1. Sunetele si mirosurile. Supraalimentarea poate fi declansata de mirosul ademenitor al mancarii sau de sunete.
2. Mancatul irational. Reprezinta actul aproape inconstient de a duce produsele alimentare la gura.
3. Usurinta de a gasi produse alimentare. Mancarea nu se mai gaseste doar in restaurante.
4. Produsele alimentare care pot fi mancate rapid si sunt necostisitoare. Restaurante fast-food de la fiecare colt de strada ofera produse alimentare ieftine si incurajeaza consumul mult si des.
5. Marimea portiilor de mancare. Cele mai multe restaurante servesc portii mari. Este mai bine sa mananci variantele mici ale meniurilor si sa le mesteci incet.
6. Pachetele "extra". Bazate pe ideea de a cumpara pungi mai mari pentru a economisi, ajungi automat sa si consumi mai mult.
7. Farfuriile mari. Peste 50% dintre persoanele care mananca din boluri, farfurii si cupe mai mari au tendinta de a consuma mai mult.
8. Prea multa varietate.
Este de preferat sa va orientati catre alimente reduse in calorii si bogate in substante nutritive - cum ar fi fructe, fasole, legume, supe, cereale integrale, lactate.
info www.ziare.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.
[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]