Faceți căutări pe acest blog

Slim Data Dieta revolutionara

SLIM-data inseamna Slimness With the Lowest Index of Metabolism, adica a slabi gratie utlizarii indexului SLIM-data cel mai scazut.

Inventatorul acestui regim a avut in vedere stilul alimentar actual si motivele pentru care luam in greutate. Astfel, el a observant ca alimentatia moderna, procesata, a condus la anumite tulburari ale mecanismelor satietatii si a consumului energetic.

Plecand de la aceste observatii, el a conceput un nou sistem de masura ce indica forta de stocare a unui aliment –sau al unui meniu- in organism si modul in care aceasta transmite creierului mesajul de satietate. In punctul de intalnire al mai multor notiuni, acesta din urma intruneste 3 tipuri de indecsi: glicemic ( ceea ce se asimileaza), enzimatic (ceea ce se digera) si caloric (ceea ce se consuma).

Zonele de culoare – foarte usor de urmarit
Bazandu-se pe aspectul sau practic, aceste tipuri de indecsi nu se prezinta sub forma cifrata, ci sub forma de zone de culoare. Cu cat un aliment sau un meniu poseda un SLIM-data mai aproape de 100, cu atat risca sa fie stocat mai usor. Iata care sunt aceste zone de culoare:

• Zona verde - Forta de stocare slaba, SLIM-data intre 0 si 35: cea mai mare parte a legumelor, cirese, citrice, kiwi, migdale, nuci, fulgi de ovaz si de grau, tofu, iaurt, branza alba, lapte, peste si crustacee, iepure, ou fiert, carne rosie, carne de vitel, pasare

• Zona oranj - Forta de stocare medie, intre 40 si 55: avocado, mazare, fructe proaspete si uscate, cereale fara zahar, faina, paine integrala, paine de cereale, de secara, paste integrale al dente, orez brun, leguminoase, branzeturi afumate, foie gras, vanat, oua tari, porumb, ulei de masline si de floarea soarelui, clatite, serbet, vin rosu, suc de portocale, kebab, pizza,sandvis cu jambon sau ton crud.

• Zona rosie - Forta de stocare destul de mare, intre 60-80: Morcovi copti, piure, supe, caise, banana, castane, smochine, mere coapte, prune, cereale, branzeturi fermentate, lapte de vaca integral, mezeluri, fructe cu sirop, peste in ulei, otet, deserturi, bauturi, hot dog, cartofi prajiti, ravioli, diferite tipuri de sandvis.

• Zona violet - Forta de stocare mare, peste 80: Arahide, biscuiti, cereale rafinate, orez alb, chisp-uri, mezeluri, prajituri, zahar alb, bere, apa minerala, vin.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog