Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Apa un miracol pentru organism

Lucruri minunate despre apa

-In primul rand te ajuta sa-ti mentii silueta . Deci daca incerci sa dai jos din kilograme- Bea mai multa apa! Apa iti ajuta metabolismul sa functioneze la parametri inalti, iti va da si o senzatie de satietate cantitatea necesara de mancare fiind mult mai redusa. E bine sa inlocuim sucurile pline de calorii cu un pahar cu apa rece. Corpul nostru va trebui sa se activeze ca sa poata incalzi apa, iar acest proces ne va ajuta sa pierdem cateva calorii.

- Apa ne da energie, daca va simtiti secati de viata si deprimati, puteti sa va ridicati moralul cu un pahar de apa. Deshidratarea ne face sa ne simtitim anosti si morocanoasi, iar apa va ajuta sangele sa transporte suficient oxigen creierului pentru a fi energica! Daca bem suficienta apa inima va lucra mai putin la pomparea sangelui in corp.

- Alungati stresul cu apa, 85% din tesutul creierului este alcatuit din apa! Daca sunteti deshidratati corpul si mintea vor fi supuse starilor de stres. Daca simtiti sete inseamna ca sunteti deja putin deshidratati. Pentru a va feri de stres, tineti pe birou sau aproape de dvs mereu un pahar cu apa si luati cate o gura din cand in cand.

- Tonifica-ti-va muschii prin hidratare . Apa previne crampele musculare la talpi sau la gambe, care ne surprind deseori cand stam la birou. Daca beti apa va lubrifiati, incheieturile. Cand sunteti bine hidratati puteti face mai multe exercitii fizice fara a te extenua.

- Ingrijirea pielii cu ajutorul apei
Acele mici linii si cele mai fine riduri ale pielii sunt mai adanci atunci cand sunteti deshidratati! Apa este practic, pentru pielea dvs, o crema de infrumusetare de la natura. Beti apa si va vei hidrata celulele pielii, apa facandu-va sa aratati mereu tanar/a. Mai mult, apa ajuta la eliminarea cosurilor.

- Mentine-ti tranzitul intestinal regulat cu apa . Alaturi de fibre, apa este esentiala pentru digestie! Ea ajuta la dizolvarea particulelor toxice si le indruma usor catre intestine. Daca sunteti deshidratat/a corpul va absorbi toata apa, lasindu-va colonul uscat.

- Apa curata rinichii Rata celor care sufera de afectiuni ale rinichilor creste datorita lipsei apei din alimentatie. Rinichii au nevoie de apa pentru a se curata si inprospata. Apa dilueaza sarea si mineralele din alimentele pe care le mancati, astfel impiedicand aparitia pietrelor la rinichi.

Beti suficienta apa?
Nutritionistii ne recomanda sa folosim regula 8x8. Beti opt pahare de 80 de ml de apa pe zi. Ati putea sa beti mai multa apa daca faceti mult sport sau mai putina daca alegeti sa beti si alte lichide, ne informeaza specialistii site-ului webmd.com

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog