Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Smochinele relaxează

Despre smochine se ştie că sunt nişte fructe uscate şi dulci, care se mănâncă, de obicei, în sezonul rece. Puţini au idee însă câte beneficii au pentru organismul uman.

Sunt comercializate mai ales uscate, deoarece smochinele proaspete sunt foarte fragile şi se deteriorează repede. Cand alegeţi smochine proaspete, selectaţi-le doar pe acelea care sunt fragede, rotunde, în culori vii şi care nu au urme de lovituri sau pete.


Smochinele sunt bogate în zaharuri simple naturale, mi-nerale şi fibre. Ele conţin cantităţi importante de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi mangan. Smochinele uscate conţin o cantitate impresionantă de calciu: 250 mg la 100 g, comparativ cu laptele integral, care are doar 118 mg/100 g.

Smochinele sunt bogate în zaharuri simple naturale, mi-nerale şi fibre. Ele conţin cantităţi importante de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru şi mangan. Smochinele uscate conţin o cantitate impresionantă de calciu: 250 mg la 100 g, comparativ cu laptele integral, care are doar 118 mg/100 g.

Au proprietăţi tonice şi remineralizante, îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nervos, relaxează şi detensionează psihicul în stările de stres,previn osteoporoza şi anemia şi sunt ideale pentru reducerea simptomelor în sindromul premenstrual.

Aportul sporit de calciu ajută la sănătatea oaselor şi a dinţilor. Bogate în fibre, smochinele susţin buna funcţionare a intestinului. Se numără printre cele mai alcaline fructe, ceea ce le face utile în echilibrarea pH-ului din organism. Sursă naturală de potasiu, aceste fructe sunt recomandate pentru reglarea tensiunii arteriale.

Tratament pentru mâini deshidratate şi îmbătrânite

Mâinile sunt cele mai expuse zone ale corpului şi, la fel ca şi faţa, au nevoie de o îngrijire specială pentru a rezista agresiunilor zilnice. Astfel, temperaturile ridicate, apa rece, apa fierbinte şi folosirea săpunului solid sunt câteva dintre cauzele care duc la deshidratarea şi îmbătrânirea mâinilor.

De asemenea, mâinile sunt cele care intră în contact direct cu microorganismele şi praful de pe diferitele suprafeţe de lucru, dar şi cu microbii din zonele cu care intrăm în contact.
Specialiştii în frumuseţea şi îngrijirea mâinilor recomandă diferite tratamente pentru a ne răsfăţa mâinile.

În acelaşi timp, aceste terapii, precum împachetarea cu parafină, la cald sau spa, oferă mâinilor pe lângă catifelare, şi protecţie pentru a face faţă factorilor dăunători. Andreea Rădulescu, specialist în manichiură, spune că mâinile au nevoie de îngrijire specială cel puţin o dată la două săptămâni.

Astfel, tratamentul cu parafină  se realizează în două etape. Mai întâi se aplică pe mâini o cremă hidratantă prin masaj până ce pielea o absoarbe în totalitate. Urmează baia de parafină propriu-zisă, într-o cuvă.

Aceasta are un efect benefic asupra deschiderii porilor, permiţând pătrunderea în profunzime a soluţiilor din cremă, dar şi o mai bună oxigenare a ţesutului cutanat. „Pielea devine catifelată, iar senzaţia de mâini uscate dispare. Acest tratament oferă mâinilor şi un efect de lifting, reducându-se şi aspectul de îmbătrânire”, explică Andreea Rădulescu.

Specialistul atrage atenţia că acest tratament nu este recomandat persoanelor care au varice, deoarece accelerează circulaţia sanguină şi există riscul spargerii vaselor de sânge.
Tratamentul la cald oferă mâinilor hidratarea necesară datorită complexului de vitamine pe care îl conţin cremele speciale. În acelaşi timp, este recomandată o baie cu ulei vitaminizat, benefic şi pentru unghii, deoarece ajută la întărirea lor.


„Acest tratament activează keratina, îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi oferă mâinilor un efect de luminozitate şi naturaleţe”, adaugă expertul Rădulescu.
Tratamentul spa este cel mai complex, pentru că acesta durează în jur de 50 de minute, timp în care persoana beneficiază de o curăţare intensă a mâinilor cu soluţii speciale.
„Gomajul ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi detoxifică pielea.

Această cremă conţine substanţe abrazive, bazate pe săruri, cu ajutorul cărora este curăţată textura pielii”, adaugă specialistul în manichiură. Gomajul mai conţine şi extract din funze de baobab, ulei de caise şi kiwi, iar persoana care alege acest tratament este masată până ce amestecul intră în piele. După clătire, este aplicată o mască ce hrăneşte, calmează şi oferă mâinilor protecţie.
„Mâinile sunt înfăşurate în prosoape, iar masca este lăsată să acţioneze timp de 20 de minute, iar după aceea se aplică o cremă hidratantă, fără a se mai clăti mâinile, deoarece masca este absorbită în totalitate în intervalul de timp”, spune Andreea Rădulescu.
  sursa www.gandul.info

Mierea te face mai sanatos si mai fericit


Pe langa faptul ca e, pur si simplu, buna la gust, mierea ofera nenumarate beneficii celor care o consuma. Te ajuta sa slabesti, iti vindeca tusea, te scapa de alergii si te face mai fericit.

Pentru o talie de viespe

Un studiu realizat anul trecut si publicat in Journal of Food Science a scos la iveala faptul ca inlocuirea zaharului din alimentatie cu miere face ca 23% din greutatea corporala sa se "evapore".

Secretul consta in antioxidantii din miere, care ajuta la arderea mai multor calorii. Atentie, insa, nu toate tipurile de miere contin antioxidanti!

Vindeca tusea

Comparata cu unele substante active continute de siropurile contra tusei, mierea este chiar mai eficienta, a concluzionat un studiu al Universitatii de Stat Penn. Explicatia, in acest caz, ar putea fi faptul ca regiunea din creier care inregistreaza gustul dulce al mierii si cea care raspunde de tuse se afla foarte aproape una de alta, influentandu-se chiar.

Astfel, indata simtit gustul dulce al mierii, tusea poate disparea. In afara copiilor de pana la un an, care risca sa faca botulism daca li se administreaza miere, oricine poate lua o lingurita cand simte ca tusea ii da tarcoale.

Goneste alergiile

Exista specialisti care sunt de parere ca mierea, mai ales cea locala, ajuta la intarirea sistemului imunitar si vindeca alergiile. Explicatia consta in faptul ca, pentru a produce miere, albinele aduna polenul care cauzeaza mare parte din alergii.

Ingerand, zilnic, o cantitate mica de miere rezultata din acest polen face ca, in final, organismul sa capete rezistenta, sa devina indiferent la acesta. Exact ca in homeopatie! Iar sistemul imunitar are doar de castigat.

Iti insoreste ziua

Mierea te poate face mai fericit daca o vei folosi in bucatarie, la realizarea dulciurilor care iti plac. O portie de nuga cu miere, spre exemplu, iti poate insori ziua!

Aloe vera vă scapă de reumatism

Regina Cleopatra o folosea pentru a-şi păstra pielea tânără şi frumoasă. În prezent, aloe vera este aliatul fidel împotriva unei serii întregi de afecţiuni. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne vorbeşte astăzi despre beneficiile curei cu aloe.

Efectele acestei plante se datorează numeroaselor substanţe active pe care le conţine. Astfel, aloe vera conţine 20 din cei 22 de aminoacizi din structura corpului uman, inclusiv 7 din cei 8 aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Planta mai conţine 20 de minerale (calciu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sodiu, clor, zinc, magneziu etc.). Aloe vera este singura plantă din lume care conţine vitamina B12.
Remarcabil este însă faptul că toate aceste componente ale gelului de aloe nu acţionează independent.

S-a constatat că vitamina B12 este absorbită numai dacă această vitamină este deficitară în organism. La fel, efectele purgative sunt remarcate numai în cazurile în care organismul se confruntă cu o constipaţie.

Aloe vera poate fi administrată intern, sub formă de gel extras din frunză după decojirea părţii verzi. Astfel, stimulează digestia, circulaţia sanguină, limfatică, funcţia ficatului şi activitatea rinichilor. De asemenea, are un efect biostimulator pentru sistemul imunitar.

Aplicată local, sub formă de unguente, aloe înlătură durerile reumatismale. Pentru un tratament complex împotriva reumatismului, se administrează şi intern, pentru a împiedica depunerea calciului pe articulaţiile inflamate.

Trei afecţiuni în care planta este eficientă
Bună contra conjunctivitei

Gelul de aloe este supranumit “picătura de ochi a secolului XXI”. Efectele lui în tratamentul afecţiunilor oculare sunt cu adevărat spectaculoase. Reduce opacifierea cristalinului, în cazul cataractei. Îmbunătăţeşte vederea în cazul miopiei şi al hipermetropiei. Vindecă conjunctivitele, blefaritele, dar şi alte afecţiuni oculare.

Cicatrizează ulcerul
Prin efectul de stimulare a regenerării celulare, aloe vera permite cicatrizarea rapidă a ulcerului gastro-duodenal. Absoarbe acidul clorhidric în exces şi are un efect antibacterian, împotriva Helicobacter Pilori, bacterie responsabilă de declanşarea ulcerului duodenal.


Calmează crizele de astm
Această plantă scade secreţia bronşică şi are un efect bronhodilatator, datorită substanţelor antiinflamatoare pe care le conţine. Efectele ei benefice sunt recunoscute şi în domeniul bolilor dermatologice. Aplicat local, sub formă de unguent, gelul de aloe permite vindecarea temporară a leziunilor în cazurile de psoriazis.

Superalimentele care te ajuta sa slabesti

Superalimentele care te ajuta sa slabesti Stiai ca exista alimente care nu numai ca nu te ingrasa, dar chiar te ajuta sa slabesti? In plus, daca stii ce sa alegi,

 Poti manca oricat, iar rezultatul va fi tot cel pozitiv.
Branza/parmezan
Renunta la branza sau cascavalul cauciucat, gata taiat in felii, si alege branza sau parmezanul natural. Femeile care consuma zilnic lapte sau branza au mai putine sanse sa se ingrase odata cu trecerea anilor, releva un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition.
Oua
Contrar parerii generale, ouale nu fac rau inimii si te ajuta sa slabesti. Femeile care au incercat deja o dieta in cadrul careia consumau in fiecare dimineata cate un ou si paine prajita au slabit de doua ori mai mult decat cele care au mancat de tot atatea calorii, dar din dejunul carora lipseau ouale, a demonstrat un studiu realizat de Louisiana State University.

Secretul consta in faptul ca proteinele provenite din oua au capacitatea de a da senzatia de satietate repede si pentru mai mult timp, ceea ce inseamna ca vei manca mai putin in timpul zilei.
Friptura
Carnea de vita, chiar friptura, te ajuta sa slabesti, concluzioneaza un studiu publicat de The American Journal of Clinical Nutrition. Si asta pentru ca proteinele din friptura te ajuta sa-ti pastrezi masa musculara in timp ce kilogramele intra la apa.
Ardei iute
Daca iti condimentezi pranzul cu ardei iute, iti vei grabi metabolismul. O substanta care se gaseste in ardei are efect de a incalzi organismul, ceea ce inseamna ca se vor arde mai multe calorii la 20 de minute dupa ce ai luat masa.
Ovaz
Ovazul are cea mai mare rata de satietate dintre toate alimentele. Spre deosebire de alti carbohidrati, ovazul se digera greu, ceea ce inseamna ca senzatia de foame va aparea mai tarziu. In plus, fibra continuta contribuie la senzatia de satietate.
Linte
Lintea este aliatul unui abdomen plat, fiind bogata in proteine si fibre, nutrienti care stabilizeaza zaharul din sange si opreste organismul sa-si faca rezerve in dreptul abdomenului.
Somonul
Grasimile din peste nu doar ca iti tin inima sanatoasa, dar te ajuta sa-ti subtiezi talia. In plus, nici nu e greu de gatit. Putina sare si piper, ulei si lasa-l in tigaie, pe fiecare parte, doua sau trei minute.
Mere
"Un mar pe zi tine doctorul departe" e o zicala care se aplica in fiecare limba. Un mar mancat inainte de o portie de paste reprezinta o masa ideala si care nu abunda in calorii. Bogat in fibre, marul contine, de asemenea, si antioxidanti.
Afine, coacaze
Toate fructele salbatice sunt bune pentru tine, dar afinele se afla pe primul loc in top. Au cei mai multi antioxidanti dintre toate fructele comestibile, dupa cum arata un studiu al USDA Agriculture Research Service din Little Rock, SUA. Fibrele pe care le contin te ajuta, de asemenea, sa previi depunerea grasimii.
Iaurt
Iaurtul simplu este hrana perfecta, spun dieteticienii, si asta pentru ca proteinele si grasimea continute tin nivelul de zahar din sange sub control. In cadrul unui studiu derulat la the University of Tennessee din Knoxville, cei care au urmat o dieta in cadrul careia au consumat zilnic iaurt au scapat de 61% din grasime la nivelul intregului corp, pierzand, in zona abdomenului, 81% din grasime.
Ulei de masline
La fel ca si avocado, uleiul de masline este bogat in grasimi "bune", care cresc senzatia de satietate, micsorandu-ti apetitul. Testele au aratat ca uleiul de masline are si proprietati antiinflamatorii.  

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog