Faceți căutări pe acest blog

Dieta mediteraneana perfecta pt diabetici

Renumita dieta mediteraneana, ale carei beneficii au fost indelung laudate, ar putea sa fie cea mai potrivita si in cazul bolnavilor de diabet de tip 2, pentru ca ii ajuta sa-si tina in frau nivelul de zahar din sange, sa slabeasca si sa tina departe bolile cardiovasculare.

Cercetatorii italieni, care au supus timp de peste patru ani peste 100 de bolnavi de diabet de tip 2 la un astfel de regim alimentar, in paralel cu alti 100, care au urmat o alta dieta saraca in grasimi, au concluzionat ca in doar 44% din cazuri pacientii din prima grupa au avut nevoie de medicamente tipice diabeticilor, pentru restul fiind de ajuns aceasta dieta, relateaza HealthDay.

Aceasta dieta este benefica mai ales in cazul bolnavilor abia despistati, carora li se poate intarzia introducerea medicamentelor tipice acestei boli sau pot fi chiar scutiti de corvoada unuia stfel de tratament.

In afara faptului ca este capabila sa tina sub control nivelul zaharului din sange, dieta mediteraneana este asociata si cu alte beneficii, inclusiv un risc mult redus de boli cardiovasculare, cancer si mortalitate, a explicat Dr. Dario Giugliano, coordonatorul studiului.

Diabetul de tip 2 devine, in pas alergator, o pandemie, fiind estimate 380 de milioane de cazuri la nivel mondial pana in 2025. Totusi, acest bilant poate fi influentat de un regim de viata sanatos, care ajuta la prevenirea bolii sau poate duce chiar la "resorbirea" ei, daca se iau masuri imediat dupa aflarea diagnosticului.

Tot secretul acestei diete sta in cantitatea mica de carbohidrati si abundenta de fructe, legume, nuci, cereale si peste, ulei de masline, un consum mic sau moderat de vin si o cantitate scazuta de carne rosie sau de pui.

Cauta pe acest blog