Faceți căutări pe acest blog

Dieta pentru imbunatatirea valorii trigliceridelor

Trigliceridele sunt grasimi ce se gasesc in sange si au un rol major in redarea energiei organismului. Valorile ridicate insa influenteaza decisiv riscul producerii atacurilor cerebrale si a aparitiei bolilor cardiovasculare.

Dupa fiecare masa, ficatul proceseaza alimentele consumate, iar excesele calorice (fie ca au drept sursa proteinele, grasimile sau carbohidratii) au ca efect marirea valorii trigliceridelor, la un nivel periculos pentru organism, informeaza Fie ca este vorba de mersul pe jos, urcatul scarilor, plimbarile in parc, in aer liber, respecta programul de miscare in fiecare zi
Evita grasimile saturate, preluate din carne si branza chiar. Incearca sa gatesti cu mai mult ulei de masline, iar cel de floarea soarelui lasa-l deoparte o perioada.....cititi tot articolul pe www.ziare.com 
Ce sunt trigliceridele?
Trigliceridele sunt grăsimi produse de ficat sau introduse în organism pe cale alimentară (de exemplu unt, caşcaval). 
Au funcţia de a „păzi” grăsimile pentru organism şi furnizează energie numai în caz de necesitate. Valorile normale sunt cuprinse între 40-170 mg/100ml şi sunt puternic influenţate de alimentaţia de dinainte de recoltarea eşantioanelor de sânge pentru analize. 
Cauzele pentru valorile ridicate: diabet, alcoolism, insuficienţă renală, obezitate, pancriatită acută. 
Cauzele pentru valorile mici: anemie, contraceptive orale, sarcină, bătrâneţe. Împreună cu valorile ridicate ale colesterolului, valorile peste medie ale trigliceridelor reprezintă un factor care poate contribui la deteriorarea stării arterelor.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog