puiul a devenit foarte popular, din acelasi motiv.

Asa ca dieta Atkins a gasit un teren propice, lumea fiind satula, la propriu si figurat, de atatia carbohidrati. Cartea lansata in 1992, "Dr. Atkins' New Diet Revolution", a facut dieta si mai populara, multe vedete anuntand public ca au slabit datorita ei.

2000 - Dieta cu prajituri redevine celebra

Din multe puncte de vedere, anii 2000 sunt dedicate rememorarii. Astfel, dieta cu prajituri, populara in anii ’70, a recastigat puncte, ea propunand un mic dejun mare, cu croissanturi sau prajituri, pentru ca la pranz sa se consume doar legume.

Se promoveaza filosofia "Frantuzoaicele nu se ingrasa". Ramane de vazut daca va functiona si in cazul americancelor!

In afara acesteia, sunt populare dietele in care se consuma doar produse organice, despre care se spune ca sunt aur pentru sistemul nostru digestiv. La fel de intalnite sunt dietele cu portii care nu depasesc 100 de calorii.

Ce sa mananci ca sa fii slaba vara

Ce sa mananci ca sa fii slaba vara?
Cu doar trei fructe pe zi, doua legume, o portie de iaurt sau lapte si un pranz fara grasimi
saturate veti reusi sa va mentineti silueta in timpul verii, dar veti avea asigurata si
cantitatea necesara de minerale, fibre, calciu si proteine de calitate.

Ardeiul gras, rosiile si zmeura va ajuta sa slabiti si previn afectiunile majore, informeaza
Evenimentul Zilei.
Specialistul in alimentatie, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, de la Institutul de
Cercetari Alimentare din Bucuresti recomanda un consum mare de grasimi nesaturate care se regasesc in peste si in carnea alba.

Nici legumele nu trebuie neglijate pentru ca licopenul continut de ele ajuta la desfundarundarea
arterelor. Rosiile si ardeiul gras furnizeaza cantitati importante de vitamina A si C si nu
au mai mult de 35 de calorii.

Licopenul care se gaseste in rosii ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, vinovat
pentru infundarea arterelor si producerea infarcturilor.
Ardeii grasi contin, pe langa licopen si betacaroten - care ajuta la intarirea sistemului
imunitar si combaterea radicalilor liberi - substante care imbatranesc celulele.
Celulele "rele", distruse cu ajutorul fructelor

Fructele de sezon ca zmeura, fragutele, afinele, fragii, capsunele, visinele, ciresele si
pepenele rosu sunt surse bogate de vitamina C, iar in plus, contin si acid elagic, o
substanta care poate in hiba dezvoltarea si chiar multiplicarea celulelor canceroase.
Consumul de fructe de padure poate fi eficient in tratare

infectiilor urinare, in scaderea colesterolului rau si in imbunatatirea memoriei
Iaurturile va pot ajuta sa scadeti in greutate. Puteti manca pana la trei portii pe zi ca sa
aveti proteine, carbohidrati si sa eliminati toxinele din organism.

Dietele cu putine calorii te prostesc, la propriu

"Dietele cu putine calorii te prostesc, la propriu. Dietele sarace in calorii sunt dificil de urmat pe o perioada lunga de timp.

Si asta pentru ca, indata ce regimul este dat uitarii, ajungandu-se la silueta visata, kilogramele tind sa se aseze din nou. Urmeaza o noua dieta si totul se invarte intr-un cerc vicios. Ce nu se stie insa este ca aceste scaderi si luari in greutate repetate slabesc metabolismul, reprezentand un risc pentru sanatate.

Potrivit expertului consultat de Yahoo Health, Margaret Furtado, care citeaza mai multe studii in domeniu, aceste diete sunt periculoase inclusiv pentru creier, incetinindu-i functionarea.
Un creier mai lenes.

Pornirea majoritatii persoanelor care vor sa scape de cateva kilograme este de a renunta complet la carbohidrati. Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Tufts University, aceasta este cea mai mare greseala daca pui pret pe creierul tau. Si asta pentru ca mai putini carbohidrati inseamna un creier mai lent.

Lipsa reflexelor
In cadrul studiului derulat la Universitatea Tufts, au fost monitorizate, pe parcursul a trei saptamani, 19 femei cu varste cuprinse intre 22 si 55 de ani. 9 dintre ele au urmat un regim cu putini carbohidrati, restul renuntand la o parte din caloriile din alimentatie. Toti subiectii au fost supusi unor teste, in care le-au fost testate atentia, abilitatile cognitive, dar si memoria pe termen scurt sau lung. Dupa o saptamana de regim fara carbohidrati s-au observat primele efecte, creierul functionand din ce in ce mai greu in perioada imediat urmatoare.

In plus, reflexele celor care nu mai consumasera carbohidrati au fost mult incetinite, iar memoria a fost afectata in sens negativ.Fara combustibilul numit glucoza, incepem sa uitam si ne pierdem concentrarea

Explicatia acestor fenomene este aceea ca creierul foloseste glucoza pentru a se "hrani", insa nu are posibilitatea de a stoca acest "combustibil". Celulele nervoase utilizeaza imediat glucoza pentru a o transforma in energie.Daca nu o primesc, nu pot functiona la capacitate optima, iar urmarea imediata este aceea ca ne simtim incapabili de a ne concentra si incepem sa uitam.
Carbohidratii te fac mai fericit

Un alt studiu citat de Margaret Furtado concluzioneaza ca creierul cere carbohidrati in functie de provocarea intelectuala pe care o primeste. Cu alte cuvinte, cu cat mai mult este solicitat, cu atat mai multi carbohidrati trebuie sa intre in organism.
Din pacate, acesti carbohidrati nu se duc doar la creier, ei rotunjind intregul organism. Au insa si o alta calitate, aceea de a da o stare generala buna.
La un moment dat, s-ar putea pune problema: grasut, fericit si potent din punct de vedere intelectual sau slabut, nefericit si mai prostut?
De cati carbohidrati ai nevoie?
- Daca iti doresti sa slabesti si te simti in continuare atras de dietele cu putini carbohidrati, ar trebui sa stii ca creierul are nevoie de minimum 125 de grame de carbohidrati zilnic. Trebuie sa stii ca un fruct mediu sau o felie de paine inseamna 15 grame de carbohidrati.
- O ceasca de orez gatit este echivalentul a 45 de carbohidrati, iar un pahar de 220 de ml de lapte insemna 12 grame de carbohidrati.
- Daca optezi pentru 3 fructe, 4 legume si un pahar cu lapte zilnic, te vei afla la limita inferioara de carbohidrati care asigura functionarea creierului. Aceste portii iti vor asigura si necesarul de vitamine, minerale si fibre pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.
- In schimb, e o idee buna sa limitezi carbohidratii obtinuti din mancarea procesata, cum ar fi snacks-urile ori chips-urile, care contin, in medie, 100 de calorii. Pentru ca le lipsesc vitaminele, mineralele si fibrele, aceste "gustari" te lasa si mai infometat, o ora mai tarziu.
- Daca nu esti sigur daca creierul tau primeste indeajuns de multi carbohidrati, asteapta circa 30 de minute inainte de a manca. In acest timp, organismul tau fie va da semne fizice de foame, fie vor aparea starile de iritabilitate, tremuratul sau chiar ametelile, toate acestea fiind semne ca in organism nu sunt indeajuns de multi carbohidrati.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog